Πολιτική

Λοβέρδος: Το ΠΑΣΟΚ με Ανδρουλάκη δεν έχει καμιά κυβερνητική προοπτική

Λοβέρδος: Το ΠΑΣΟΚ με Ανδρουλάκη δεν έχει καμιά κυβερνητική προοπτική

Πηγή Φωτογραφίας: ΛΟΒΕΡΔΟΣ ΑΝΔΡΕΑΣ ΚΙΝΑΛ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΣΤΗΝ ΟΛΟΜΕΛΕΙΑ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ ΤΟΥ Ν/Σ ΤΟΥ ΥΠΟΙΚ "ΚΥΡΩΣΗ ΤΟΥ ΚΡΑΤΙΚΟΥ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΕΤΟΥΣ 2022" / 3η ΗΜΕΡΑ (ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ EUROKNISSI)

"Με κάλεσαν να ενταχθώ στην ομάδα του Μακρόν", σημειώνει ο πρώην υπουργός.

Ο πρόεδρος των Δημοκρατών, Ανδρέας Λοβέρδος, μίλησε στην εκπομπή «Στο Κέντρο» με τον Γιωργο Κουβαρά, καθώς μπαίνουμε στην τελική ευθεία για τις Ευρωεκλογές 2024.

Ο κ. Λοβέρδος είχε προαναγγείλει την ίδρυση του κόμματός του στην ίδια εκπομπή, γεγονός που του απέφερε δύο αποτελέσματα, όπως ανέφερε: «Το πρώτο είναι ότι το κλείδωσα και εγώ μέσα μου. Το δεύτερο είναι ότι από την εκπομπή σας, όχι από την εξαγγελία του κόμματος στις 4 Μαρτίου, από το Renew  Europe, την τρίτη σε δύναμη ευρωομάδα που είχε 102 ευρωβουλευτές, μας τηλεφώνησαν και είπαν ρώτησαν πώς θα σκεφτόμασταν να ενταχθείτε στο team του κ. Μακρόν. Έχουν κεραίες και παρακολουθούν σε όλη την Ευρώπη φαντάζομαι, όχι μόνο στην Ελλάδα». Επομένως, οι Δημοκράτες του κ. Λοβέρδου πηγαίνουν για το κόμμα του Γάλλου προέδρου.

Στη συνέχεια ο κ. Λοβέρδος υπογράμμισε: «Είμαστε ένα καινούργιο κόμμα στο χώρο του κέντρου που έχει κυβερνητική προοπτική. (…) Εάν οι Δημοκράτες μπουν στη Ευρωβουλή, που θα μπουν, την επόμενη μέρα, πρώτα από όλα θα οργανώσουμε το συνέδριό μας τον Οκτώβριο, αλλά το πιο βασικό είναι ότι θα απευθύνουμε κάλεσμα για τη δημιουργία της μεγάλης δημοκρατικής παράταξης που θα είναι εναλλακτική στον κύριο Μητσοτάκη. Δεν γίνεται να είναι μόνος του.

Το κέντρο είναι ανοχύρωτο κάστρο. Ο κ. Μητσοτάκης επελαύνει χωρίς να βρίσκει αντίσταση. Τώρα πια η αντιπολίτευση που εμείς οραματιζόμαστε και την έχουμε ήδη σε πάρα πολλές περιπτώσεις εκφράσει είναι ότι μπορείς να του πεις όχι του κ. Μητσοτάκη για το οικιστικό του πρόγραμμα; Θα του πεις όχι. Θα του πεις ναι. Θα θυμίσεις όμως ότι όταν το 2019 εξήγγειλε τον ΒΟΑΚ, τον Βόρειο Οδικό άξονα της Κρήτης, το 2024 μπουλντόζα δεν έχει μπει και η εμπλοκή της υπόθεσης στο Συμβούλιο της Επικρατείας αντί να εκδικαστεί πριν από λίγες μέρες, αναβλήθηκε για το τέλος του 2024. Άρα ναι κύριε πρωθυπουργέ. Λες πράγματα που είναι καλά, τα βλέπουμε καλά. Δεν σε καταγγέλλουμε από την αρχή, αλλά σου θυμίζουμε ότι έχεις βεβαρημένο παρελθόν».

«Όταν σας είπα ότι θα κάνουμε κόμμα ότι είμαι έτοιμος να το πω, να το εξαγγείλω, δεν περίμενα την άμεση ανταπόκριση από δύο κατηγορίες πολιτών. Οι πολίτες που ήρθαν σε εμάς από τη Νέα Δημοκρατία. Το μισό μας ψηφοδέλτιο είναι πρώην Νεοδημοκράτες και το άλλο μισό από το ΠΑΣΟΚ. Ναι, άρα δύο κατηγοριών πολιτικής ένταξης, πολίτες, Νεοδημοκράτες και από το ΠΑΣΟΚ αποφάσισαν ότι είναι χρήσιμο ένα κόμμα στο κέντρο» διευκρίνισε μεταξύ άλλων ο πρόεδρος των Δημοκρατών.

Τόνισε παράλληλα: «Οι πολίτες κρίνουν ότι ως προς την ακρίβεια τα 23 μέτρα του Μητσοτάκη δεν απέδωσαν. Και ταυτόχρονα, ενώ αυτό κατά 80% είναι το πρόβλημα των πολιτών, όταν καλούνται να πουν τι θα ψηφίσουν, λένε Μητσοτάκης. Αυτό δεν έχει ξαναγίνει και είναι δεύτερη θητεία μου».

«Εμείς δεν είμαστε από σταθεροποιητική πολιτική δύναμη. Όπου είναι κάτι καλό θα το πούμε. Όποιος αποφασίσει να στείλει μήνυμα στον κύριο Μητσοτάκη ψηφίζοντας εμάς, το κάνει με ασφάλεια. Είμαστε ασφαλής εναλλακτική λύση που αν την ακολουθήσει, στις δέκα του μηνός(σ.σ. Ιουνίου) δεν θα ντρέπεται».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments