Πολιτική

Πώς ελπίζει η κυβέρνηση να πείσει τους αναποφάσιστους

Πώς ελπίζει η κυβέρνηση να πείσει τους αναποφάσιστους

Πηγή Φωτογραφίας: [369714] ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ ΚΥΡΙΑΚΟΥ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΣΤΗΝ ΕΚΠΟΜΠΗ ΤΟΥ OPEN "ΩΡΑ ΕΛΛΑΔΟΣ" (ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ/ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ/EUROKINISSI)

Πάνω από 10% οι αναποφάσιστοι ψηφοφόροι.

“Πατάνε γκάζι” στο κυβερνών κόμμα στην τελευταία στροφή προς τις ευρωεκλογές, προκειμένου να πείσουν τους αναποφάσιστους ψηφοφόρους να φτάσουν μέχρι την κάλπη και να μην επιλέξουν την αποχή. Το ποσοστό των πολιτών που ακόμα δεν έχει αποφασίσει τι θα πράξει στις 9 Ιουνίου, είναι σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις λίγο πάνω από το 10%. Με τους «γαλάζιους» να εντείνουν την προσπάθεια να μιλήσουν στο συγκεκριμένο ακροατήριο και να το πείσουν να πάει στην κάλπη και όχι στην παραλία.

Είναι προφανές ότι η κυβέρνηση έχει ως στόχο να πετύχει το 33% στις ευρωεκλογές, όπως και στις προηγούμενες εκλογές του 2019. Ωστόσο, είναι επίσης σημαντικό να μην υπερβεί το ποσοστό των αποχής το 50%, καθώς υπάρχει εκλογική κόπωση μετά από τις πολλές εκλογές του προηγούμενου έτους. Το ποσοστό συμμετοχής στις εθνικές εκλογές μειώθηκε από 61,76% τον Μάιο σε 53,74% τον Ιούνιο, ενώ στις αυτοδιοικητικές εκλογές τον Οκτώβριο ήταν κατά τι μικρότερο, στο 52,51%.

“Η αποχή είναι ο μεγάλος κίνδυνος για τη δημοκρατία στις ευρωεκλογές» σημείωσε πρόσφατα ο Κυριάκος Μητσοτάκης και επεσήμανε τη σημασία της επικείμενης εκλογικής αναμέτρησης. «Το τι θα συμβεί στην Ευρώπη από τις 10 Ιουνίου και μετά έχει πολύ μεγάλη σημασία για το τι θα γίνει τελικά στην πατρίδα μας. Άρα, το μήνυμα που θέλω να σας μεταφέρω είναι ότι αυτές οι ευρωεκλογές δεν είναι μία αδιάφορη διαδικασία. Είναι μία διαδικασία στην οποία πρέπει να στείλουμε στην Ευρωβουλή τους καλύτερους» ήταν η χαρακτηριστική αναφορά.

Εν όψει της εκλογικής αναμέτρησης της 9ης Ιουνίου, το κυβερνών κόμμα θέτει ένα δίλημμα στους πολίτες: “σταθερότητα ή νέες περιπέτειες”. Υπογραμμίζεται η ανάγκη για σαφή εντολή για τη συνέχιση των μεταρρυθμίσεων. Η προεκλογική καμπάνια της Νέας Δημοκρατίας έχει ως κύριο σύνθημα το “σταθερά, πιο κοντά στην Ευρώπη”. Από την Πειραιώς τίθεται το ερώτημα σχετικά με το ποιος μπορεί να διαπραγματευτεί καλύτερα σημαντικά θέματα όπως η μετανάστευση και η γεωργία.

Παράλληλα – με στόχο την γκρίζα ζώνη των αναποφάσιστων – αυτό που υπογραμμίζεται είναι πως δεν υπάρχουν περιθώρια για πειράματα αλλά πρέπει να δοθεί εκ νέου καθαρή εντολή για συνέχιση των μεταρρυθμίσεων. Από σήμερα ο πρωθυπουργός συνεχίζει με ακόμα μεγαλύτερη ένταση τις περιοδείες του ανά την Ελλάδα με πρώτους σταθμούς το Αίγιο, την Πάτρα και τον Πύργο.

Το ερχόμενο Σαββατοκύριακο, ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα βρεθεί στην Κρήτη για περιοδεία και πρόκειται να παραχωρήσει μια διακαναλική συνέντευξη από τα Χανιά. Επίσης, την τελευταία εβδομάδα πριν τις εκλογές, θα επισκεφτεί τη Λάρισα και θα πραγματοποιήσει δύο κεντρικές προεκλογικές συγκεντρώσεις, μία στη Θεσσαλονίκη την Τετάρτη και μία στην Αθήνα, στο Σύνταγμα, την Παρασκευή.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments