Πολιτική

Μητσοτάκης και Κασσελάκης ανεβάζουν τόνους και πήχη

Μητσοτάκης και Κασσελάκης ανεβάζουν τόνους και πήχη

Πηγή Φωτογραφίας: [364687] ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ ΚΥΡΙΑΚΟΥ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΜΕ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ΣΤΕΦΑΝΟ ΚΑΣΣΕΛΑΚΗ (ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ/EUROKINISSI)

Κορυφώνεται η αντιπαράθεση των πολιτικών αρχηγών.

Κορυφώνεται η αντιπαράθεση των πολιτικών αρχηγών ενόψει των ευρωεκλογών, με το ζήτημα της ακρίβειας να κυριαρχεί στην ατζέντα, παράλληλα με τη μάχη για τη συσπείρωση της εκλογικής βάσης των κομμάτων τους και την αντιμετώπιση της χαλαρότητας της ψήφου.

Στην τελική ευθεία για την κάλπη της 9ης Ιουνίου Κυριάκος Μητσοτάκης και Στέφανος Κασσελάκης επιδίδονται σε μια προσπάθεια μέγιστης κινητοποίησης του στελεχιακού τους δυναμικού και καλλιέργειας ελπίδας στους ψηφοφόρους τους προσδιορίζοντας τον πήχη των προσδοκιών τους για τα εκλογικά αποτελέσματα.

Η ΝΔ βασίζει τη στρατηγική της στον στόχο του 33%, το οποίο είχε επιτύχει στις ευρωεκλογές του 2019. Ορισμένοι πιο αισιόδοξοι υποστηρίζουν ακόμα και το 36%, πιστεύοντας πως η αυξημένη συσπείρωση μπορεί να επιτρέψει την επίτευξη αυτού του στόχου.

Υπάρχει μεγάλη πιθανότητα η ΝΔ να αυξήσει τον αριθμό των ευρωβουλευτών που θα στείλει στις Βρυξέλλες στους εννέα. Αυτό συμβαίνει ενώ ο Στέφανος Κασσελάκης ανεβάζει τον πήχη για το ποσοστό του ΣΥΡΙΖΑ στις ευρωεκλογές, προσπαθώντας να αμφισβητήσει τις προβλέψεις των δημοσκόπων.

Ο Κασσελάκης δηλώνει ανοιχτά ότι πιστεύει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα λάβει πάνω από 20% των ψήφων, εκφράζοντας τη βεβαιότητά του για ένα εκθαμβωτικό αποτέλεσμα στις εκλογές.

Οι συνεργάτες του συνδέουν μάλιστα την εκλογική εικόνα του ΣΥΡΙΖΑ, με το πολιτικό συμπέρασμα που θα προκύψει την επομένη των ευρωεκλογών, το οποίο ήδη μεταφράζουν ως εντολή να προχωρήσουν στη δημιουργία της μεγάλης προοδευτικής παράταξης.

Ο κ. Κασσελάκης προχωράει μάλιστα ένα βήμα παραπέρα, εκφράζοντας την πεποίθηση ότι στις επόμενες εθνικές εκλογές ο ίδιος θα εκλεγεί πρωθυπουργός και το κόμμα του θα εξασφαλίσει αυτοδυναμία και θα σχηματίσει κυβέρνηση, βγάζοντας από σήμερα «φρένο» στα σενάρια περί συνεργασίας του με τον Νίκο Ανδρουλάκη ή ακόμα και τη Ζωή Κωνσταντοπούλου, για την οποία υποστηρίζει ότι «έχει μίσος ή αντιπάθεια για τον ΣΥΡΙΖΑ».

Η Χαριλάου Τρικούπη προσπαθεί να βρεθεί σε μια ενδιάμεση θέση, σε μια θέση “σφήνα” ανάμεσα στον ανταγωνισμό της Νέας Δημοκρατίας και του ΣΥΡΙΖΑ. Παρά τις δημοσκοπήσεις που δείχνουν ότι το ποσοστό του σοσιαλδημοκρατικού κόμματος κυμαίνεται από 10,3% έως 14,5%, τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ πιστεύουν ότι είναι εφικτό να κατακτήσουν τη δεύτερη θέση στις ευρωεκλογές. Ο Νίκος Ανδρουλάκης είναι αισιόδοξος για την αύξηση του ποσοστού του και πιστεύει ότι είναι εφικτός ο στόχος της κατάκτησης της δεύτερης θέσης, ανατρέποντας έτσι την εικόνα που προκύπτει από τις δημοσκοπήσεις.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments