Πολιτική

Ο ιδιότυπος λαϊκισμός του Κυριάκου Βελόπουλου

Ο ιδιότυπος λαϊκισμός του Κυριάκου Βελόπουλου

Πηγή Φωτογραφίας: ΒΕΛΟΠΟΥΛΟΣ ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΠΡΟ ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ ΔΙΑΤΑΞΕΩΣ ΣΤΗΝ ΒΟΥΛΗ ΣΕ ΕΠΙΠΕΔΟ ΑΡΧΗΓΩΝ ΚΟΜΜΑΤΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΚΡΙΒΕΙΑ (ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ/EUROKINISSI)

Ο ιδιόμορφος "αντισυστημισμός" του επικεφαλής της Ελληνικής Λύσης.

Στις προηγούμενες εκλογές το κόμμα του Κυριάκου Βελόπουλου πήρε 4,1%, αλλά σε αυτές, αν οι δημοσκοπήσεις επαληθευθούν, μπορεί να διπλασιάσει τη δύναμή του, παρότι συγκεντρώνει τις πιο αρνητικές γνώμες από όλους τους πολιτικούς αρχηγούς.

Τα λεγόμενα “συστημικά” κόμματα, όπως η Νέα Δημοκρατία, ο ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ, έχουν θέσει μετριοπαθείς εκλογικούς στόχους αυτήν τη φορά, αλλά φαίνεται να ανησυχούν μήπως δεν τους επιτύχουν. Αντίθετα, ο Κυριάκος Βελόπουλος και η Ελληνική Λύση φαίνεται να ξεπερνούν κάθε προσδοκία, με τα ποσοστά που τους δίνουν τα γκάλοπ. Η Ελληνική Λύση είναι ένα δεξιό λαϊκιστικό κόμμα, μες ρατσιστικές, αντιεπιστημονικές και εθνικιστικές θέσεις, που συχνά κατηγορείται για εκμετάλλευση του θρησκευτικού συναισθήματος. Ο Βελόπουλος αγαπά τις θεωρίες συνωμοσίας και τα fake news, προσπαθώντας να παρουσιαστεί ως θύμα και “επικίνδυνος για το σύστημα”.

Στην πραγματικότητα, ο Βελόπουλος είναι κι αυτός ένα γρανάζι του συστήματος και εργάστηκε σκληρά για να το πετύχει. Ορισμένες από τις πολιτικές που έχει ως σημαίες αποτελούν μάλλον σημαίες ευκαιρίας, αφού όποτε χρειάζεται υποστέλλονται.

Ο Βελόπουλος μπορεί να μη χώρεσε στη ΝΔ, αλλά τελικά τα κατάφερε, έφτιαξε το δικό του κόμμα και τώρα βλέπει το κοινό του να μεγαλώνει. 

«Ας μας δοθεί η εξουσία να φυλακίσουμε όλους όσους υποχρέωσαν τον πληθυσμό να εμβολιαστεί υποχρεωτικά! Μητσοτάκης, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ, είστε υπεύθυνοι και υποστηρίζατε ότι είναι ασφαλή!» Ο πωλητής Βελόπουλος προσαρμόζει εύκολα τον λόγο του στην πολιτική του ατζέντα. Κανείς δεν είναι σίγουρος αν πραγματικά πιστεύει αυτά που λέει, αλλά όλοι αναγνωρίζουν τις ικανότητές του στο να επηρεάζει το κοινό του, το οποίο προσπαθεί να εξαπατήσει ακόμα περισσότερο.

Σχετικά με το πρόσφατο θέμα με τη Βόρεια Μακεδονία, πιστεύει (ή τουλάχιστον λέει) ότι «κάποιος οργάνωσε την Πρόεδρο των Σκοπίων να παίξει ένα παιχνίδι ψεύτικης έντασης για να δώσει την ευκαιρία στον Μητσοτάκη να επιδείξει την “μαχητικότητά” του στη Μακεδονία, φορώντας ξανά τις χλαμύδες και τις περικεφαλαίες, παριστάνοντας τον Μακεδονομάχο!». Αν και αυτή η επίθεση μοιάζει με αυτά που λένε και ορισμένοι από την πολιτική σκηνή, συνεχίζει με ρατσιστική γλώσσα: «Τον ενόχλησε (δηλαδή τον πρωθυπουργό) το γεγονός ότι η Πρόεδρος των ξυπόλυτων που ταΐζουμε δηλώνει ότι είναι Πρόεδρος της “Μακεδονίας” και απαιτεί με αυθεντικότητα να εφαρμοστεί η προδοτική συμφωνία!».

Παρότι τον κατηγορούν ως φιλορώσο και «πουτινικό», εκείνος δεν κάνει ιδιαίτερη προσπάθεια να κρυφτεί. «Πείτε ό,τι θέλετε (για τον Πούτιν), αλλά είναι ηγέτης» έχει γράψει στα social media, ενώ πριν από λίγο καιρό γνωστό σάιτ δημοσίευσε φωτογραφία με ένα κινητό σε θήκη που είχε το εθνόσημο της Ρωσίας, λέγοντας ότι ήταν το δικό του, και δεν διαψεύστηκε.  

Γνωστή είναι η αντίθεσή του στον γάμο και την τεκνοθεσία των ομόφυλων ζευγαριών. Έχει δηλώσει ότι “τέλος ο γάμος και η τεκνοθεσία στους ΛΟΑΤΚΙ” και υποστηρίζει ότι αυτός ο νόμος θα καταργηθεί αμέσως μόλις αναλάβει την κυβέρνηση.

Αναφορικά με τον Κυριάκο Μητσοτάκη, τον κατηγορεί ότι θα έπρεπε να βρεθεί στη φυλακή για τη διανομή “θανάτου” με τα εμβόλια του, τα οποία υποστηρίζει ότι δεν είχαν παρενέργειες. Χρησιμοποιεί κεφαλαία γράμματα για να επισημάνει τη σοβαρότητα της κατάστασης και καλεί τους ανθρώπους να αντιληφθούν την κρισιμότητα των στιγμών.

Ο Κυριάκος Βελόπουλος και η σύζυγός του έχουν καταθέσεις πάνω από 700.000 ευρώ και διαθέτουν δύο θυρίδες, για τις οποίες δεν υποχρεούνται να αναφέρουν το περιεχόμενο. Επίσης, διαθέτουν ακίνητα σε Θεσσαλονίκη και Μαγνησία, αυτοκίνητα και μία επιχείρηση που τα προηγούμενα χρόνια είχε μεγάλα έσοδα.

Ο εκδοτικός οίκος Κάδμος, με έδρα τη Θεσσαλονίκη και επτά υποκαταστήματα, που πωλεί βιβλία με τίτλους όπως “Διεφθαρμένη ιατρική” και “Γιατροσόφια”, καθώς και συμπληρώματα και είδη καλλωπισμού με συστατικά που ξεπερνούν τη φαντασία (όπως δηλητήριο οχιάς, μέδουσας κ.ά.), φαίνεται να είναι αρκετά κερδοφόρος. Οι διαχειριστές της εταιρείας είναι η σύζυγος του ιδιοκτήτη και ένα άλλο άτομο με το ίδιο επίθετο.

Υπάρχει, ωστόσο, ένα ερώτημα εδώ, αν η εταιρεία είναι στο όνομά τους, καθώς αυτό απαγορεύεται για αρχηγούς κομμάτων.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments