Πολιτική

Το νέο σποτ του ΣΥΡΙΖΑ ενόψει των Ευρωεκλογών της 9ης Ιουνίου – «Καλύτερη ζωή τώρα» [vid]

Το νέο σποτ του ΣΥΡΙΖΑ ενόψει των Ευρωεκλογών της 9ης Ιουνίου – «Καλύτερη ζωή τώρα» [vid]

Πηγή Φωτογραφίας: Eurokinissi (Αρχείου)//Υπό τον τίτλο «Καλύτερη ζωή τώρα» δόθηκε στη δημοσιότητα το νέο σποτ του ΣΥΡΙΖΑ για τις ευρωεκλογές. Ο πρόεδρος του κόμματος αναφέρει: «Κάτι αλλάζει. Ένα κίνημα γεννιέται. Για μια πατρίδα στην οποία θέση στο φως δεν θα έχουν πάντα οι άλλοι. Για μια πατρίδα που θα παρέχει σε όλους τους πολίτες κοινωνική προστασία, ασφάλεια και ευκαιρίες ώστε να προκόψουν, να πετύχουν, να ανθίσουν. Εμείς βάλαμε το σπόρο. Τώρα σε χρειάζομαι, σε χρειαζόμαστε στην κάλπη. Η αναγέννηση της αξιοπρέπειας και της περηφάνιας μας είναι στο χέρι σου»

Υπό τον τίτλο «Καλύτερη ζωή τώρα» δόθηκε στη δημοσιότητα το νέο σποτ του ΣΥΡΙΖΑ 

Υπό τον τίτλο «Καλύτερη ζωή τώρα» δόθηκε στη δημοσιότητα το νέο σποτ του ΣΥΡΙΖΑ για τις ευρωεκλογές. Ο πρόεδρος του κόμματος αναφέρει: «Κάτι αλλάζει. Ένα κίνημα γεννιέται. Για μια πατρίδα στην οποία θέση στο φως δεν θα έχουν πάντα οι άλλοι. Για μια πατρίδα που θα παρέχει σε όλους τους πολίτες κοινωνική προστασία, ασφάλεια και ευκαιρίες ώστε να προκόψουν, να πετύχουν, να ανθίσουν. Εμείς βάλαμε το σπόρο. Τώρα σε χρειάζομαι, σε χρειαζόμαστε στην κάλπη. Η αναγέννηση της αξιοπρέπειας και της περηφάνιας μας είναι στο χέρι σου»

«Καλύτερη ζωή τώρα» τώρα καταλήγει το σποτ.

ΣΥΡΙΖΑ: Ανησυχία για αιμορραγία στα αριστερά

Το βλέμμα προς την εξαιρετικά χαμηλή συσπείρωση των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ και συγκεκριμένα στις διαρροές προς άλλα κόμματα της Αριστεράς, μοιάζει να στρέφει το τελευταίο διάστημα ο Στέφανος Κασσελάκης.

Σύμφωνα με την πρόσφατη δημοσκόπηση της Prorata, η Κουμουνδούρου έχει συσπείρωση μόνο στο 42% και βρίσκεται μία μονάδα πίσω από το ΠΑΣΟΚ (12% και 13% αντίστοιχα). Ταυτόχρονα, ο ΣΥΡΙΖΑ χάνει δυνάμεις στα αριστερά, με το ΚΚΕ να έχει 11% και τη Νέα Αριστερά 4,5%. Επιπλέον, οι μεγαλύτερες διαρροές της Κουμουνδούρου παρατηρούνται προς τα δύο αυτά κόμματα, με ποσοστά 11% και 18% αντίστοιχα. Αν και αυτή η δημοσκόπηση δείχνει τις τάσεις αυτές πιο έντονα από άλλες μετρήσεις, όλες οι δημοσκοπήσεις συμφωνούν ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έχει χαμηλή συσπείρωση και διαρροές προς τα αριστερά, κάτι που ερμηνεύεται ως δυσαρέσκεια της παλιάς αριστερόστροφης βάσης του κόμματος για το ιδεολογικό στίγμα του Στέφανου Κασσελάκη.

Παρά το ενδεχόμενο να αναπληρωθούν οι απώλειες από νέα ακροατήρια που προσελκύει ο επικεφαλής της Κουμουνδούρου με το στυλ πολιτικής του, φαίνεται ότι προσπαθεί, καθώς πλησιάζουμε στις ευρωεκλογές, να απευθυνθεί ξανά στον κόσμο της Αριστεράς. Αυτό γίνεται με την αλλαγή της ρητορικής του σε ορισμένα θέματα και την ανάληψη πρωτοβουλιών που ακολουθούν αυτή την κατεύθυνση. Μεταξύ αυτών είναι η ακραιφνώς φιλοπαλαιστινιακή γραμμή για το Μεσανατολικό, η επιλογή σύγκρουσης με το ΚΚΕ και η μείωση των κριτικών σχολίων για τον Αλέξη Τσίπρα και τη διακυβέρνησή του το 2015-2019, καθώς ο πρώην πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ παραμένει πρόσωπο με μεγάλη επιρροή στη βάση του κόμματος.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments