Οι κινήσεις Μητσοτάκη για το στόχο του 33%
Πηγή Φωτογραφίας: ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ ΚΥΡΙΑΚΟΥ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΤΟΥ STAR ΜΕ ΤΗΝ ΜΑΡΑ ΖΑΧΑΡΕΑ (Γ.Τ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ /ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ)
Με στοχευμένες επισκέψεις σε περιοχές της χώρας, που μπορούν να κρίνουν το ποσοστό συσπείρωσης της εκλογικής βάσης της Νέας Δημοκρατίας, θα συνεχίσει ο Κυριάκος Μητσοτάκης, στην τελική ευθεία της προεκλογικής περιόδου, να επικοινωνεί στους πολίτες το διακύβευμα της κάλπης για την κυβέρνηση, επιμένοντας ότι στις 9 Ιουνίου κρίνεται τόσο η ευρωπαϊκή εκπροσώπηση της χώρας, όσο και το πολιτικό κλίμα στο εσωτερικό.
Ο πρωθυπουργός έχει ήδη περιοδεύσει στον Έβρο και τη Μακεδονία, καθώς η βόρεια Ελλάδα είναι στο επίκεντρο των εκλογικών εκστρατειών. Τώρα, κατευθύνεται προς το νότιο μέρος της χώρας, πραγματοποιώντας το σχέδιο να επισκεφθεί κάθε περιοχή της Ελλάδας, επαναλαμβάνοντας ουσιαστικά το μοτίβο της προεκλογικής εκστρατείας των εθνικών εκλογών.
Η περιοδεία θα ολοκληρωθεί με ομιλίες στη Θεσσαλονίκη και την Αθήνα. Ωστόσο, στο μεταξύ, ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει στην ατζέντα του μια έντονη και συμβολική παρουσία σε διεθνές περιβάλλον.
Πιο ειδικά, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης θα παραστεί στις εκδηλώσεις για την 80ή επέτειο της απόβασης στη Νορμανδία, μετά από πρόσκληση του Γάλλου προέδρου Εμμανουέλ Μακρόν. Στη συνέχεια, θα επισκεφθεί τα ναυπηγεία της Λοριάν, όπου κατασκευάζονται οι τρεις φρεγάτες Belharra που θα παραδοθούν στο Ελληνικό Πολεμικό Ναυτικό από το 2025.
Η επίσκεψη του Κυριάκου Μητσοτάκη στη Λοριάν και τη Νορμανδία στις 6 Ιουνίου, λίγο πριν από τις εκλογές, θα επιβεβαιώσει την κυβερνητική ρητορική για την ενίσχυση της διεθνούς εικόνας και της άμυνας της χώρας. Αυτά τα δύο θέματα έχουν ισχυρή προβολή από το κυβερνητικό επιτελείο, ειδικά στα πλαίσια των ευρωπαϊκών εκλογών, αλλά και των κριτικών που δέχεται η κυβέρνηση από τα δεξιά της.
Έως τότε, ο Κυριάκος Μητσοτάκης επιμένει σε κάθε του παρέμβαση, να θέτει μετ’ επιτάσεως, το πολιτικό στίγμα της εκλογικής αναμέτρησης, στον διπλό άξονα της Ευρώπης, αλλά και του εσωτερικού σκηνικού.
Ο πήχης του 33% θεωρείται πλέον εφικτός, καθώς παρατηρείται μεγαλύτερη συσπείρωση της εκλογικής βάσης της Νέας Δημοκρατίας και επαναπροσέγγιση ψηφοφόρων που προηγουμένως ήταν αναποφάσιστοι. Η κεντροδεξιά παραμένει η βασική αναφορά του Μεγάρου Μαξίμου, με έμφαση στη θετική πορεία της οικονομίας και τη δημοσιονομική πειθαρχία.
Η αναφορά του Κυριάκου Μητσοτάκη ότι δεν θα επιτρέψει τον δημοσιονομικό εκτροχιασμό της χώρας, σε αντιπαράθεση με το οικονομικό πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και η πολιτική του εκτίμηση ότι πολίτες του κέντρου και δεξιοί πατριώτες ψηφοφόροι, στράφηκαν στη Νέα Δημοκρατίας, λόγω και της οικονομικής της πολιτικής, καταδεικνύει ότι η πολιτική σταθερότητα, που προβάλλεται ως δίλημμα των ευρωεκλογών, αφορά πρωτίστως την οικονομία.
Το δεύτερο μήνυμα είναι ότι η Νέα Δημοκρατία θα έχει τη δυνατότητα να παραμείνει ισχυρή και να επηρεάζει τις σημαντικές αποφάσεις στις Βρυξέλλες τα επόμενα πέντε χρόνια μετά τα αποτελέσματα των εκλογών. Το Ταμείο Ανάκαμψης και το μεταναστευτικό είναι μόνο μερικά παραδείγματα των θεμάτων που πρέπει να αντιμετωπίσει, ενώ η δημιουργία μιας ευρωπαϊκής αντιαεροπορικής άμυνας και η επαναδιαπραγμάτευση της Κοινής Αγροτικής Πολιτικής θα αποτελέσουν σημαντικές προκλήσεις στο μέλλον.
Σύμφωνα με το κυβερνητικό επιτελείο, το πολιτικό μήνυμα που θα αποσταλεί μέσω των ευρωεκλογών θα είναι η απόρριψη της τακτικής και των προτάσεων του ΣΥΡΙΖΑ, καθώς και η επιβεβαίωση της πολιτικής ισχύος της κυβέρνησης, προκειμένου να προχωρήσει το μεταρρυθμιστικό πρόγραμμα.
«Ποτέ δεν θα γυρίσουμε πίσω στο 2015. Αυτό είναι το μήνυμα το οποίο πρέπει να τους στείλετε» είπε χαρακτηριστικά ο Κυριάκος Μητσοτάκης, κατηγορώντας την αξιωματική αντιπολίτευση για τοξικότητα και «λεφτόδεντρα».
Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Το σχόλιο σας