Πολιτική

Άδωνις Γεωργιάδης σε αναισθησιολόγους του Αγλαΐα Κυριακού: Το κράτος δεν εκβιάζεται

Άδωνις Γεωργιάδης σε αναισθησιολόγους του Αγλαΐα Κυριακού: Το κράτος δεν εκβιάζεται

Πηγή Φωτογραφίας: Συζήτηση επίκαιρης επερώτησης του Γ.Γ. της Κ.Ε. του ΚΚΕ Δημήτρη Κουτσούμπα και των είκοσι βουλευτών του κόμματος με θέμα "Οι οδυνηρές συνέπειες της κυβερνητικής πολιτικής στην Υγεία", Παρασκευή 22 Μαρτίου 2024. (ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ/EUROKINISSI)

Άδωνις Γεωργιάδης: Εξετάζεται και το ενδεχόμενο των ιδιωτικών νοσοκομείων

Στην υπενθύμιση ότι το κράτος δεν εκβιάζεται προέβη προ ολίγου ο Άδωνις Γεωργιάδης, αναφερόμενος στη συνεχιζόμενη στάση εργασίας των αναισθησιολόγων στο Νοσοκομείο Αγλαΐα Κυριακού.

Πιο ειδικά, μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό Σκάι, ο υπουργός Υγείας σημείωσε ότι «υπάρχει όντως έλλειμμα αναισθησιολόγων στο Αγλαΐα Κυριακού. Τον Μάιο δυο αναισθησιολόγοι παραιτούνται. Εμείς προχωρήσαμε σε προκηρύξεις θέσεων. Όμως, τοι γιατροί του Αγλαΐα Κυριακού προχώρησαν σε κινητοποιήσεις. Θυμίζω ότι σύσσωμη η διοίκηση του νοσοκομείου θεωρεί πως τα χειρουργεία μπορούν να γίνουν κανονικά, αλλά οι γιατροί κάνουν στάση εργασίας. Το δικαστήριο κρίνει την στάση παράνομη και καταχρηστική. Ωστόσο, οι αναισθησιολόγοι προβαίνουν σε νέα στάση εργασίας, παρά το γεγονός ότι εκκρεμούν κάπου 3.000 χειρουργεία. Πλέον, δεν αποκλείω καθόλου τα ιδιωτικά νοσοκομεία».

«Πρέπει να γίνει αντιληπτό ότι το κράτος δεν απειλείται», συνέχισε ο Άδωνις, ο οποίος συμπλήρωσε, λέγοντας πως «στον ιδιωτικό τομέα οι απολαβές των αναισθησιολόγων είναι πιθανό να φτάσουν τα 12.000 ευρώ. Όμως το κράτος δεν μπορεί να δώσει 12.000 ευρώ, δίνει περίπου 3.000 ευρώ μαζί με τις εφημερίες. Με τα απογευματινά χειρουργεία οι γιατροί μπορούν να αυξήσουν τις απολαβές τους. Αλλά, εάν αυξήσουμε τις αποδοχές των αναισθησιολόγων, θα διαμαρτυρηθούν και οι υπόλοιποι γιατροί. Οι αναισθησιολόγοι του Αγλαΐα Κυριακού μας εκβιάζουν εν όψει των ευρωεκλογών. Οι αγώνες δεν κερδίζονται στην πλάτη των πολιτών και των παιδιών. Και προσθέτω πως προκηρύσσουμε συνεχώς θέσεις αναισθησιολόγων για τις θέσεις που αποβαίνουν άγονες».

«Προσθέτουμε εισόδημα στους γιατρούς με τα απογευματινά χειρουργεία. Προτάσσουμε τη λογική και τη συνεργασία, αλλά μια κυρία γιατρός λέει πως ο Κουφοντίνας είναι πολιτικός κρατούμενος. Τι συζήτηση μπορεί να κάνω; Υπάρχει περιθώριο συνεννόησης;, αν και θέλω να ξεκαθαρίσω πως δεν υπάρχει περίπτωση να μη βρω λύση», πρόσθεσε ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments