Ελλάδα

Πρότυπα Σχολεία: Ανακοινώθηκαν τα αποτελέσματα των εισαγωγικών εξετάσεων – Που μπορείτε να τα βρείτε

Πρότυπα Σχολεία: Ανακοινώθηκαν τα αποτελέσματα των εισαγωγικών εξετάσεων – Που μπορείτε να τα βρείτε

Πηγή Φωτογραφίας: Eurokinissi (Αρχείου)//Πρότυπα Σχολεία: Ανακοινώθηκαν τα αποτελέσματα των εισαγωγικών εξετάσεων - Που μπορείτε να τα βρείτε

Η ειδοποίηση των γονέων και των κηδεμόνων έχει ήδη ξεκινήσει από νωρίς μέσω SMS για τη σχολική μονάδα επιτυχίας ή τη σχολική μονάδα των Πρότυπων και Εκκλησιαστικών Σχολείων

Το υπουργείο Παιδείας ανακοίνωσε τα αποτελέσματα για την εισαγωγή στα Πρότυπα Γυμνάσια, Λύκεια και Εκκλησιαστικά Σχολεία.

Πιο συγκεκριμένα, η ειδοποίηση των γονέων και των κηδεμόνων έχει ήδη ξεκινήσει από νωρίς μέσω SMS για τη σχολική μονάδα επιτυχίας ή τη σχολική μονάδα, στην οποία θα είναι επιλαχόντες, για τη συνολική βαθμολογία τους και τη σειρά κατάταξης στο σχολείο επιλογής τους. Τα ονόματα των επιτυχόντων είναι διαθέσιμα στην πλατφόρμα αιτήσεων.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να ενημερώνονται από την πλατφόρμα των αιτήσεων με χρήση των κωδικών taxisnet του ατόμου, που υπέβαλε την αίτηση. Η βαθμολόγηση των γραπτών

Η βαθμολόγηση των γραπτών, ξεκίνησε την προηγούμενη Πέμπτη, 23 Μαίου. Όλα τα διαγωνίσματα συγκεντρώθηκαν σε ένα Βαθμολογικό Κέντρο στο Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής (Ι.Ε.Π.).

Η διόρθωση έγινε ηλεκτρονικά και όχι από βαθμολογητές φυσικά πρόσωπα. Ακολούθως, πραγματοποιήθηκε έλεγχος από την Επιτροπή για τον εντοπισμό τυχόν λαθών.

Αξίζει να σημειωθεί πως οι υποψήφιοι περίμεναν με αγωνία τα αποτελέσματα ιδιαίτερα μετά τις αστοχίες που παρατηρήθηκαν στα θέματα ενώ έντονες ήταν οι διαμαρτυρίες αρκετών γονέων, καθώς αποφασίστηκε να θεωρηθούν «ορθές» όλες οι απαντήσεις των υποψηφίων στα επίμαχα ερωτήματα. Δρομολογούνται αλλαγές από τον υπουργό Παιδείας, Κυριάκο Πιερρακάκη, τόσο στη διαδικασία, όσο και στον τρόπο διεξαγωγής των εξετάσεων των υποψηφίων για την εισαγωγή τους στα Πρότυπα Σχολεία.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments