Πολιτική

ΣΥΡΙΖΑ: Ο Κασσελάκης θέλει την “αποστράτευση” Τσίπρα

ΣΥΡΙΖΑ: Ο Κασσελάκης θέλει την “αποστράτευση” Τσίπρα

Πηγή Φωτογραφίας: [369623] ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΣΤΕΦΑΝΟΥ ΚΑΣΣΕΛΑΚΗ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΣΤΟ ΒΑΝ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΔΕΙΑΣ ΣΤΟΝ ΛΕΥΚΟ ΠΥΡΓΟ ΚΑΙ ΟΜΙΛΙΑ (ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΤΣΑΚΙΤΖΗΣ / EUROKINISSI)

Καμιά αντίδραση από την πλευρά του πρώην πρωθυπουργού.

«Όχι» δεν θα γυρίσει ο Αλέξης Τσίπρας και «όχι» δεν θα διεκδικήσει την ηγεσία της Αριστεράς απάντησε με απόλυτο και κατηγορηματικό τρόπο ο Στέφανος Κασσελάκης, στη συνέντευξή του στον Γιώργο Λιάγκα.

Για να καταστήσει σαφές μάλιστα ότι όσα λέει είναι προϊόν απευθείας συνεννόησης με τον Αλέξη Τσίπρα έδωσε και το στίγμα της τακτικής επαφής που έχουν οι δυο τους σε εβδομαδιαία βάση.

«Μου έχει πει ότι δεν θα διεκδικήσει κάτι στην κεντροαριστερά. Επιθυμεί να συνεισφέρει στην ανάκαμψη όλου το κεντροαριαστερού χώρου της Ευρώπης. Ο ίδιος μου έχει πει ότι το κεφάλαιο αυτό έχει κλείσει».

Πίσω από τις μετρήσεις για το νέο φορέα πολλοί είδαν μια συστηματική προσπάθεια τις τελευταίες ημέρες ώστε να απαξιωθεί ο πρώην πρωθυπουργός, αλλά κυρίως μια προσπάθεια να υποχρεωθεί να (ξανα)παρέμβει υπέρ του ΣΥΡΙΖΑ στηρίζοντας ουσιαστικά τον Στέφανο Κασσελάκη.

Από το περιβάλλον του Αλέξη Τσίπρα ξεκαθαρίζουν ότι από την ομιλία του στο Βερολίνο και έπειτα ότι ο πρώην πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει σκοπό να παρέμβει δημόσια μέχρι την εκδήλωση του Ινστιτούτου στις 18-19 Ιουνίου.

Αν μάλιστα το κάλεσμα του Θανάση Καρτερού στους «πραιτοριανούς» να παραμείνουν για να δώσουν τη μάχη ώστε να κρατήσει ο ΣΥΡΙΖΑ τα ποσοστά έστω των εθνικών εκλογών και για τη διατήρηση της ιδιοκτησίας του κόμματος εκληφθεί ως η φωνή του Αλέξη Τσίπρα, τότε εκτιμάται από πολλούς ότι ο πρώην πρωθυπουργός ίσως και να εξάντλησε τις πιθανότητες να παρέμβει και με φυσική παρουσία όπως έγινε με την παρουσίαση του ευρωψηφοδελτίου.

Στην ίδια συνέντευξη πάντως ο κ. Κασσελάκης άσκησε εμμέσως και μια επιπρόσθετη πίεση στον κ. Τσίπρα να μπει ενεργά στην κούρσα των τελευταίων μέτρων μέχρι την κάλπη της 9ης Ιουνίου λέγοντας οτι «έχει τη δική του ενασχόληση με το ινστιτούτο. Ελπίζω να κάνουμε κάτι μαζί μέχρι τις ευρωεκλογές αλλά δεν το έχω ζητήσει γιατί δεν έχω σκεφτεί αυτό τον συνδυασμό. Το κόμμα είναι ενωμένο και αυτό φάνηκε στην εκδήλωση για το ευρωψηφοδέλτιο».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments