Πολιτική

Άδωνις Γεωργιάδης για «Αγλαΐα Κυριακού»: Αναζητούμε λύση στον ιδιωτικό τομέα

Άδωνις Γεωργιάδης για «Αγλαΐα Κυριακού»: Αναζητούμε λύση στον ιδιωτικό τομέα

Πηγή Φωτογραφίας: Δεύτερη ημέρα της συζήτησης στην Ολομέλεια της Βουλής, των άρθρων και του συνόλου του σχεδίου νόμου "Ενίσχυση του Δημόσιου Πανεπιστημίου - Πλαίσιο λειτουργίας μη κερδοσκοπικών παραρτημάτων ξένων πανεπιστημίων", Πέμπτη 7 Μαρτίου 2024. (ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI)

«Η στάση εργασίας γίνεται για προεκλογικούς λόγους»

Ένα βήμα πριν από την απεύθυνση στον ιδιωτικό τομέα βρίσκεται το υπουργείο Υγείας προκειμένου να αντιμετωπίσει την παράνομη στάση εργασίας στο Αγλαΐα Κυριακού, σύμφωνα με σημερινή παρέμβαση του Άδωνι Γεωργιάδη.

Πιο συγκεκριμένα, παραχωρώντας συνέντευξη στο ραδιοφωνικό σταθμό της ΕΡΤ, ο υπουργός Υγείας ρωτήθηκε για τη συνεχιζόμενη απεργία των αναισθησιολόγων στο Νοσοκομείο Αγλαΐα Κυριακού και απάντησε πως «στην ΕΙΝΑΠ είναι πλειοψηφία η αριστερά. Η κυρία Παγώνη είναι οργανωμένο και διακεκριμένο μέλος της Νέας Δημοκρατία και πολύ καλή μου φίλη. Οι πλειοψηφίες στις οργανώσεις των γιατρών του δημοσίου τομέα είναι αριστερές».

«Θυμίζω», πρόσθεσε ο Άδωνις, «πως χθες προσφύγαμε εκ νέου στη δικαιοσύνη για την απεργία. Το αρμόδιο δικαστήριο έκρινε τη στάση εργασίας παράνομη και καταχρηστική για δεύτερη φορά. Το κράτος δεν μπορεί να εκβιαστεί και δεν πρόκειται να εκβιαστεί. Το κράτος έχει δικαστήρια και υπουργεία. Σήμερα, έχω σύσκεψη στο υπουργείο Υγείας για να εξετάσουμε λύσεις. Υπάρχει η επιλογή να φέρουμε ιδιώτες ιατρούς στο δημόσιο νοσοκομείο. Το ΔΣ του νοσοκομείου υπέγραψαν πως δεν υπάρχει θέμα ασφαλείας. Αν κάθε συνδικαλιστής βάζει θέμα ασφαλείας, τότε τα νοσοκομεία δεν θα λειτουργήσουν ξανά».

«Ξεκαθαρίζω πως αν το κριτήριο είναι το έλλειμμα αναισθησιολόγων, τότε πρέπει να εμπεδωθεί ότι το Αγλαΐα Κυριακού αντιμετωπίζει μικρότερο πρόβλημα από άλλα νοσοκομεία. Παραιτήθηκαν δυο αναισθησιολόγοι και προχωρήσαμε σε προκηρύξεις. Για μια θέση από τις οργανικές οι αναισθησιολόγοι εκβιάζουν την υγεία των παιδιών; Η εικόνα του Αγλαΐα Κυριακού δεν είναι από τις άσχημες, είναι από τις καλές. Η ευθύνη μου είναι να βρω λύση για τα νοσοκομεία των παιδιών. Θα έχουμε ανακοινώσεις όταν θα έχουμε ολοκληρωμένη λύση. Η στάση εργασίας γίνεται για πολιτικούς και προεκλογικούς λόγους».

Στο ίδιο πλαίσιο κινείται και η ανάρτηση του υπουργού Υγείας στην πλατφόρμα X, όπου επισημαίνεται ότι «εκβιασμό της Κυβερνήσεως εν όψει Ευρωεκλογών, στις πλάτες των παιδιών δεν θα ανεχθώ. Εάν προκηρύξουν και νέα στάση εργασίας γνωρίζοντας ότι παρανομούν, εκμεταλλευόμενοι το γεγονός ότι η στάση εργασίας τους τελειώνει αναγκαστικά πριν την έκδοση της Δικαστικής αποφάσεως, θα αναζητήσω λύσεις στον ιδιωτικό τομέα. Το πώς θα το αποφασίσω τις επόμενες μέρες. Λυπούμαι πραγματικά που ενώ γνωρίζουν ότι το Υπουργείο Υγείας έχει κάνει ό,τι είναι ανθρωπίνως δυνατόν, για να καλύψει τα πραγματικά κενά, για πολιτικούς και ιδεολογικούς λόγους αποφασίζουν να παρανομούν συστηματικά».

Η αποχή δεν ταιριάζει στη δημοκρατία και τους δημοκρατικούς πολίτες

Στο σημείο αυτό, ο υπουργός Υγείας ρωτήθηκε για τη διαγραφόμενη μεγάλη αποχή στις κάλπες της 9 ης Ιουνίου.

«Ποτέ δεν παίρνω την εκλογική διαδικασία αψήφιστα. Όλοι πρέπει να δώσουμε τη μάχη για να ψηφίσουμε. Προσωπικά, «όργωσα» αυτές τις ημέρες τη Δυτική Μακεδονία. Έσφιξα χιλιάδες χέρια συμπολιτών. Συνομίλησα μαζί τους. Επισκέφθηκα αναρίθμητα χωριά. Βεβαίως, υπάρχει προβληματισμός για την αποχή. Η δημοκρατία είναι το πολίτευμα των παρόντων. Δεν πρέπει να αφήνουμε τους άλλους να ψηφίσουν ερήμην μας».

«Μάλιστα», πρόσθεσε ο υπουργός Υγείας, «η πρόσφατη δημοσκόπηση της Metron Analysis δίνει θηριώδες ποσοστό στην παράσταση νίκης για τη ΝΔ. Μιλάμε για ένα ποσοστό κοντά στο 90%. Αυτό μειώνει το ενδιαφέρον των πολιτών. Όμως, ποτέ οι δημοσκοπήσεις δεν είναι το αποτέλεσμα των εκλογών. Το αποτέλεσμα των εκλογών είναι η κάλπη. Δεν έχουμε κάνει με κανέναν συμβόλαιο για αποκλειστική ψήφου. Είναι σημαντικό να πείσουμε τους πολίτες για την ανάγκη πολιτικής σταθερότητας. Και σταθερότητα μπορεί να εγγυηθεί μόνο η Νέα Δημοκρατία», κατέληξε ο υπουργός Υγείας κ. Άδωνις Γεωργιάδης.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments