Διεθνή

Μπλίνκεν: Επιβεβαίωσε το “πράσινο φως” των ΗΠΑ για χρήση αμερικανικών όπλων από το Κίεβο

Μπλίνκεν: Επιβεβαίωσε το “πράσινο φως” των ΗΠΑ για χρήση αμερικανικών όπλων από το Κίεβο

Πηγή Φωτογραφίας: U.S. Secretary of State Antony Blinken speaks during a press conference at the U.S. Embassy in China, Friday, April 26, 2024, in Beijing, China. (AP Photo/Tatan Syuflana

Ο Μπλίνκεν δήλωσε επίσης πως στη σύνοδο κορυφής του ΝΑΤΟ στην Ουάσινγκτον, τον Ιούλιο, θα γίνουν συγκεκριμένα βήματα για να έρθει η Ουκρανία εγγύτερα στη Συμμαχία

Ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Άντονι Μπλίνκεν επιβεβαίωσε ότι η Ουάσινγκτον ενέκρινε τη χρήση των αμερικανικών όπλων από την Ουκρανία εντός του ρωσικού εδάφους, αφού το Κίεβο ζήτησε την άδεια, τις προηγούμενες εβδομάδες, εν μέσω των ρωσικών επιθέσεων στο Χάρκοβο.

Ο Μπλίνκεν, μιλώντας σε δημοσιογράφους μετά τη σύνοδο των ΥΠΕΞ της Ατλαντικής Συμμαχίας στην Πράγα, είπε ότι ο πρόεδρος Τζο Μπάιντεν ενέκρινε το αίτημα.

Ο επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας είπε επίσης ότι οι ΗΠΑ θέλουν να διασφαλίσουν ότι θα κάνουν αποτελεσματικά βήματα σε ό,τι αφορά τη στήριξη που παρέχεται στην Ουκρανία. Πρόσθεσε ότι στη σύνοδο κορυφής του ΝΑΤΟ στην Ουάσινγκτον, τον Ιούλιο, θα γίνουν συγκεκριμένα βήματα για να έρθει η Ουκρανία εγγύτερα στη Συμμαχία.

Από την πλευρά του, ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι τόνισε πως το Κίεβο έλαβε «ένα μήνυμα» από την Ουάσινγκτον, που μπορεί να αποτελέσει «ένα βήμα προς τα εμπρός», χωρίς να μπει σε περισσότερες λεπτομέρειες.

«Λάβαμε ένα μήνυμα από την αμερικανική πλευρά νωρίς σήμερα το πρωί. Έλαβα αυτό το μήνυμα από τους στρατιωτικούς μου, αλλά δεν μπορώ να σας πω λεπτομέρειες σχετικά με αυτό. Θέλω να δω τι θα συμβεί στην πράξη, αλλά νομίζω ότι σε κάθε περίπτωση πρόκειται για κάποιο βήμα προς τα εμπρός προς έναν στόχο που θα έπρεπε να είχε συζητηθεί νωρίτερα», δήλωσε ο Ζελένσκι σε συνέντευξη Τύπου στο πλαίσιο της συνόδου κορυφής των σκανδιναβικών χωρών και της Ουκρανίας.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments