Πολιτική

ΣΥΡΙΖΑ: Αναταράξεις και προβληματισμό φέρνει η “επιστροφή” Τσίπρα

ΣΥΡΙΖΑ: Αναταράξεις και προβληματισμό φέρνει η “επιστροφή” Τσίπρα

Πηγή Φωτογραφίας: [368936] ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΟΥ ΕΥΡΩΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟΥ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ (ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI)

Στελέχη της Κουμουνδούρου εκτιμούν πως είναι ζήτημα χρόνου η παρέμβαση του πρώην πρωθυπουργού.

Την επανεμφάνιση του Αλέξη Τσίπρα στο πολιτικό προσκήνιο μέσα από τον ρόλο του εκφραστή της μεγάλης προοδευτικής παράταξης «ξορκίζει» ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανος Κασσελάκης.

Είναι χαρακτηριστικό ότι σε συνέντευξη του ο Στέφανος Κασσελάκης ισχυρίστηκε ότι όπως του έχει πει ο ίδιος ο πρώην πρωθυπουργός σε καμία περίπτωση δεν επιθυμεί να επιστρέψει στην ελληνική πολιτική πραγματικότητα.

«Όχι, δεν θα γυρίσει ο Αλέξης Τσίπρας. Δεν θα διεκδικήσει την ηγεσία της Αριστεράς» ανέφερε χαρακτηριστικά ο Στέφανος Κασσελάκης ενώ πρόσθεσε πως συνομιλούν μία με δύο φορές την εβδομάδα. Σχολίασε, μάλιστα, πως ο πρώην πρωθυπουργός πλέον ασχολείται με το Ινστιτούτο που έχει φτιάξει.

Ο Αλέξης Τσίπρας δεν έχει δηλώσει ρητά ότι επιθυμεί την επιστροφή του στον ΣΥΡΙΖΑ. Έχει εκφράσει με διάφορους τρόπους ότι δεν τον ενδιαφέρει αυτή η επιλογή. Ωστόσο, υπάρχει η πιθανότητα να αλλάξει γνώμη ανάλογα με τις εξελίξεις και να συμμετάσχει σε μια μεγάλη προοδευτική παράταξη. Αυτό φαίνεται να είναι γνωστό και στα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, τα οποία δεν αποκλείουν την πιθανότητα αυτής της εξέλιξης. Έτσι, ο Τσίπρας φαίνεται να επανεξετάζει τις επιλογές του και να ανοίγει τον δρόμο για πιθανές μελλοντικές συνεργασίες.

Προς το παρόν, ο Αλέξης Τσίπρας φαίνεται να εστιάζει μόνο στο Ινστιτούτο που ίδρυσε και να απορρίπτει όλες τις προτάσεις για νέα πολιτική πρωτοβουλία από τα στελέχη του κόμματος. Ο υποψήφιος ευρωβουλευτής του κόμματος, Γιώργος Τσίπρας, υπογράμμισε τη σημασία του ρόλου του Αλέξη Τσίπρα σε μια τέτοια προοπτική, εκφράζοντας την επιθυμία για την ενεργή επιστροφή του στην πολιτική. Όσον αφορά τις φανταστικές προσεγγίσεις που επιμένει ο κ. Κασσελάκης, ο Αλέξης Τσίπρας ανέφερε ότι δεν είναι η κατάλληλη στιγμή για τέτοιες συζητήσεις, καθώς ο ΣΥΡΙΖΑ αντιμετωπίζει προβλήματα στην επικοινωνία των θετικών και αρνητικών πτυχών της πολιτικής του.

Οι αναταράξεις στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ προκλήθηκαν από την δημοσκόπηση της GPO για το ποιον επιθυμούν οι πολίτες για αρχηγό στην κεντροαριστερά. Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της μέτρησης, ο Αλέξης Τσίπρας συγκέντρωνε ποσοστό 16,0%, ο Νίκος Ανδρουλάκης 13,4%, ο Στέφανος Κασσελάκης 10,5%, ο Χάρης Δούκας 5,4%, ο Αλέξης Χαρίτσης 5,0% και ο Μανώλης Χριστοδουλάκης 4,6%.

Ο Στέφανος Κασσελάκης στην συνέντευξη του υπογράμμισε εκτός των άλλων πως δεν θεωρεί ότι ο Αλέξης Τσίπρας τον αμφισβητεί προσωπικά και αναφορικά με τα «καρφιά» του πρώην προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ για τα βιντεάκια στο TikTok, ο κ. Κασσελάκης είπε πως δεν θεωρεί ότι ήταν για τον ίδιο. Τέλος επανέλαβε ότι θα καταθέσει το «Πόθεν εσχες» πριν τις ευρωεκλογές, ενώ εξέφρασε την πεποίθηση ότι θα γίνει πρωθυπουργός στις επόμενες εκλογές.

Σύμφωνα με τα στελέχη της αξιωματικής αντιπολίτευσης, η μεγάλη μάχη κατά της ακρίβειας βρίσκεται στην προμετωπίδα της προεκλογικής εκστρατείας του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. και του Στέφανου Κασσελάκη. Ο Κασσελάκης, μιλώντας στη Σπάρτη, ανέφερε ότι η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ είναι αναγκαία για την άνθιση της κοινωνίας και κοστίζει 2,7 δισεκατομμύρια ευρώ, προσφέροντας ανακούφιση στην κοινωνία και μισό δισεκατομμύριο ευρώ στα Ταμεία του κράτους.

Η καμπάνια έχει δύο στόχους: Πρώτον, να επικεντρωθεί η προσοχή του κοινού στις κοστολογημένες προτάσεις της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, προκειμένου να βγει η κοινωνία από την κρίση. Δεύτερον, να αποδειχθεί ότι η ακρίβεια είναι πολιτική επιλογή της κυβέρνησης.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments