Policy Briefs

Όρμπαν: Το μέλλον της Ευρώπης βρίσκεται στα χέρια της Λεπέν και της Μελόνι

Όρμπαν: Το μέλλον της Ευρώπης βρίσκεται στα χέρια της Λεπέν και της Μελόνι

Πηγή Φωτογραφίας: Reuters.com

"Ιστορικές" αυτές οι εκλογές, σύμφωνα με τον Ούγγρο πρωθυπουργό.

Οι ευρωεκλογές της 9ης Ιουνίου είναι «ιστορικές» και «πιθανότατα θα θεωρηθούν ως εκείνες που αποφάσισαν την ειρήνη ή τον πόλεμο στην Ευρώπη», δήλωσε ο Ούγγρος πρωθυπουργός Βίκτορ Όρμπαν σε συνέντευξή του στο Le Point την Πέμπτη (30 Μαΐου).

«Εκτός από τον αριθμό των εδρών που θα λάβει αυτό ή εκείνο το κόμμα, το πιο σημαντικό πράγμα κατά τη γνώμη μου θα είναι ο αριθμός των βουλευτών που είναι πρόθυμοι να προχωρήσουν περαιτέρω στον πόλεμο στην Ουκρανία και ο αριθμός εκείνων που θα είναι εκεί για να βάλουν ένα τέλος. σε αυτό», δηλώνει ο κ. Orbán, η χώρα του οποίου είναι η πιο απρόθυμη εντός της ΕΕ να υποστηρίξει την Ουκρανία ενάντια στη Ρωσία.

«Εάν ελπίζω σε μια νίκη για τους βουλευτές υπέρ της ειρήνης, ελπίζω επίσης ότι θα υπάρξουν περισσότεροι κυρίαρχοι βουλευτές υπέρ μιας Ευρώπης των εθνών», συνεχίζει ο Ούγγρος πρωθυπουργός, ο οποίος θα αναλάβει την εκ περιτροπής προεδρία του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου. τον Ιούλιο.

Σύμφωνα με τον ίδιο, «το μέλλον του κυριαρχικού στρατοπέδου στην Ευρώπη, όπως και της δεξιάς γενικότερα, βρίσκεται σήμερα στα χέρια δύο γυναικών», των Ιταλών και Γαλλικών ακροδεξιών ηγετών Giorgia Meloni και Marine Le Pen.

«Εάν μπορούν να εργαστούν μαζί, ως ενιαία ομάδα ή συνασπισμός, θα είναι μια δύναμη για την Ευρώπη. Η έλξη της συνεργασίας τους θα είναι πολύ ισχυρή. Θα μπορούσε να είναι αρκετό για να αναδιαμορφωθεί η διαμόρφωση της ευρωπαϊκής δεξιάς ή ακόμη και να υποκατασταθεί το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα [ΕΛΚ, πρώτη ομάδα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, σημείωμα του συντάκτη]», ελπίζει ο κ. Orbán.

Το κόμμα της, Fidesz, οι εκλεγμένοι εκπρόσωποι του οποίου είναι επί του παρόντος μεταξύ των Μη Εγγεγραμμένων, θα πρέπει να ενταχθεί στην ομάδα των Ευρωπαίων Συντηρητικών και Μεταρρυθμιστών (CRE) όπου βρίσκεται το κόμμα της κας Μελώνης, κάτι που της “εμπνέει πολύ σεβασμό” , είπε. .

«Το έργο του ήταν πολύ δύσκολο. Ελάχιστα εκλεγμένη, κατηγορήθηκε ότι είναι εξτρεμίστρια, ότι δεν σέβεται τις αξίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, αλλά «σήμερα όλοι σέβονται τη δεξιά κυβέρνησή της, βασισμένη στις χριστιανικές αξίες, ευνοϊκή για τη δημοκρατία και που αγωνίζεται για τις ευρωπαϊκές αξίες. ” αυτος λεει.

Ερωτηθείς για τη μεγαλύτερη απειλή, σύμφωνα με τον ίδιο, που βαραίνει την Ευρώπη, πιστεύει ότι «η πιο επικίνδυνη παραμένει η ιδεολογική ηγεσία της Ευρωπαϊκής Ένωσης», καταγγέλλοντας την έννοια της «ανοιχτής κοινωνίας» και την εγκατάλειψη «αξιών ή εθνικών ταυτοτήτων». , παραδοσιακές οικογενειακές αξίες, για να μην αναφέρουμε τις χριστιανικές αξίες».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments