Αθλητισμός

Θρύλε των γηπέδων Ολυμπιακέ! Οι «ερυθρόλευκοι» κατέκτησαν το Conference League

Θρύλε των γηπέδων Ολυμπιακέ! Οι «ερυθρόλευκοι» κατέκτησαν το Conference League

Πηγή Φωτογραφίας: [369891] CONFERENCE LEAGUE 2023-2024 / ΤΕΛΙΚΟΣ / ΟΣΦΠ - ΦΙΟΡΕΝΤΙΝΑ (ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI)

Ο Ολυμπιακός στην κορυφή της Ευρώπης!

 Ο Ολυμπιακός έγραψε ιστορία, καθώς κατέκτησε το τρόπαιο της τρίτης τη τάξει ευρωπαϊκής διασυλλογικής διοργάνωσης, χάρις στο γκολ του Αγιούμπ Ελ Κααμπί στο 116’.

Ο Ελ Κααμπί, όπως σε όλη την φετινή πορεία του Ολυμπιακού, έτσι και στον τελικό με τους Ιταλούς ήταν ο ήρωας της ομάδας του Μεντιλίμπαρ καθώς πέτυχε “χρυσό γκολ” στο 116′, μετά το 0-0 της κανονικής διάρκειας, και έστειλε στα ουράνια τους 20.000 φίλους των ερυθρόλευκων που βρέθηκαν στο γήπεδο και τους εκατομμύρια ανά την Ελλάδα για τον πρώτο ευρωπαϊκό τίτλο ελληνικής ομάδας στο ποδόσφαιρο.

Ο Ολυμπιακός απείλησε πρώτος με τον Ποντένσε στο 4′ της αναμέτρησης. Ο Πορτογάλος εξτρέμ έγινε αποδέκτης της μπάλας στα αριστερά, πέρασε εσωτερικά έφερε τη μπάλα στο δεξί, έκανε το σουτ με τον Τερατσάνο να διώχνει σε κόρνερ.

Η Φιορεντίνα απείλησε ξανά στο 21′ με τον Μποναβεντούρα να βρίσκεται μέσα στην περιοχή από λάθος διώξιμο, έκανε το πλασέ το οποίο δεν ήταν καλό με τον Τζολάκη να μπλοκάρει σταθερά τη μπάλα. Λίγα δευτερόλεπτα αργότερα ο Γκονσάλες έκανε την βαθιά μπαλιά προς τον Μποναβεντούρα ξανά, ο Τζολάκης, δεν βγήκε και ο μέσος των Ιταλών έκανε το πλασέ με τον Έλληνα γκολκίπερ να διώχνει ξανά τη μπάλα.

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε χωρίς αλλαγές σε πρόσωπα για τις δύο ομάδες και με τον Ολυμπιακό να έχει δύο εσωτερικές αλλαγές στη μεσαία γραμμή. Η σύγκρουση των Ρέτσου-Μπελότι στο 48′, κεφάλι με κεφάλι, και το γεγονός πως οι δύο ποδοσφαιριστές έμειναν στο χορτάρι για περισσότερα από 2-3 λεπτά έκοψαν επιπλέον τον ρυθμό του αγώνα.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Τζολάκης, Ρόντινει, Κάρμο, Ρέτσος, Ορτέγκα (91′ Κίνι), Ιμπόρα, Έσε, Τσικίνιο (77′ Όρτα), Φορτούνης (73′ Γιόβετιτς), Ποντένσε (106′ Μασούρας), Ελ Κααμπί.

ΦΙΟΡΕΝΤΙΝΑ: Τερατσάνο, Ντοντό, Μιλένκοβιτς, Μαρτίνες Κουάρτα, Μπιράγκι (106′ Ρανιέρι), Μποναβεντούρα (82′ Μπάρακ), Αρτούρ (74′ Ντάνκαν), Μαντράγκορα, Γκονσάλες (106′ Μπελτράν), Κουαμέ (82′ Ικονέ), Μπελότι (59′ Ενζολά).

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments