Αθλητισμός

Αυτές είναι οι 4 αλλαγές που θα φέρει στον Ολυμπιακό η κατάκτηση του Conference League [vid]

Αυτές είναι οι 4 αλλαγές που θα φέρει στον Ολυμπιακό η κατάκτηση του Conference League [vid]

Πηγή Φωτογραφίας: [369899] CONFERENCE LEAGUE 2023-2024 / ΤΕΛΙΚΟΣ / ΟΣΦΠ - ΦΙΟΡΕΝΤΙΝΑ / ΠΑΝΗΓΥΡΙΚΑ ΚΑΙ ΑΠΟΝΟΜΗ (ΜΑΡΚΟΣ ΧΟΥΖΟΥΡΗΣ / EUROKINISSI)

Ο ευρωπαϊκός θαυμασμός για την αρμάδα του Μεντιλίμπαρ και η αλλαγή status των Πειραιωτών

Ο Ολυμπιακός έγινε η 100ή ομάδα που κατέκτησε ευρωπαϊκό τρόπαιο από το 1959 που υπάρχουν ευρωπαϊκές διοργανώσεις και η πρώτη ελληνική.

Ξέφρενοι πανηγυρισμοί επικρατούν σε όλα τα μήκη και πλάτη της χώρας για τη μεγαλειώδη επιτυχία του Ολυμπιακού, που πλέον μπορεί να κάνει σχέδια για το μέλλον με μεγαλύτερη αισιοδοξία.

Οι «ερυθρόλευκοι» κατέκτησαν το Europa Conference League επικρατώντας στον τελικό στην «OPAP Arena» επί της Φιορεντίνα με ένα γκολ του Ελ Κααμπί στο δεύτερο μέρος της παράτασης, σκορπώντας ντελίριο ενθουσιασμού στους εκατομμύρια φιλάθλους του και όχι μόνον, καθώς η νίκη του έφερε χαμόγελα στη συντριπτική πλειοψηφία των Ελλήνων που αγαπούν τον αθλητισμό.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Olympiacos FC (@olympiacosfc)

Η σπουδαία επιτυχία του Ολυμπιακού δημιουργεί πλέον νέα δεδομένα για το μέλλον του συλλόγου.

Αλλάζει το επίπεδό του στην Ευρώπη

Μετά το πρώτο ευρωπαϊκό ο Ολυμπιακός μπαίνει σε ένα κλειστό κλαμπ ομάδων που έχουν κατακτήσει ευρωπαϊκή διοργάνωση και αυτό από μόνο του λέει πολλά. Οι «ερυθρόλευκοι» ξεφεύγουν πλέον από τα ελληνικά δεδομένα και βάζουν πλώρη για μεγαλύτερες ευρωπαϊκές επιτυχίες. Όπως είπε και χθες το βράδυ ο ηγέτης του Ολυμπιακού, «στόχος μας πλέον ο τελικός του Europa League, στο Μπιλμπάο».

Μεγαλύτερα έσοδα

Από τη φετινή πορεία στην Ευρώπη ο Ολυμπιακός κέρδισε σχεδόν 17 εκατ. ευρώ και η ταυτόχρονη είσοδός του στο νέο φορμάτ του Europa League τον φέρνει με εγγυημένα έσοδα για την επόμενη χρονιά.

Αυτό του δίνει το δικαίωμα να σχεδιάσει τη νέα ομάδα με μεγαλύτερη ευκολία και να ανεβάσει και το μπάτζετ της ομάδας, η οποία του χρόνου θα παίζει σε ανώτερη ευρωπαϊκή διοργάνωση.

Πωλήσεις και μεταγραφές

Όπως σε όλα τα σύγχρονα κλαμπ, έτσι και ο Ολυμπιακός ως κάτοχος ευρωπαϊκού τροπαίου, θα μπορεί πλέον να συνομιλεί με τα άλλα σπουδαία κλαμπ της Γηραιάς Ηπείρου με μεγαλύτερη άνεση. Η χρηματιστηριακή αξία του Ολυμπιακού είναι δεδομένο πλέον πως θα αυξηθεί κατακόρυφα μετά την ευρωκούπα, αφού όλοι σχεδόν οι αστέρες του θα πάρουν αξία.

Είναι δεδομένο πως κάποιοι παίκτες του Ολυμπιακού έχουν ήδη μπει στο μάτι ομάδων και μεγαλομάνατζερ και το καλοκαίρι ίσως είναι «θερμό».

Εκτός από πωλήσεις όμως, ο σύλλογος είναι δεδομένο πως μπορεί πιο εύκολα πια να προσελκύσει ονόματα που υπό άλλες συνθήκες δύσκολα θα δεχόντουσαν να έρθουν σε μία ελληνική ομάδα. Πλέον όμως ο Ολυμπιακός είναι ο κάτοχος του Conference League.

Η σταθερότητα του Μεντιλίμπαρ και οι κινήσεις για τους δανεικούς

Για να συνεχίσει μια ομάδα να έχει ανοδική πορεία, πρέπει να κρατήσει τις σταθερές της. Ίσως η πιο σημαντική κίνηση του Ολυμπιακού τους τελευταίους μήνες ήταν η παραμονή του Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ στον πάγκο του.

Ο Ολυμπιακός ανανέωσε το συμβόλαιο του Βάσκου προπονητή για έναν ακόμα χρόνο και πλέον η ομάδα θέλει να «κλείσει» τις εκκρεμότητες με τους δανεικούς και όσους λήγουν τα συμβόλαιά τους.

Η κατάκτηση του ευρωπαϊκού τροπαίου θα δώσει άλλον «αέρα» στις διαπραγματεύσεις με τους παίκτες, αφού δύσκολα κάποιος θέλει να φύγει από ομάδα που βρίσκεται στην κορυφή της Ευρώπης.

Δεκάδες πρωτοσέλιδα στα μεγαλύτερα ΜΜΕ της Ευρώπης μιλάνε σήμερα για το ελληνικό θαύμα, ενώ οι Ισπανοί στέκονται στον «στρατηγό», Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ, που μεταμόρφωσε τον Ολυμπιακό σε ελάχιστο χρονικό διάστημα.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments