Πολιτική

Μητσοτάκης: Ο ΣΥΡΙΖΑ επιμένει στα ”λεφτόδεντρα “- Η ακρίβεια είναι το μεγαλύτερο πρόβλημα [vid]

Μητσοτάκης: Ο ΣΥΡΙΖΑ επιμένει στα ”λεφτόδεντρα “- Η ακρίβεια είναι το μεγαλύτερο πρόβλημα [vid]

Πηγή Φωτογραφίας: ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ ΚΥΡΙΑΚΟΥ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΣΤΗΝ ΕΚΠΟΜΠΗ "ΠΡΩΙΝΗ ΖΩΝΗ" ΤΟΥ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΟΥ ΣΤΑΘΜΟΥ ACTION24 (ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ/ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ/EUROKINISSI)

«Η λύση για την ακρίβεια δεν είναι αυτά που υπόσχεται η αντιπολίτευση», είπε ο πρωθυπουργός

«Η ακρίβεια είναι ο ελέφαντας στο δωμάτιο, είναι το μεγαλύτερο πρόβλημα, το οποίο δεν έχουμε ακόμα καταφέρει να τιθασεύσουμε πλήρως. Έχουμε πληθωρισμό τροφίμων, η Ελλάδα τώρα βγαίνει από τη δεκαετή κρίση και τα εισοδήματα δεν έχουν φτάσει στα επίπεδα που θα θέλαμε», είπε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, μιλώντας στο Action24.

«Οι ονομαστικοί μισθοί στη χώρα αυξάνουν και με γρήγορο ρυθμό», σημείωσε ο πρωθυπουργός προσθέτοντας ότι «έχουμε ακόμα περιθώρια παρεμβάσεων στο ζήτημα που λειτουργεί η αγορά αλλά και οι πολυεθνικές».

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ λέγοντας: «Δεν καταλαβαίνω γιατί, ενώ ζητάμε ευρωπαϊκή παρέμβαση, αντιδρά η Αριστερά που είναι παραδοσιακά κατά των μονοπωλίων, ενώ εμείς τα βάζουμε με τα μονοπώλια. Η λύση για την ακρίβεια δεν είναι αυτά που υπόσχεται η αντιπολίτευση, θα τίναζαν την μπάνκα στον αέρα».

Για μηδενισμό ΦΠΑ – Airbnb

«Δεν υπάρχουν χρήματα για να μηδενίσουμε τον ΦΠΑ που ζητάει ο ΣΥΡΙΖΑ», είπε ο πρωθυπουργός, τονίζοντας ότι «έχει δημοσιονομικό κόστος και όποιος προτείνει κάτι πρέπει να μας πει ποιους φόρους θα βάλει, ποια επιδόματα να κόψουμε. Κάποτε είχαμε μειώσει τον ΦΠΑ στον καφέ, μειώθηκαν οι τιμές; Όχι! Χάσαμε έσοδα; Ναι!».

«Δεν απορρίπτω όλες τις προτάσεις της αντιπολίτευσης», συνέχισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, επισημαίνοντας ότι «είχαμε κάνει συζήτηση με το ΠΑΣΟΚ και μελετάμε πώς μπορούμε να περιορίσουμε λελογισμένα τη βραχυχρόνια μίσθωση για να απελευθερωθούν ακίνητα. Έχουμε βάλει φόρους σε όσους εκμεταλλεύονται επαγγελματικά πάνω από 3 ακίνητα. Είναι σύνθετο ζήτημα. Γιατί το κόστος για τον ενοικιαστή είναι όφελος για τον ιδιοκτήτη. Είναι κάτι που μελετάμε πολύ συστηματικά. Αναζητούμε πρόσθετους πόρους για το πρόγραμμα ΣΠΙΤΙ μου. Κάνω διάκριση μεταξύ των μελετημένων προτάσεων και του ανέξοδου λαϊκισμού».

Για τη μείωση εργοδοτικών εισφορών, ο πρωθυπουργός ανέφερε: «Θέλουμε να τις μειώσουμε και άλλο, σε πρώτη φάση κατά μία μονάδα, οι πρώτες μειώσεις φόρων θα αφορούν τις εργοδοτικές εισφορές. Θα τα συζητήσουμε ενόψει του προϋπολογισμού του 2025. Στη ΔΕΘ κάνουμε πάντα τον προγραμματισμό μας για το επόμενο οικονομικό έτος».

Για ευάλωτα νοικοκυριά

«Οι πιο ευάλωτοι είναι οι άνεργοι, η καλύτερη κοινωνική πολιτική είναι να βρούμε δουλειά σε έναν άνεργο. Και εμείς από το 17% μειώσαμε την ανεργία κάτω από το 10%. Μελετάμε συνολικά τις παρεμβάσεις μας για την οικογενειακή μας πολιτική. Μελετάμε το πλαίσιο για τους τρίτεκνους. Αυξήσαμε το αφορολόγητο για παιδιά, η δημογραφική μας πολιτική πρέπει να είναι συνολική, να στηρίξουμε συνολικά την οικογένεια», τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Eξοπλιστικά

«Είμαστε σε φάση συνολικής επαναξιολόγησης του εξοπλιστικού μας προγράμματος», είπε ο πρωθυπουργός, «γιατί ο κόσμος αλλάζει, γίνεται πιο επικίνδυνος, οι ανάγκες αλλάζουν, ο πόλεμος αλλάζει. Έχουμε 24 Rafale, θα θέλαμε να τα κάνουμε 30 και θα βρεθώ καλεσμένος του Εμανουέλ Μακρόν και θα επισκεφτώ το ναυπηγείο Λορεάν όπου ναυπηγούνται οι φρεγάτες Μπελαρά. Είναι στο πρόγραμμα να αποκτήσουμε κορβέτες, αλλά δεν μπορούμε να δαπανούμε χρήματα».

Ελληνοαλβανικές σχέσεις

«Είναι σύνθετη η σχέση μας με την Αλβανία», τόνισε ο πρωθυπουργός, επισημαίνοντας ότι ο τρόπος που η χώρα αντιμετώπισε τον Μπελέρη είναι απαράδεκτος. «Έχουμε εκατοντάδες χιλιάδες Αλβανούς που ζουν και εργάζονται στην πατρίδα μας, είναι έλληνες πολίτες, σπουδάζουν. Οτιδήποτε ρίχνει δηλητήριο στις σχέσεις μας δεν είναι καλό. Να δούμε τι θα γίνει στις ευρωεκλογές, μπορεί να το λύσουν το θέμα οι πολίτες με την επιλογή που θα κάνουν», σημείωσε.

Βόρεια Μακεδονία

«Νομίζω ότι στα Σκόπια καταλαβαίνουν ότι η προεκλογική περίοδος τελείωσε. Οι εξάρσεις και οι εθνικισμοί δεν ταιριάζουν. Η συμφωνία των Πρεσπών έχει πρόβλεψη για το όνομα, Βόρεια Μακεδονία, και ισχύει έναντι όλων. Εκτιμώ ότι δεν θα χρειαστεί να καταγγείλω τη Συμφωνία των Πρεσπών», σημείωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Για την άνοδο της ακροδεξιάς ο πρωθυπουργός είπε: «Η ακροδεξιά στην Ευρώπη είναι μια απειλή σε μεγάλο βαθμό, γιατί αμφισβητεί τον πυρήνα της Ευρώπης, είναι βαθιά αντιευρωπαϊκή δύναμη. Εμείς μπορούμε να παίξουμε πρωταγωνιστικό ρόλο στην Ευρώπη. Έχει σημασία».

Αποχή

«Με ανησυχεί η αποχή σε κάθε εκλογή. Για αυτό και κάναμε και την επιστολική ψήφο. Θέλουμε την περισσότερη δυνατή συμμετοχή, έχουμε έναν λόγο παραπάνω να συσπειρώσουμε αυτούς που μας ψήφισαν. Θέλουμε όσο το δυνατόν καλύτερο αποτέλεσμα για να συνεχίσουμε με ορμή αυτό που ξεκινήσαμε», τόνισε ο πρωθυπουργός.

Σε ερώτηση για ανασχηματισμό ο πρωθυπουργός δήλωσε: «Θέλουμε να γινόμαστε καλύτεροι, δεν μου αρέσουν οι συχνές κυβερνητικές αλλαγές, αλλά όταν κρίνω ότι δεν πάει κάτι καλά θα το κάνω. Υλοποιούμε το προεκλογικό μας πρόγραμμα».

Για τον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη

«Επτά χρόνια πέρασαν, πάντα είναι παρών με τον τρόπο του, τον τιμούμε, τον θυμόμαστε με πολύ αγάπη, μου λείπει και μου λείπουν οι συμβουλές του, αισθάνομαι ότι ένας γονιός έχει φύγει αλλά είναι παρών με τον τρόπο του», είπε ο πρωθυπουργός.

Όσο για τον τελικό του Europa Conference League, ο Κυριάκος Μητσοτάκης είπε: «Είμαι αισιόδοξος για τον Ολυμπιακό. Θα δω τον αγώνα στο σπίτι, στην τηλεόρασή μου με ένα ωραίο μπάρμπεκιου και καλούς φίλους».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments