Ελλάδα

Καιρός Σάββατο Κυριακή [1-2/6]: Προ των πυλών η “θερμή εισβολή”- Έρχονται 35άρια και 36άρια [vid]

Καιρός Σάββατο Κυριακή [1-2/6]: Προ των πυλών η “θερμή εισβολή”- Έρχονται 35άρια και 36άρια [vid]

Πηγή Φωτογραφίας: Σκάφος πλέει στην θάλασσα. (ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ/EUROKINISSI)

Ο Ιούνιος έρχεται και μαζί του φέρνει την πρώτη μεγάλη ζέστη της σεζόν με έναν μίνι καύσωνα, με τις θερμοκρασίες να φθάνουν ακόμη και τους 36 βαθμούς

Ο Ιούνιος καταφτάνει σε δύο μέρες και φέρνει μαζί του έναν μίνι καύσωνα, με τις θερμοκρασίες να φθάνουν ακόμη και τους 36 βαθμούς Κελσίου.

Οι προβλέψεις των περισσότερων μετεωρολόγων μιλούν για θερμή αέρια μάζα η οποία θα έχει ως αποτέλεσμα τη σταδιακή αύξηση της θερμοκρασίας τις επόμενες ημέρες, με αποκορύφωμα τη Δευτέρα και την Τρίτη.

Η πιο έντονη ζέστη όπως προβλέπουν οι μετεωρολόγοι θα ξεκινήσει την Κυριακή και αναμένεται να διαρκέσει μέχρι την Τετάρτη.

Μάλιστα, οι μετεωρόλογοι προβλέπουν και θερμοκρασίες άνω των 36 βαθμών.

Τσατραφύλλιας: Πρόκειται για το πρώτο σοβαρό κύμα ζέστης

Ο μετεωρολόγος του Alpha, Γιώργος Τσατραφύλλιας, έκανε λόγο για «σοβαρό κύμα ζέστης» και αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο ακόμη και για 40άρια!

Σύμφωνα με τον Γιώργο Τσατραφύλλια: «Πρόκειται για το πρώτο σοβαρό κύμα ζέστης το οποίο θα διατηρηθεί τουλάχιστον την πρώτη εβδομάδα του Ιουνίου. Η θερμοκρασία θα ξεπεράσει σε αρκετές περιοχές τους 35-36 βαθμούς, ενώ το στοίχημα για την άλλη εβδομάδα είναι κατά πόσο κοντά ή μακριά θα βρεθεί ο υδράργυρος από τους 40 βαθμούς ή αν θα τους ξεπεράσει!

Ενδεικτικά οι περιοχές που θα εκδηλωθούν οι υψηλότερες θερμοκρασίες είναι η Θεσσαλία, η κεντρική Μακεδονία, η Βοιωτία, η Φθιώτιδα, η Αιτωλ/νία, η Πελοπόννησος, η Κρήτη και τα Δωδεκάνησα.

Για την Αττική η θερμοκρασία δεν αποκλείεται να φτάσει το μεσημέρι:

Σάββατο 1/6: 31 βαθμούς Κυριακή 2/6: 33 βαθμούς Δευτέρα 3/6: 37 βαθμούς Τρίτη 4/6: 38 βαθμούς

Για τη Θεσσαλονίκη:

Σάββατο 1/6: 31 βαθμούς Κυριακή 2/6: 33 βαθμούς Δευτέρα 3/6: 36 βαθμούς Τρίτη 4/6: 37 βαθμούς».

Γιάννης Καλλιάνος: “Βλέπει” μέχρι και 36άρια

Από την πλευρά του ο μετεωρολόγος του Mega Γιάννης Καλλιάνος προβλέπει διάρκεια στο κύμα ζέστης, χωρίς ακόμη τα προγνωστικά μοντέλα να μπορούν να δείξουν πόσο θα διαρκέσει η ζέστη.

Οι ενδεικτικές μέγιστες θερμοκρασίες που έδωσε ο Γιάννης Καλλιάνος είναι οι εξής:

Ενδεικτικές μέγιστες θερμοκρασίες στην Αθήνα

Τετάρτη 29/5: 29°C Πέμπτη 30/5: 28°C Παρασκευή 31/5: 28°C Σάββατο 1/6: 30-31°C (με επιφύλαξη) Κυριακή 2/6: 33-34°C (με επιφύλαξη) Δευτέρα 3/6: 35-36°C (με μεγάλη επιφύλαξη)

Μαρουσάκης: Η θερμοκρασία μπορεί να ξεπεράσει τους 35 βαθμούς

Ο μετεωρολόγος του OPEN, Κλέαρχος Μαρουσάκης, ανέφερε ότι τον ασταθή καιρό των προηγούμενων ημερών θα αντικαταστήσουν οι υψηλές θερμοκρασίες, οι οποίες σε ορισμένες περιπτώσεις θα ξεπεράσουν και τους 35 βαθμούς.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments