Πολιτική

ΣΥΡΙΖΑ: “Κλεφτοπόλεμος” Κασσελάκη – Τσίπρα

ΣΥΡΙΖΑ: “Κλεφτοπόλεμος” Κασσελάκη – Τσίπρα

Πηγή Φωτογραφίας: [363769] ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ ΣΤΕΦΑΝΟΥ ΚΑΣΣΕΛΑΚΗ ΜΕ ΤΟΝ ΑΠΕΡΧΟΜΕΝΟ ΠΡΟΕΔΡΟ ΑΛΕΞΗ ΤΣΙΠΡΑ (ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ/EUROKINISSI)

Σκιαμαχίες εν όψει της επόμενης μέρας.

Τη στιγμή που δημοσκοπήσεις ήδη ασχολούνται με την επόμενη ημέρα στην Κεντροαριστερά και δείχνουν πως ο Αλέξης Τσίπρας συγκεντρώνει τις περισσότερες πιθανότητες να ενώσει τον χώρο απέναντι στον Κυριάκο Μητσοτάκη, ο Στέφανος Κασσελάκης τον «βγάζει από το κάδρο».

Σε συνέντευξη που παραχώρησε σε ιδιωτικό τηλεοπτικό σταθμό και σε ερώτηση αν ο πρώην πρωθυπουργός θα διεκδικήσει την ηγεσία της ενωμένης Κεντροαριστεράς, τόνισε πως «ο ίδιος μου έχει πει ότι αυτό το κεφάλαιο για εκείνον έχει κλείσει». Ο Στέφανος Κασσελάκης ανέφερε πως επικοινωνεί με τον τέως πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ μια-δυο φορές την εβδομάδα, επισημαίνοντας ότι «έχει τη δική του ενασχόληση με το Ινστιτούτο το οποίο φτιάχνει». Συμπλήρωσε μάλιστα ότι δεν θα του έδινε κάποια θέση στην κυβέρνησή του.

Στη συζήτηση που έχει ξεκινήσει παρενέβη ο Γιώργος Τσίπρας. Ο υποψήφιος ευρωβουλευτής μιλώντας σε ιδιωτικό ραδιοφωνικό σταθμό σημείωσε πως «ο Αλέξης Τσίπρας νομίζω ότι έχει σημαντικό ρόλο να παίξει σε μια τέτοια προοπτική, είναι παρών, είναι ενεργός και ο περισσότερος κόσμος θέλει μια ενεργό επαναφορά του στην πολιτική με όποιο τρόπο γίνει αυτό».

Ξεκίνησαν οι συζητήσεις στον ΣΥΡΙΖΑ για το τι θα ακολουθήσει μετά τις εκλογές; Ειδικά αν το ποσοστό του κόμματος δεν καθορίζει σαφώς την κατάσταση και την ηγεμονία μεταξύ των προοδευτικών δυνάμεων; Το γεγονός ότι ο Στέφανος Κασσελάκης ένδεκα ημέρες πριν τις εκλογές έθεσε υψηλές προσδοκίες δεν πέρασε απαρατήρητο. Επανέλαβε ότι θα ήταν ευχαριστημένος με ένα ποσοστό άνω του 20% για το ΣΥΡΙΖΑ και κάτω από 30% για τη Νέα Δημοκρατία, προσθέτοντας για τις εθνικές εκλογές: “Θεωρώ ότι θα έχουμε αυτοδυναμία”.

Ο στόχος είναι να ενθαρρυνθούν οι πρώην και νυν ψηφοφόροι του ΣΥΡΙΖΑ να πιστέψουν ότι η ψήφος τους δεν είναι άσκοπη, αλλά συμβάλλει στην επιστροφή του κόμματος στην εξουσία. Αυτό προσπαθεί να επιτευχθεί με συνεχείς “ενέσεις ηθικού”. Παρόλα αυτά, καμία δημοσκόπηση δεν έχει δείξει μέχρι στιγμής ότι η αξιωματική αντιπολίτευση έχει αυξήσει τη δυναμική της, με ποσοστό καλύτερο από το 17,8% που είχε το καλοκαίρι. Παράλληλα, συνεχίζεται η απόρριψη κάθε πιθανής συνεργασίας με τον Νίκο Ανδρουλάκη.

Στη συνέντευξή του, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ανέφερε πως η προτεραιότητά του είναι η κατάργηση των βουλευτικών ασυλιών, των προνομίων και του νόμου περί ευθύνης υπουργών. Ενώ προκάλεσε έκπληξη μη γνωρίζοντας την τιμή της φραντζόλας, εστιάζει στην ακρίβεια στην αγορά κατά την περιοδεία του στην Πελοπόννησο.

Ο Στέφανος Κασσελάκης επισκέφθηκε την Τρίπολη, την Καλαμάτα και τη Σπάρτη από όπου τόνισε: «Παροτρύνω τους πολίτες να σκεφτούν εάν είναι ικανοποιημένοι με την ακρίβεια που βιώνουν, όταν ο πρωθυπουργός της χώρας επιλέγει να μη βάλει έκτακτη φορολόγηση στα υπερκέρδη των τραπεζών, όπως προτείνουμε εμείς, και να μη μειώσει τον ΦΠΑ στα βασικά αγαθά».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments