Πολιτική

Γιώργος Τσίπρας: Στις ευρωεκλογές η Ευρώπη να αλλάξει πορεία [vid]

Γιώργος Τσίπρας: Στις ευρωεκλογές η Ευρώπη να αλλάξει πορεία [vid]

Πηγή Φωτογραφίας: [367485] 4ο ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΣΥΡΙΖΑ - ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ / 3η ΗΜΕΡΑ (ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI)

Ο υποψήφιος ευρωβουλευτής καταλόγισε στον ΣΥΡΙΖΑ... προσωποκεντρική εκστρατεία

O υποψήφιος ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Γιώργος Τσίπρας, σχολίασε την τρέχουσα προεκλογική περίοδο, αναφέρθηκε στα «κακώς κείμενα» της Ευρωπαϊκής Ένωσης, στην «καμπάνια» του ΣΥΡΙΖΑ και την πορεία της ακροδεξιάς σε πανευρωπαϊκό επίπεδο.

«Είναι λίγο περίεργη προεκλογική περίοδος, δηλαδή υπάρχει μια μικρή αδιαφορία προς τις Ευρωεκλογές. Την ίδια στιγμή, συνυπάρχει αρκετά μεγάλη απογοήτευση – από ένα μέρος του κόσμου – με θυμό αλλά και με την αίσθηση αδιεξόδου. Η συγκεκριμένη προεκλογική εκστρατεία του ΣΥΡΙΖΑ είναι μέχρι σε ένα βαθμό προσωποκεντρική σε σχέση με τις άλλες που έχουν υπάρξει. Χρειάζεται επικοινωνία, γιατί χωρίς αυτή το μήνυμα δεν φθάνει στον κόσμο, αλλά το βασικό που θα γυρίσει τον κόσμο είναι το περιεχόμενο» ανέφερε ο κ. Τσίπρας, μιλώντας στο Live News.

Το «διακύβευμα» της 9ης Ιουνίου

Κύριο διακύβευμα της 9ης Ιουνίου θα έπρεπε να είναι η Ευρώπη, ωστόσο κάτι τέτοιο δεν παρατηρείται με τον Γιώργο Τσίπρα να σχολιάζει: «Υπήρχαν λόγοι σοβαροί να μιλήσουμε αυτή τη φορά περισσότερο για Ευρώπη. Ο ίδιος ο πρωθυπουργός είπε ότι «αν δεν μας δώσετε ψήφο, δεν μπορούμε να συνεχίσουμε το κυβερνητικό μας έργο». Αυτό που λέω εγώ είναι μακάρι να μην συνεχιστεί το κυβερνητικό έργο».

Ενώ για τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη επεσήμανε ο κ. Τσίπρας: «Βέβαια ο πρωθυπουργός πιθανόν θα εξαντλήσει όλα τα περιθώρια για να πάει σε κάποια ευρωπαϊκή θέση».

Για την πορεία της ακροδεξιάς σε ευρωπαϊκό επίπεδο την επόμενη της 9ης Ιουνίου σημείωσε ο Γιώργος Τσίπρας: «Όλοι προεξοφολούν ότι θα δυναμώσει, το θεωρούν δεδομένο. Ο λόγος που θα δυναμώσει η ακροδεξιά είναι ότι ακολουθούνται κάποιες αδιέξοδες πολιτικές από πολλές κυβερνήσεις κι από την Κομισιόν. Άρα η Ευρωπαϊκή Ένωση δεν εμπνέει και δεν συγκινεί πια. Ο μόνος που φαντάζει να κάνει αντιπολίτευση με όποιο τρόπο και χωρίς κόστος είναι η ακροδεξιά. Δεν υπάρχει από προοδευτική αφετηρία αντίλογος συγκροτημένος. Είναι διακύβευμα και για εμάς στις εκλογές να δυναμώσουν οι προοδευτικές αριστερές φωνές στο κοινοβούλιο».

«Η Ευρώπη πρέπει να αλλάξει πορεία. Έχει έρθει στο μεγαλύτερο αδιέξοδό της από τότε που συγκροτήθηκε», τόνισε ο υποψήφιος ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments