Πολιτική

ΝΔ: Τα τρία βασικά μηνύματα πριν την κάλπη

ΝΔ: Τα τρία βασικά μηνύματα πριν την κάλπη

Πηγή Φωτογραφίας: Διαδίκτυο, ΝΔ: Τα τρία βασικά μηνύματα

Ο πρωθυπουργός θα προτάξει το ευρωψηφοδέλτιο της Ν.Δ., το γεγονός ότι τα άλλα κόμματα «δεν μιλούν για την Ευρώπη» και την ανάγκη να διατηρηθεί η πολιτική σταθερότητα.

Οι αναλύσεις που έφθαναν στο Μέγαρο Μαξίμου τις τελευταίες ημέρες έδειχναν με μεγάλη σαφήνεια μια συγκεκριμένη τάση: οι πολίτες δεν έχουν μπει σε «mood» ευρωεκλογών και, πέραν εκείνων που ανήκουν στις λεγόμενες «κομματικές βάσεις», υπάρχει μια μεγάλη μάζα πολιτών που θα αποφασίσει το πώς θα κινηθεί στην κάλπη –αν κινηθεί τελικά και δεν πάει στην αποχή– τις τελευταίες δύο εβδομάδες. Συνεπώς τα όσα θα γίνουν από σήμερα μέχρι το επόμενο Σάββατο, που κλείνει η προεκλογική περίοδος, θα είναι αυτά που θα διαμορφώσουν και το τελικό αποτέλεσμα. «Πάντα οι τελευταίες δύο εβδομάδες είναι οι πιο κρίσιμες σε όλες τις εκλογές. Ακόμη και στις εθνικές, τότε “κλειδώνει” το αποτέλεσμα», σημειώνει κυβερνητική πηγή, υπογραμμίζοντας πως ειδικά στην ευρωκάλπη, που ο αριθμός των αναποφάσιστων είναι πάντα μεγαλύτερος, τις τελευταίες ημέρες «θα κριθούν όλα».

Στο Μέγαρο Μαξίμου δεν πρόκειται να υποκύψουν στην παγίδα της “επιθετικής καμπάνιας”, καθώς πιστεύουν ότι αυτό θα έχει αντίθετα αποτελέσματα. Στις τελικές περιοδείες του, ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα εστιάσει σε τρία “καθαρά μηνύματα”, όπως αποκάλυψε στην ομιλία του στην Κέρκυρα, ζητώντας από τους πολίτες τα εξής:

Πρώτον, πρέπει να σκεφτούν ποια πρόσωπα θα ήθελαν να τους εκπροσωπήσουν στις Βρυξέλλες και στο Στρασβούργο τα επόμενα πέντε χρόνια. Στο Μαξίμου και την Πειραιώς επισημαίνουν τα ψηφοδέλτια, τονίζοντας ότι η Νέα Δημοκρατία έχει το πιο ποιοτικό ψηφοδέλτιο, με πολλά αξιόλογα πρόσωπα με διαφορετικά χαρακτηριστικά που μπορούν να εκπροσωπήσουν τους πολίτες στις Βρυξέλλες.

Κατά δεύτερον, ο Κυριάκος Μητσοτάκης επισημαίνει σε κάθε του ομιλία ότι η Νέα Δημοκρατία είναι το μόνο κόμμα που μιλάει για την Ευρώπη σε αυτή την προεκλογική περίοδο, συνδέοντας το με την ευρωπαϊκή πορεία της Ελλάδας. Ο πρωθυπουργός και τα στελέχη του κόμματος υποστηρίζουν ότι η ισχυρή Νέα Δημοκρατία θα ενισχύσει τη φωνή της Ελλάδας στις Βρυξέλλες τα επόμενα χρόνια, καθώς θα αντιμετωπιστούν σημαντικά θέματα όπως η νέα Κοινή Αγροτική Πολιτική και η αμυντική ασφάλεια της Ευρώπης.

Ακόμη, οι ευρωεκλογές αναμένεται να έχουν εσωτερικό αντίκτυπο, καθώς ένα χαμηλό ποσοστό ψήφων για τη Νέα Δημοκρατία μπορεί να προκαλέσει εσωτερική αποσταθεροποίηση, η οποία θα ενισχύσει δυνάμεις οπισθοδρόμησης και ανιμεταρρύθμισης. Σύμφωνα με κυβερνητική πηγή, ο κ. Μητσοτάκης θα επιδιώξει το μεγαλύτερο δυνατό ποσοστό ψήφων, προκειμένου να έχει την ισχυρότερη νομιμοποίηση για να συνεχίσει τις μεγάλες αλλαγές που έχει ξεκινήσει η κυβέρνηση από τον περασμένο Ιούνιο, όταν και ανανεώθηκε η εμπιστοσύνη του εκλογικού σώματος στο κόμμα της Νέας Δημοκρατίας.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments