Οδηγός

Έναρξη πρακτικής άσκησης σπουδαστών του Υπουργείου Τουρισμού σε τουριστικές επιχειρήσεις

Έναρξη πρακτικής άσκησης σπουδαστών του Υπουργείου Τουρισμού σε τουριστικές επιχειρήσεις

Πηγή Φωτογραφίας: freepik, Δημοσιεύθηκε από το Υπουργείο Τουρισμού η απόφαση πραγματοποίησης της πρακτικής άσκησης θέρους 2024 των σπουδαστών/σπουδαστριών και καταρτιζομένων των Εκπαιδευτικών Μονάδων του Υπουργείου Τουρισμού.

Έλενα Ράπτη: «Ξεκινάμε έγκαιρα τη φετινή πρακτική άσκηση των Σχολών Τουρισμού, αφουγκραζόμενοι τα αιτήματα των επαγγελματιών του τουρισμού

Δημοσιεύθηκε από το Υπουργείο Τουρισμού η απόφαση πραγματοποίησης της πρακτικής άσκησης θέρους 2024 των σπουδαστών/σπουδαστριών και καταρτιζομένων των Εκπαιδευτικών Μονάδων του Υπουργείου Τουρισμού.

Συγκεκριμένα οι σπουδαστές/σπουδάστριες Α’, Β’ και Γ’ έτους των Ανώτερων Σχολών Τουριστικής Εκπαίδευσης Ρόδου και Κρήτης πραγματοποιούν πρακτική άσκηση 90 ημερών, η οποία μπορεί να πραγματοποιηθεί εντός της χρονικής περιόδου από 3.7.2024 έως και 30.9.2024.

Οι καταρτιζόμενοι/ες των Σ.Α.Ε.Κ. Τουρισμού Α΄ έτους, των ειδικοτήτων «Στέλεχος Μονάδων Φιλοξενίας», «Τεχνικός Μαγειρικής Τέχνης-Αρχιμάγειρας (Chef)» και «Τεχνικός Αρτοποιίας-Ζαχαροπλαστικής» και οι καταρτιζόμενοι/ες Σ.Α.Ε.Κ. Τουρισμού Α΄ και Β΄ έτους των ειδικοτήτων «Στέλεχος Διοίκησης και Οικονομίας στον τομέα του Τουρισμού», «Στέλεχος Ταξιδιωτικών και Τουριστικών Επιχειρήσεων» (Πειραματική ειδικότητα) και «Στέλεχος Επιχειρήσεων Φιλοξενίας με εξειδίκευση στον τομέα Διοίκησης Δωματίων» (Πειραματική ειδικότητα) πραγματοποιούν πρακτική άσκηση 480 ωρών, η οποία μπορεί να πραγματοποιηθεί εντός της χρονικής περιόδου από 10.6.2024 έως και 30.9.2024.

Οι καταρτιζόμενοι/ες Σ.Α.Ε.Κ. Τουρισμού Β΄ έτους, της ειδικότητας «Στέλεχος Μονάδων Φιλοξενίας» πραγματοποιούν πρακτική άσκηση 240 ωρών του μαθήματος Δ΄ εξαμήνου «Πρακτική Άσκηση» και 480 ώρες πρακτικής άσκησης, που μπορούν να πραγματοποιηθούν εντός της χρονικής περιόδου από 29.4.2024 έως και 30.9.2024.

Οι καταρτιζόμενοι/ες Σ.Α.Ε.Κ. Τουρισμού Β΄ έτους, της ειδικότητας «Τεχνικός Μαγειρικής Τέχνης-Αρχιμάγειρας (Chef)» πραγματοποιούν πρακτική άσκηση 60 ωρών του μαθήματος Δ΄ εξαμήνου «Πρακτική Άσκηση» και 480 ώρες πρακτικής άσκησης, που μπορούν να πραγματοποιηθούν εντός της χρονικής περιόδου από 27.5.2024 έως και 30.9.2024.

Σημειώνεται ότι σε έρευνα ανάδοχου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στο πλαίσιο τεχνικής βοήθειας της Ελλάδας για την τουριστική εκπαίδευση καταγράφεται ότι το 66,7% των αποφοίτων των σχολών του Υπουργείου Τουρισμού χρειάστηκε μόλις έως ένα μήνα από την αποφοίτηση για να βρει εργασία, το 6,5% από 2 μήνες έως ένα έτος, ενώ το εντυπωσιακό στοιχείο είναι ότι το 21,1% εργαζόταν ήδη στο τουρισμό κατά την αποφοίτηση του.

Η Υφυπουργός Τουρισμού Έλενα Ράπτη, αρμόδια για την Τουριστική Εκπαίδευση δήλωσε:

“Ξεκινάμε έγκαιρα τη φετινή πρακτική άσκηση των σπουδαστών του Υπουργείου Τουρισμού, αφουγκραζόμενοι τα αιτήματα των επαγγελματιών του τουρισμού, για τις αυξημένες ανάγκες του ελληνικού τουρισμού το φετινό καλοκαίρι. Ο θεσμός της πρακτικής άσκησης είναι ιδιαίτερα σημαντικός στο πλαίσιο της παρεχόμενης διφυούς τουριστικής εκπαίδευσης για τους σπουδαστές των σχολών του Υπουργείου, καθώς εκπαιδεύει με εφαρμοσμένη διάσταση τα αυριανά στελέχη του Τουρισμού. Στόχος μας είναι η άμεση διασύνδεση των σπουδαστών των τουριστικών σχολών, με την αγορά εργασίας  και η παραγωγή υψηλού επιπέδου στελεχών για τον τουριστικό κλάδο, με το συγκριτικό πλεονέκτημα του επαγγελματισμού και του επιπέδου κατάρτισης.”

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments