Διεθνή

Επίθεση κατά του αεροπλανοφόρου «Αϊζενχάουερ» ανακοίνωσαν οι Χούθι – Απειλούν με κλιμάκωση

Επίθεση κατά του αεροπλανοφόρου «Αϊζενχάουερ» ανακοίνωσαν οι Χούθι – Απειλούν με κλιμάκωση

Πηγή Φωτογραφίας: Διαδίκτυο//Οι Χούθι της Υεμένης ανακοίνωσαν ότι εξαπέλυσαν πυραυλική επίθεση κατά του αμερικανικού αεροπλανοφόρου Αϊζενχάουερ στην Ερυθρά Θάλασσα ως απάντηση στα αμερικανικά και βρετανικά πλήγματα στην Υεμένη, σύμφωνα με τον στρατιωτικό εκπρόσωπο, Γιαχία Σαρί.

Οι αμερικανικές και οι βρετανικές δυνάμεις εξαπέλυσαν έξι επιδρομές κατά των Χούθι

Οι Χούθι της Υεμένης ανακοίνωσαν ότι εξαπέλυσαν πυραυλική επίθεση κατά του αμερικανικού αεροπλανοφόρου Αϊζενχάουερ στην Ερυθρά Θάλασσα ως απάντηση στα αμερικανικά και βρετανικά πλήγματα στην Υεμένη, σύμφωνα με τον στρατιωτικό εκπρόσωπο, Γιαχία Σαρί.

Οι αμερικανικές και οι βρετανικές δυνάμεις εξαπέλυσαν έξι επιδρομές κατά των Χούθι κατά τις οποίες σκοτώθηκαν 16 άνθρωποι και 41 τραυματίστηκαν,  συμπεριλαμβανομένων αμάχων, είπε ο Σάρι σε τηλεοπτική δήλωση. Σε απάντηση οι υποστηριζόμενοι από το Ιράν, Χούθι, απείλησαν την Παρασκευή με κλιμάκωση των επιθέσεων κατά της ναυτιλίας στην Ερυθρά Θάλασσα.

Τα πλήγματα στην επαρχία της Χοντέιντα στόχευσαν το λιμάνι Σαλίφ, ένα κτίριο ραδιοφώνου στην περιοχή Αλ Χοκ, τον καταυλισμό Γκαλίφα και δύο σπίτια, είπε ο Σαρί.

Οι στρατιωτικοί των ΗΠΑ και της Βρετανίας δήλωσαν ότι εξαπέλυσαν επιδρομές εναντίον στόχων των Χούθι στην Υεμένη την Πέμπτη στο πλαίσιο της επιχείρησης αποτροπής για τη συνέχιση της ναυσιπλοΐας στην Ερυθρά Θάλασσα.

Η Κεντρική Διοίκηση των ΗΠΑ δήλωσε ότι οι δυνάμεις των ΗΠΑ και της Βρετανίας έπληξαν 13 στόχους σε περιοχές της Υεμένης που ελέγχονται από τους Χούθι.

Το βρετανικό υπουργείο Άμυνας δήλωσε ότι η κοινή επιχείρηση είχε στόχο τρεις τοποθεσίες στο λιμάνι της Χοντέιντα της Ερυθράς Θάλασσας, όπου, όπως είπε, αποθηκεύονταν drones και όπλα επιφανείας-αέρος.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments