Πολιτική

Άδωνις Γεωργιάδης για Αγλαΐα Κυριακού: Τέλος στην ομηρεία παιδιών και γονέων

Άδωνις Γεωργιάδης για Αγλαΐα Κυριακού: Τέλος στην ομηρεία παιδιών και γονέων

Πηγή Φωτογραφίας: (ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ/EUROKINISSI)//Σε επαναλειτουργεία τίθενται τα τακτικά χειρουργεία του Νοσοκομείου Αγλαΐα Κυριακού, όπως σημειώνει, σε παρέμβασή του, ο Άδωνις Γεωργιάδης.

Τα τακτικά χειρουργεία επαναλειτουργούν από Δευτέρα

Σε επαναλειτουργεία τίθενται τα τακτικά χειρουργεία του Νοσοκομείου Αγλαΐα Κυριακού, όπως σημειώνει, σε παρέμβασή του, ο Άδωνις Γεωργιάδης.

Προβαίνοντας σε σχετική ανάρτηση στην πλατφόρμα Χ, ο υπουργός Υγείας ενημερώνει πως ύστερα από συντονισμένες ενέργειες του υπουργείου, της 1ης ΥΠΕ, της διοίκησης του Νοσοκομείου και του ιατρικού προσωπικού έλαβε τέλος η αποχή από τα τακτικά χειρουργεία.

«Τα τακτικά χειρουργεία συνεχίζονται από Δευτέρα κανονικά και θα δώσουμε προτεραιότητα σε όσους έχασαν την σειρά τους αυτή την εβδομάδα», συμπληρώνει, ικανοποιημένος, ο Άδωνις Γεωργιάδης.

Προσωπική δικαίωση του Άδωνι Γεωργιάδη

Υπενθυμίζεται ότι η απεργιακή κινητοποίηση των αναισθησιολόγων του νοσοκομείου είχε προσκρούσει στην αποφασιστικότητα του υπουργού Υγείας, ο οποίος είχε κάνει λόγο ακόμη και για το ενδεχόμενο να απευθυνθεί στον δημόσιο τομέα, προκειμένου να καλύψει τα κενά και να πάψουν παιδιά και γονείς να κρατούνται όμηροι συνδικαλιστών.

«Πρέπει να γίνει αντιληπτό ότι το κράτος δεν απειλείται», είχε υπογραμμίσει ο Άδωνις, ο οποίος είχε συμπληρώσει, λέγοντας πως «στον ιδιωτικό τομέα οι απολαβές των αναισθησιολόγων είναι πιθανό να φτάσουν τα 12.000 ευρώ. Όμως το κράτος δεν μπορεί να δώσει 12.000 ευρώ, δίνει περίπου 3.000 ευρώ μαζί με τις εφημερίες. Με τα απογευματινά χειρουργεία οι γιατροί μπορούν να αυξήσουν τις απολαβές τους. Αλλά, εάν αυξήσουμε τις αποδοχές των αναισθησιολόγων, θα διαμαρτυρηθούν και οι υπόλοιποι γιατροί. Οι αναισθησιολόγοι του Αγλαΐα Κυριακού μας εκβιάζουν εν όψει των ευρωεκλογών. Οι αγώνες δεν κερδίζονται στην πλάτη των πολιτών και των παιδιών. Και προσθέτω πως προκηρύσσουμε συνεχώς θέσεις αναισθησιολόγων για τις θέσεις που αποβαίνουν άγονες. Εάν χρειαστεί, όμως, θα κοιτάξουμε να βρούμε λύση και διέξοδο στον ιδιωτικό τομέα».

Η θετική έκβαση, όμως, της περιπέτειας καθιστά περιττή την απεύθυνση στον ιδιωτικό τομέα και τα τακτικά χειρουργεία επανέρχονται αισίως σε πλήρη λειτουργία.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments