Πολιτική

Μητσοτάκης: Να μη βιάζονται ορισμένοι – Εθνικές εκλογές το 2027

Μητσοτάκης: Να μη βιάζονται ορισμένοι – Εθνικές εκλογές το 2027

Πηγή Φωτογραφίας: ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ ΚΥΡ. ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ (ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ/EUROKINISSI)

"Εμείς δεν τάζουμε τα πάντα στους πάντες", σημείωσε ο πρωθυπουργός.

Μήνυμα συσπείρωσης στους πολίτες έστειλε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά τη διάρκεια ομιλίας του το μεσημέρι, στο Παλαιό Φάληρο, ενόψει των ευρωεκλογών, ζητώντας να μη λείψει κανείς από τις κάλπες, ώστε η ΝΔ να βάλει «τρίποντο», μετά την επιτυχία της στις δύο προηγούμενες εκλογικές αναμετρήσεις.

Ο πρωθυπουργός τόνισε πως «σε ένα κόσμο που αλλάζει η Ελλάδα πρέπει να είναι πρωταγωνίστρια» και επισήμανε πως σήμερα «οι Ευρωπαίοι δεν βλέπουν πλέον την Ελλάδα ως το μαύρο πρόβατο της Ευρώπης, αλλά ως μια χώρα με αυτοπεποίθηση», για να διαβεβαιώσει τους πολίτες πως η χώρα μας «δεν θα επιστρέψει στο 2015».

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ξεκαθάρισε ότι «εμείς δεν τάζουμε τα πάντα στους πάντες» και απαντώντας στις κατηγορίες της αξιωματικής αντιπολίτευσης περί κυβερνητικής αλαζονείας, σχολίασε τις δηλώσεις του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ που είπε νωρίτερα ότι «θα έχει αυτοδυναμία στις επόμενες εκλογές και θα μοιράσει υπουργεία» λέγοντας ότι «αυτό είναι αλαζονεία».

Επίσης, σχολίασε και τις δηλώσεις για εθνικές πρόωρες εκλογές από την αντιπολίτευση, λέγοντας «κάποιοι να μην βιάζονται, εθνικές εκλογές θα έχουμε το 2027».

Αναλυτικότερα, απευθυνόμενος στους συγκεντρωμένους ο πρωθυπουργός ευχαρίστησε για τη θερμή υποδοχή κάνοντας αναφορά σε έναν δήμο που όπως είπε στις προηγούμενες εθνικές εκλογές εμπιστεύτηκε τη ΝΔ με ποσοστό άνω του 50%.

«Το γαλάζιο Φάληρο. Εδώ που το γαλάζιο της ΝΔ συναντιέται με το γαλάζιο της θάλασσας, το γαλάζιο του ουρανού, το γαλάζιο της σημαίας μας για μία Ελλάδα ισχυρή, για μία Ελλάδα υπερήφανη στην Ευρώπη. Γι αυτό θα ψηφίσουμε στις εκλογές της 9ης Ιουνίου», τόνισε.

Επεσήμανε ότι αυτές οι ευρωεκλογές έχουν την ιδιαιτερότητα ότι διεξάγονται σε έναν χρόνο σχετικά ουδέτερο χωρίς να συμπίπτουν με εθνικές εκλογές ή αυτοδιοικητικές εκλογές αλλά αυτό όπως είπε δεν μειώνει σε καμία περίπτωση τη σημασία τους. Θέλησε να σταθεί στην ευρωπαϊκή διάσταση αυτών των εκλογών, κάτι που δεν πρέπει να ξεχνάμε. Ότι δηλαδή ψηφίζουμε για ευρωβουλευτές, για την εκπροσώπησή μας στο επόμενο Ευρωκοινοβούλιο «και θέλουμε να πετύχουμε τον μεγαλύτερο δυνατό αριθμό νεοδημοκρατών βουλευτών που θα συμμετέχουν στην κοινοβουλευτική ομάδα του ΕΛΚ, της μεγαλύτερης πολιτικής οικογένειας στην Ευρώπη.

«Αφενός για να διατηρήσουμε τα πρωτεία του μεγαλύτερου κεντροδεξιού κόμματος στην Ευρώπη κι αφετέρου για να συνδιαμορφώσουμε κι εμείς με τον τρόπο μας τις σημαντικές εξελίξεις στην Ευρώπη, τα επόμενα πέντε χρόνια».

Τόνισε ότι η ΝΔ έχει ένα φυσικό συγκριτικό πλεονέκτημα όταν μιλάει για την Ευρώπη γιατί είναι το κόμμα που έβαλε την Ελλάδα στην Ευρώπη. «Ο Κωνσταντίνος Καραμανλής υπέγραψε τη ληξιαρχική πράξη γέννησης της ευρωπαϊκής Ελλάδος. Εμείς είμαστε το κόμμα που το δύσκολο καλοκαίρι του 2015 κρατήσαμε την Ελλάδα στην Ευρώπη όταν κάποιοι πειραματίστηκαν και μας έφεραν στο χείλος του γκρεμού. Κι εμείς είμαστε το κόμμα το οποίο αγωνίζεται κάθε μέρα να φέρει την Ελλάδα πιο κοντά στην Ευρώπη και αυτό έχουμε κάνει τα τελευταία πέντε χρόνια, με σημαντικά αποτελέσματα».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments