Πολιτική

Κασσελάκης: Εντείνει τη ρητορική για “αλαζονεία” της κυβέρνησης

Κασσελάκης: Εντείνει τη ρητορική για “αλαζονεία” της κυβέρνησης

Πηγή Φωτογραφίας: [369623] ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΣΤΕΦΑΝΟΥ ΚΑΣΣΕΛΑΚΗ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΣΤΟ ΒΑΝ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΔΕΙΑΣ ΣΤΟΝ ΛΕΥΚΟ ΠΥΡΓΟ ΚΑΙ ΟΜΙΛΙΑ (ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΤΣΑΚΙΤΖΗΣ / EUROKINISSI)

Τα βήματα της τελευταίας εβδομάδας.

“Να σπάσει η κυβερνητική αλαζονεία του 41%» θέτει η ηγεσία της Κουμουνδούρου ως πολιτικό στόχο των ευρωεκλογών, ενώ έχει καταρτισθεί ήδη το πρόγραμμα των δημόσιων εμφανίσεων του Στέφανου Κασσελάκη σε μεγάλες πόλεις της Ελλάδα στην τελευταία εβδομάδα της προεκλογικής περιόδου.

Σύμφωνα με την εκπρόσωπο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, ο στόχος του κόμματος είναι να ενισχύσει την εκλογική του επιρροή και να αποδυναμώσει την κυβέρνηση Μητσοτάκη, η οποία πήρε το 41% των ψήφων και κυβερνά με αλαζονεία. Σύμφωνα με την Βούλα Κεχαγιά, η ΝΔ νομίζει ότι μπορεί να ακολουθεί την πολιτική που θεωρεί καλή για την ίδια χωρίς να λογοδοτεί στην κοινωνία. Το τέρμα της αλαζονείας της ΝΔ θα γίνει στις εκλογές της 9ης Ιουνίου, όπου ο ελληνικός λαός θα στείλει ένα μήνυμα.

Επί της ουσίας ο ΣΥΡΙΖΑ θεωρεί πως θα συνιστά καλό ρεαλιστικό αποτέλεσμα η μεγάλη πτώση των ποσοστών της ΝΔ. Σε άτυπες συζητήσεις στελέχη της Κουμουνδούρου θεωρούν πως οι πολιτικοί της στόχοι θα έχουν επιτευχθεί στην παρούσα φάση, εάν η κυβερνώσα παράταξη πέσει από το 41% των εθνικών εκλογών σε ένα ποσοστό κάτω από 32%, ενώ την ίδια ώρα ο ΣΥΡΙΖΑ προσεγγίσει ή επιτύχει το 20%.

Στην εκτίμηση συνεισφέρει στο γεγονός ότι υπάρχουν δημοσκοπικά δεδομένα που δείχνουν ότι ένα ποσοστό στην περιοχή του 18% δεν είναι απίθανο. Ωστόσο, υπάρχουν πολλοί παράγοντες που μπορεί να επηρεάσουν το αποτέλεσμα και κυρίως η αποχή των πολιτών. Επομένως, δεν είναι ασφαλές να προβλέψουμε αρνητικό ρεκόρ στη συμμετοχή τους.

Στην Κουμουνδούρου έχουν ήδη οργανώσει το πρόγραμμα των ομιλιών του Στέφανου Κασσελάκη, με σκοπό να μεταδώσουν ένα μήνυμα ενότητας λίγο πριν ανοίξουν οι κάλπες. Ο Κασσελάκης θα μιλήσει σε συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ στη Θεσσαλονίκη τη Δευτέρα και στο Ηράκλειο της Κρήτης την Τρίτη. Την Τετάρτη θα πραγματοποιηθεί μια εκδήλωση όπου θα συνομιλήσει με πολίτες αντί για συνέντευξη στην τηλεόραση. Την Πέμπτη θα δώσει μια κεντρική ομιλία στην Πλατεία Συντάγματος στην Αθήνα, ενώ την Παρασκευή, την τελευταία ημέρα πριν τις εκλογές, θα μιλήσει στην Πάτρα.

Σε ό,τι αφορά, δε, το περιεχόμενο των ομιλιών, το επιτελείο που συγγράφει τις ομιλίες του Στέφανου Κασσελάκη επιθυμεί να πάει σε ολομέτωπη επίθεση με τον Κυριάκο Μητσοτάκη τόσο αναφορικά με την ακρίβεια, όσο και με υποθέσεις σαν την τραγωδία των Τεμπών. Όσον αφορά την ακρίβεια, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ θα επιμείνει στην αναπαραγωγή των βασικών προτάσεών του, ενώ για τα Τέμπη θα επενδύσει στην επιδίωξη να τιμωρηθούν οι πολιτικοί που ευθύνονται για την τραγωδία.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments