Πολιτική

Θολό τοπίο στην Κεντροαριστερά

Θολό τοπίο στην Κεντροαριστερά

Πηγή Φωτογραφίας: [369684] ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΑΛΛΑΓΗΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΙΚΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ ΣΤΗΝ ΛΑΡΙΣΑ (EUROKINISSI)

Επίθεση Κασσελάκη στη Χαριλάου Τρικούπη και αιχμές Ανδρουλάκη κατά του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ.

Δεν είθισται ο νυν πρόεδρος ενός κόμματος να μιλάει για τα σχέδια του προκατόχου του. Οσο κι αν από την Κουμουνδούρου δεν κάνουν κανένα σχόλιο για όσα είπε ο Στέφανος Κασσελάκης περί «αποστρατείας» του Αλέξη Τσίπρα, η συζήτηση στην Κεντροαριστερά φουντώνει. Οι δύο βασικοί διεκδικητές της ηγεμονίας του χώρου, ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ, συγκρούονται τόσο στη «σκιά» ανάδειξης ενός νέου πιθανού αρχηγού όσο και με φόντο τις χαμηλές «δημοσκοπικές πτήσεις» που πραγματοποιούν.

Αν και δεν αναφέρθηκε ονομαστικά στον Νίκο Ανδρουλάκη, ο Στέφανος Κασσελάκης έκανε σαφές ότι δεν περιμένει λύσεις από κόμματα με οικονομικές εξαρτήσεις ή από “συνεργασίες κορυφής” ετερώνυμων, που δεν είναι αξιόπιστες. Επίσης, αμφισβητεί την αξιοπιστία των δηλωμένα προοδευτικών πολιτικών που δεν δρουν πρακτικά για τις αρχές που υποστηρίζουν.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, μιλώντας σε ιδιωτικό τηλεοπτικό σταθμό, απάντησε στον Στέφανο Κασσελάκη σε εξίσου σκληρή γλώσσα: «Τη μια οπαδός του Ανδρέα, την άλλη οπαδός του Μητσοτάκη με άρθρα σε περιοδικά, εφημερίδες, την άλλη υποψήφιος υπουργός του Μητσοτάκη. Εγώ αυτό δεν μπορώ να το παρακολουθήσω».

Μέχρι στιγμής τα δημοσκοπικά δεδομένα δείχνουν πως ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης και ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ δεν μπορούν μαζί να ξεπεράσουν σε νούμερα τη Νέα Δημοκρατία.

Πάρα την ακρίβεια στην αγορά, το δυστύχημα στο Τέμπη και τις εξελίξεις που υπάρχουν, τη διαρροή των email στο υπουργείο Εσωτερικών, αλλά και το θέμα των υποκλοπών δεν προκάλεσαν «ρήγματα» στην κυβέρνηση ικανά για να την απειλήσουν.

Οι εσωκομματικοί αντίπαλοι των δυο αρχηγών της αντιπολίτευσης είναι με το όπλο «παρά πόδα» να τους αμφισβητήσουν για τις χαμένες ευκαιρίες που είχαν να μειώσουν σημαντικά τη διαφορά. Σε κάθε περίπτωση τα νούμερα των ευρωεκλογών θα είναι ο καταλύτης των εξελίξεων.

Ο Χρήστος Σπίρτζης, μιλώντας σε τηλεοπτικό σταθμό, εξέφρασε την ανησυχία του για τα όσα είπε ο νυν πρόεδρος σχετικά με την αρνητική του στάση έναντι του κ. Τσίπρα ως ηγέτη της Κεντροαριστεράς. Τόνισε ότι ο ίδιος ο κ. Τσίπρας είναι αυτός που πρέπει να μιλήσει για τον εαυτό του και όχι άλλοι. Από την πλευρά της, η κ. Θεοδώρας Τζάκρη διευκρίνισε ότι δεν αναζητούν άλλον ηγέτη, καθώς το κόμμα τους είναι το κυρίαρχο στην Κεντροαριστερά. Από το περιβάλλον του πρώην πρωθυπουργού δεν υπήρξε κανένα σχόλιο.

Το κλίμα στην «κεντροαριστερή πολυκατοικία» είναι ιδιαιτέρως βαρύ και οι δηλώσεις των άλλων αρχηγών δείχνουν πως η οποιαδήποτε σκέψη για «συμβίωση» είναι σχεδόν αδύνατη. «Δεν θα το κάνουμε αυτό ούτε με τον ευτελισμό και με το lifestyle του κ. Κασσελάκη ούτε με την αναπαλαίωση του παρελθόντος του κ. Ανδρουλάκη. Εδώ χρειάζεται επιστροφή στην πολιτική», δήλωσε ο Αλέξης Χαρίτσης.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments