Πολιτική

Κασσελάκης: Έμφαση στο πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ

Κασσελάκης: Έμφαση στο πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ

Πηγή Φωτογραφίας: [369795] ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΤΟΥ ECONOMIST (ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ / EUROKINISSI)

Το μήνυμα είναι συγκεκριμένο: κοστολογημένη προγραμματική αντεπίθεση με γνώμονα την επίλυση των καθημερινών προβλημάτων νοικοκυριών και επιχειρήσεων.

Αισιοδοξία επικρατεί στο στρατόπεδο της Κουμουνδούρου στην τελική ευθεία πριν από τις κάλπες της 9ης Ιουνίου. Με σύνθημα για «μία καλύτερη ζωή τώρα» και με «σημαία» τη μεγάλη μάχη κατά της ακρίβειας, ο ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία και ο Στέφανος Κασσελάκης φουλάρουν τις προεκλογικές τους μηχανές, ενώ δεδομένο πρέπει να θεωρείται το δίχως τέλος «σφυροκόπημα» κατά της κυβέρνησης και του πρωθυπουργού σε όλα τα ανοιχτά μέτωπα. Την ίδια ώρα το μήνυμα είναι συγκεκριμένο: κοστολογημένη προγραμματική αντεπίθεση με γνώμονα την επίλυση των καθημερινών προβλημάτων νοικοκυριών και επιχειρήσεων.

Οι ομιλίες και οι δημόσιες παρεμβάσεις του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης καθιστούν σαφές πως ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. όχι απλά δεν πρόκειται να χαριστεί στο Μέγαρο Μαξίμου, αλλά, στα τελευταία μέτρα της προεκλογικής κούρσας, θα εντείνει το «πρέσινγκ» απέναντι στη Νέα Δημοκρατία και στον Κυριάκο Μητσοτάκη, καταδεικνύοντας τις ευθύνες τους για όλα τα φλέγοντα θέματα. Από την ακρίβεια, την αισχροκέρδεια και τη φορολογία, τις συνθήκες που επικρατούν στο ΕΣΥ και τη στεγαστική κρίση έως την υπόθεση των Τεμπών, τα ζητήματα δημοκρατίας, την ασφάλεια και τη διαφθορά, ο επικεφαλής της Κουμουνδούρου θα επιμείνει να «πυροβολεί» την κυβέρνηση. Ο Στ. Κασσελάκης καλεί τους πολίτες να στείλουν, στις προσεχείς κάλπες, μήνυμα αποδοκιμασίας των κυβερνητικών πεπραγμένων, βάζοντας τέλος στην αλαζονεία του 41%. Όμως δεν μένει μόνο εκεί. Η αντιπολιτευτική ρητορική οξύτητα βαδίζει παράλληλα με τις στοχευμένες προγραμματικές θέσεις. Άλλωστε, δεν είναι τυχαίο ότι όλα τα προεκλογικά βίντεο που είδαν το φως της δημοσιότητας την τελευταία εβδομάδα περιλαμβάνουν σειρά συγκεκριμένων κοστολογημένων προτάσεων.

Η μάχη κατά της ακρίβειας Ειδικότερα για την ακρίβεια, που βρίσκεται, όπως τονίζουν από την Κουμουνδούρου, στην προμετωπίδα της προεκλογικής εκστρατείας του κόμματος και του Στ. Κασσελάκη προσωπικά, τα μέτρα κινούνται στον αντίποδα των κυβερνητικών προτεραιοτήτων. Πρόκειται για μία ολιστική πρόταση που κοστίζει 2,7 δισ. και προσφέρει, αφενός, ανακούφιση σε νοικοκυριά και επιχειρήσεις, αφετέρου, φέρνει στα ταμεία του κράτους μισό δισ. ευρώ. Στην αξιωματική αντιπολίτευση μιλούν για μία καμπάνια με διττό στόχο. Από τη μία πλευρά οι πολίτες να ενημερωθούν και να μάθουν για τις κοστολογημένες του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. και από την άλλη να καταδειχθεί ότι η ακρίβεια αποτελεί πολιτική επιλογή της κυβέρνησης. Άλλωστε, το ράλι πληθωρισμού -ειδικότερα στα τρόφιμα-δημιουργεί οικονομική ασφυξία στους πολίτες, τη στιγμή που τα υπερκέρδη σε τράπεζες, διυλιστήρια και εταιρείες ενέργειας μένουν στο απυρόβλητο.

Τα επόμενα βήματα Η περιοδεία του Στ. Κασσελάκη στην Πελοπόννησο ολοκληρώθηκε με επιτυχία, όπως σημειώνουν από την Κουμουνδούρου. Επόμενος προεκλογικός σταθμός του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης ήταν η Ρόδος, ενώ το Σάββατο αναμένεται να επισκεφθεί μεγάλο νοσοκομείο της Αττικής. Την ερχόμενη εβδομάδα θα λάβουν χώρα οι προεκλογικές συγκεντρώσεις του κόμματος. Συγκεκριμένα, τη Δευτέρα ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. αναμένεται να μιλήσει στη Θεσσαλονίκη, την Τρίτη στο Ηράκλειο της Κρήτης, την Πέμπτη στην Αθήνα στην πλατεία Συντάγματος και την Παρασκευή στην Πάτρα. Σύμφωνα δε με πληροφορίες, την Τετάρτη εξετάζεται να πραγματοποιηθεί, αντί της παραδοσιακής διακαναλικής συνέντευξης Τύπου, ανοιχτή συζήτηση με νέους και νέες.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments