Πολιτική

Μετά την ευρωκάλπη η συζήτηση για την Προεδρία της Δημοκρατίας

Μετά την ευρωκάλπη η συζήτηση για την Προεδρία της Δημοκρατίας

Πηγή Φωτογραφίας: [362348] ΟΡΚΩΜΟΣΙΑ ΤΗΣ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΡΙΑΣ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΥΓΕΙΑΣ ΕΙΡΗΝΗΣ ΑΓΑΠΗΔΑΚΗ (ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI)

Ζήτημα διάλυσης της Βουλής δεν υπάρχει πλέον.

“Έχω πολύ καλή άποψη για τον τρόπο με τον οποίο η κ. Σακελλαροπούλου έχει ασκήσει τα καθήκοντά της» δήλωσε πρόσφατα ο Κυριάκος Μητσοτάκης, δείχνοντας πως η ζυγαριά «γέρνει» προς την ανανέωση της θητείας της Προέδρου της Δημοκρατίας.

Η κουβέντα σχετικά με το ποιο θα είναι το πρόσωπο που θα αποτελεί τον πρώτο πολιτειακό παράγοντα της χώρας για την περίοδο 2025-2030 δεν είναι καθόλου πρόωρη.

Αναμένεται να ξεκινήσει συζήτηση για το θέμα μετά τις ευρωεκλογές και να ενταθεί από το φθινόπωρο. Τον Ιανουάριο του 2020, η Κατερίνα Σακελλαροπούλου εξελέγη με 261 ψήφους, με τη στήριξη της Νέας Δημοκρατίας, του ΣΥΡΙΖΑ και του ΚΙΝΑΛ, ως μοναδική υποψήφια. Καταγράφηκαν έξι απουσίες και 33 παρόντες. Δεν χρειάστηκε δεύτερη ψηφοφορία, καθώς υπερέβη την απαιτούμενη πλειοψηφία των 2/3 του σώματος, σύμφωνα με το αναθεωρημένο άρθρο 32 του Συντάγματος. Επίσης, υπενθυμίζεται ότι δεν υπάρχει πλέον θέμα διάλυσης της Βουλής που να απασχολεί την πλειοψηφία.

Ο πρώτος πολίτης της χώρας εκλέγεται ακόμα και με σχετική πλειοψηφία στην πέμπτη συνεδρίαση της Ολομέλειας αν μετά τις αλλεπάλληλες ψηφοφορίες δεν επιτευχθεί ευρεία συναίνεση. Στις δυο πρώτες ψηφοφορίες απαιτούνται 200 ψήφοι, στην τρίτη 180 και στην τέταρτη απόλυτη πλειοψηφία του όλου αριθμού των βουλευτών.

Υπάρχει περίπτωση να έχει στο μυαλό του κάποιο άλλο πρόσωπο ο Κυριάκος Μητσοτάκης; Δεν έχει πέσει κανένα άλλο όνομα στο τραπέζι. Πληροφορίες που μιλούν για ενστάσεις που υπάρχουν στις τάξεις της «γαλάζιας» κοινοβουλευτικής ομάδας δεν έχουν επιβεβαιωθεί, ωστόσο ακόμα και αν αυτό ισχύει δεν φαίνεται να είναι ικανές για να απειλήσουν την υποψηφιότητά τη σημερινής προέδρου.

Ορισμένα μέλη της Κ.Ο. φαίνεται να μην είναι ικανοποιημένα με τη θετική στάση που επιδείξαμε απέναντι στον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών. Ωστόσο, είναι δυνατόν ένα νομοσχέδιο να ανατρέψει τα σχέδιά μας για τον κορυφαίο θεσμό στη χώρα; Μήπως προσπαθούμε να στείλουμε ένα μήνυμα ότι ένα μέλος της γαλάζιας παράταξης μπορεί να γίνει ο επόμενος πρόεδρος στην Ηρώδου Αττικού;

Είναι ενδιαφέρον να δούμε ποια θα είναι η στάση των άλλων κομμάτων της αντιπολίτευσης και αν το ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ θα καταθέσουν τις δικές τους προτάσεις.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments