Πολιτική

Άδωνις Γεωργιάδης για προσωπική διαφορά: Βάζουμε το κράτος πιο πάνω από την τσέπη μας

Άδωνις Γεωργιάδης για προσωπική διαφορά: Βάζουμε το κράτος πιο πάνω από την τσέπη μας

Πηγή Φωτογραφίας: ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΣΤΗΝ ΟΛΟΜΕΛΕΙΑ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟΥ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΠΑΙΔΕΙΑΣ, ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ / 2η ΗΜΕΡΑ (ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI)

«Το κράτος μας δεν μπορεί να καταργήσει την προσωπική διαφορά χωρίς να καταστραφεί»

Είναι αδύνατη η κατάργηση της προσωπικής διαφοράς χωρίς την ταυτόχρονη καταστροφή του κράτους, τονίζει ο Άδωνις Γεωργιάδης.

Ακριβέστερα, παραχωρώντας συνέντευξη στο ραδιοφωνικό σταθμό Σκάι, ο υπουργός Υγείας εξηγεί πως «η προσωπική διαφορά είναι η διαφορά που παίρνουν όσοι έχουν προσωπική διαφορά κάθε μήνα επιπλέον χρήματα σε σχέση με όσα παίρνει ένας συνάδελφός τους με τα ίδια ακριβώς χρόνια εργασίας και ασφάλισης, που βγήκε στη σύνταξη μετά το 2016, δηλαδή μετά το νόμο Κατρούγκαλου. Όταν κάποιος λέει πως παίρνει προσωπική διαφορά σημαίνει ότι από το 2016 έως σήμερα παίρνει πολύ περισσότερα χρήματα».

«Επίσης», εξακολουθεί ο Άδωνις Γεωργιάδης. «από τη σύνταξη που λαμβάνει κάποιος τα ασφαλιστικά του ένσημα δεν καλύπτουν ούτε το 50%. Δηλαδή αν έπαιρνε τα χρήματα που αναλογούν στα χρήματα που έχει πληρώσει το ασφαλιστικό μας σύστημα έπρεπε να παίρνει κάτω από τη μισή σύνταξη. Η άλλη μισή σύνταξη είναι από το κράτος, από τον κρατικό προϋπολογισμό. Άρα, για να καταργήσει ο Κυριάκος Μητσοτάκης την προσωπική διαφορά, πρέπει να δώσουμε άλλα 2 δισεκατομμύρια το χρόνο. Και αυτό σημαίνει κάτι. Λένε να δώσουμε και άλλα λεφτά στην υγεία. Και λέει ο ΣΥΡΙΖΑ και άλλα κόμματα πως η Ελλάδα έχει μικρότερο ποσοστό στο ΑΕΠ στις δαπάνες για την υγεία από άλλα ευρωπαϊκά κράτη και ζητούν να πάμε τις δαπάνες στο 7,5% όπως συμβαίνει με το μέσο όρο της Ευρώπης. Ωστόσο, στη σύνταξη η επιδότηση του κράτους είναι ως προς το μέσο όρο 10% στην Ευρώπη και στην Ελλάδα είναι 15%. Άρα, εμείς έχουμε επιλέξει ως κράτος να δίνουμε 5 μονάδες επιπλέον, για να δίνουμε υψηλότερες συντάξεις. Και αυτό που ζητούν ορισμένοι είναι να μη δίνουμε 15% αλλά να δίνουμε 18%. Και άρα, να δίνουμε λιγότερα λεφτά από όσα δίνουμε σήμερα στην υγεία».

«Η διαφορά της δικής μας παράταξης, και αυτό μας το έμαθε ο ιδρυτής και εθνάρχης Κωνσταντίνος Καραμανλής, είναι ότι πάνω από τη τσέπη μας βάζουμε το κράτος. Το κράτος μας δεν μπορεί να καταργήσει την προσωπική διαφορά χωρίς να καταστραφεί», συμπεραίνει καταληκτικά ο Άδωνις Γεωργιάδης.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments