Πολιτική

Άδωνις Γεωργιάδης για «Αγλαΐα Κυριακού»: Δεν παραχωρώ την κοινωνική ευαισθησία στην Αριστερά

Άδωνις Γεωργιάδης για «Αγλαΐα Κυριακού»: Δεν παραχωρώ την κοινωνική ευαισθησία στην Αριστερά

Πηγή Φωτογραφίας: (ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ/EUROKINISSI)//«Δεν παραχωρώ την κοινωνική ευαισθησία στην αριστερά, εμείς είμαστε η συνέχεια της λαϊκής παράταξης», τόνισε, σε σημερινή παρέμβασή του, ο Άδωνις Γεωργιάδης.

Εντελώς άσχετος με την υγεία ο Κασσελάκης

«Δεν παραχωρώ την κοινωνική ευαισθησία στην αριστερά, εμείς είμαστε η συνέχεια της λαϊκής παράταξης», τόνισε, σε σημερινή παρέμβασή του, ο Άδωνις Γεωργιάδης.

Ιδιαίτερα, παραχωρώντας συνέντευξη στον τηλεοπτικό σταθμό One, ο υπουργός Υγείας επισήμανε, σε σχέση με τη στάση εργασίας των αναισθησιολόγων, ότι «ανακοινώνουν το Αγλαΐα Κυριακού και το νοσοκομείο Αγία Σοφία ότι θα κάνουν στάση. Στην Αγία Σοφία σταματούν την κινητοποίηση. Όμως, οι αναισθησιολόγοι του Αγλαΐα Κυριακού παραβλέπουν τη δικαστική απόφαση, η οποία λέει πως η κινητοποίηση είναι παράνομη και καταχρηστική. Δεν έχω προβεί σε βεβιασμένη λήψη αποφάσεων. Θέλω να πιστεύω πως θα συμμορφωθούν. Προτιμώ την καλόπιστη συνεννόηση παρά τη σύγκρουση. Στο τραπέζι υπάρχει η προσφυγή σε γιατρούς του ιδιωτικού τομέα. Λύση θα βρεθεί. Είτε έτσι είτε αλλιώς. Ελπίζω εντός του ΕΣΥ».

Ερωτηθείς, στο σημείο αυτό, για τη χρήση του «μαξιλαριού» που πρότεινε ο Κασσελάκης, ο Ά. Γεωργιάδης απάντησε πως «είναι εντελώς άσχετος με την υγεία ο κ. Κασσελάκης. Τα χρήματα από το μαξιλάρι δεν αγγίζονται. Δεν μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε αυτά τα λεφτά για να δώσουμε αύξηση στους αναισθησιολόγους. Όλοι οι γιατροί κοστίζουν 3 δισεκατομμύρια. Αν αυξήσουμε τους μισθούς, όπως προτείνει ο Κασσελάκης, θα πάμε σε έναν ΕΝΦΙΑ επί τρία. Η οικονομία μας δεν αντέχει άλλη προχειρότητα και λαϊκισμό. Στην Πορτογαλία, η νέα κυβέρνηση ανακοίνωσε πως υπάρχει λίστα αναμονής για 266.000 χειρουργεία. Πρόκειται για μια χώρα με τον ίδιο πληθυσμό με το δικό μας και πλουσιότερη από εμάς. Ενώ εμείς έχουμε 110.000 χειρουργεία. Και αν πάμε τους μισθούς στα 8.000 ευρώ, όπως συμβαίνει στη Ρουμανία, τότε θα χρειαστούμε τέσσερις ΕΝΦΙΑ».

«Και προσθέτω πως», συμπλήρωσε ο υπουργός Υγείας, «δεν εκχωρώ την κοινωνική ευαισθησία στην αριστερά. Εμείς είμαστε η λαϊκή παράταξη. Η Νέα Δημοκρατία είναι η συνέχεια της λαϊκής παράταξης στον τόπο μας. Και προχωρούμε με την κοινή λογική. Με μεταρρυθμίσεις στοχεύουμε να ενισχύσουμε τον μισθό των αναισθησιολόγων, να κάνουμε πιο οικονομικά ελκυστικές τις θέσεις ιατρών, που προκηρύσσουμε στο δημόσιο τομέα», υπογράμμισε ο Άδωνις Γεωργιάδης.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments