Οικονομία

Μητσοτάκης: Ανοιχτό το ενδεχόμενο παράτασης στον μειωμένο ΦΠΑ στον καφέ

Μητσοτάκης: Ανοιχτό το ενδεχόμενο παράτασης στον μειωμένο ΦΠΑ στον καφέ

Πηγή Φωτογραφίας: ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΝΔ ΚΥΡ. ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΣΤΟ ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΤΟΥ STAR (EUROKINISSI/ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΝΔ/ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ)

«Εξετάζουμε πρόσθετους περιορισμούς στο airbnb, αλλά όχι σε όλη τη χώρα», ανέφερε ο πρωθυπουργός

Ανοιχτό το ενδεχόμενο παράτασης στον μειωμένο ΦΠΑ στον καφέ άφησε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ο κ. Μητσοτάκης, μιλώντας στα «Παραπολιτικά 90.1» σημείωσε ότι έχει γίνει μείωση του ΦΠΑ στον καφέ και δεν είδαμε τρομερή μείωση στην τιμή του, ενώ ερωτηθείς σχετικά με το αν θα δοθεί παράταση στη μείωση άφησε ανοιχτό παράθυρο.

Ο κ. Μητσοτάκης ξεκαθάρισε ότι «ξέρουμε τι πρέπει να κάνουμε με την επιστολική ψήφο. Πριν το τέλος του έτους θα έχει νομοθετηθεί και για τις εθνικές εκλογές», διευκρινίζοντας ότι «θα δώσουμε τη δυνατότητα και στους εντός Ελλάδας ψηφοφόρους».

Επιπλέον, ο Κυριάκος Μητσοτάκης προανήγγειλε νέο πλαίσιο για το ΑΣΕΠ ώστε να μην καθυστερήσουν οι απαραίτητες προσλήψεις στο ΕΣΥ.

Στο τελικό στάδιο των δημοσκοπήσεων για τις Ευρωεκλογές, ο Κυριάκος Μητσοτάκης κάλεσε τον λαό να ψηφίσει, λέγοντας: “όσο ισχυρότερη είναι η εντολή που λαμβάνουμε, τόσο πιο γρήγορα θα πάνε οι μεταρρυθμίσεις. Η Ελλάδα δεν θα επιστρέψει στην εποχή του ξεπλύματος χρήματος. Είναι σημαντικό να στείλετε ένα μήνυμα ότι η χώρα έχει προχωρήσει.”

Αναφερόμενος στη νίκη του Ολυμπιακού στο European Conference League, είπε: “Ο Ολυμπιακός έχει φτάσει στην κορυφή της Ευρώπης και είμαστε όλοι περήφανοι γι’ αυτό. Είμαστε επίσης ικανοποιημένοι που οργανώσαμε καλά και με ασφάλεια τον εορτασμό του κορυφαίου ποδοσφαίρου. Θέλω το πρωτάθλημα να είναι Ευρώπη.”

Ο πρωθυπουργός εξέφρασε τη χαρά του ως Ολυμπιακός για τη μεγάλη επιτυχία της ομάδας του, ως Έλληνας για τη σημασία του γεγονότος ότι η ομάδα έφτασε στην κορυφή της Ευρώπης μετά την επιτυχία της Εθνικής το 2004, και ως πρωθυπουργός για την άρτια διοργάνωση της γιορτής του ποδοσφαίρου χωρίς προβλήματα.

Επίσης, ανέφερε ότι οι βάσεις για την ευρωπαϊκή έκδοση του πρωταθλήματος έχουν τεθεί με τα playoff και ότι θέλουν να βελτιωθούν μαθαίνοντας από τα λάθη τους. Τέλος, κριτικάροντας τη διοργάνωση των Γερμανών, την χαρακτήρισε ως ανεπαρκή.

Ερωτηθείς για την ακρίβεια και πώς επηρεάζονται προϊόντα όπως ο καφές, ο κ. Μητσοτάκης είπε «προφανώς θα λάβουμε υπόψιν μας ότι η πρώτη ύλη του καφέ έχει αυξηθεί. Ο καφές ως ένα διεθνώς εμπορεύσιμο προϊόν έχει αυξηθεί και θα το λάβουμε υπόψιν και θα κάνουμε τα δέοντα για το ζήτημα του ΦΠΑ. Θέλω να θυμηθείτε ότι μειώσαμε τον ΦΠΑ στον καφέ, αλλά δεν είδαμε καμία μείωση στις τιμές, αλλά είναι δεδομένο ότι αν αυξηθεί ο ΦΠΑ θα αυξηθεί και η τιμή του καφέ».

Ερωτηθείς αν υπάρχει ανοιχτό παράθυρο να γίνει παράταση στη μείωση του ΦΠΑ απάντησε: «Πάρτε το όπως θέλετε».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments