Nέα της αγοράς

erga.gov.gr: Σε λειτουργία η νέα ψηφιακή πλατφόρμα για την παρακολούθηση της πορείας των δημόσιων έργων

erga.gov.gr: Σε λειτουργία η νέα ψηφιακή πλατφόρμα για την παρακολούθηση της πορείας των δημόσιων έργων

Πηγή Φωτογραφίας: FACEBOOK/Akis Skertsos

Στον «αέρα» βρίσκεται από σήμερα η νέα ψηφιακή πλατφόρμα erga.gov.gr.

Το erga.gov.gr είναι ένας μηχανισμός παρακολούθησης των έργων σε τοπικό, περιφερειακό και εθνικό επίπεδο.

Στον «αέρα» βρίσκεται από σήμερα η νέα ψηφιακή πλατφόρμα erga.gov.gr.

Μέσα από τη δημόσια πλατφόρμα erga.gov.gr, κάθε πολίτης έχει πλέον άμεση πρόσβαση στα κρίσιμα δημόσια έργα –άνω του ενός εκατομμυρίου ευρώ– σε κάθε Περιφέρεια, Περιφερειακή ενότητα και Δήμο της χώρας.

Το erga.gov.gr

Μέσα από το erga.gov.gr, oι πολίτες μπορούν να παρακολουθούν σε πραγματικό χρόνο περίπου 6.000 έργα και παρεμβάσεις, συνολικού ύψους άνω των 77 δισ. ευρώ, για την αναβάθμιση των δικτύων και των υποδομών, για τη στήριξη του πρωτογενούς τομέα και την πράσινη μετάβαση. Με πλήρη στοιχεία χρηματοδότησης και προόδου υλοποίησης για σκοπούς ευρύτερης ενημέρωσης, διαφάνειας αλλά και λογοδοσίας.

Πέρσι, παρουσιάστηκε για πρώτη φορά ένα αναπτυξιακό σχέδιο για κάθε περιφέρεια, μια αναλυτική αποτύπωση των έργων και των δράσεων που υλοποιούνται από την κεντρική κυβέρνηση και την αυτοδιοίκηση. Συνολικά, περιλαμβάνει12 Περιφερειακά Σχέδια Ανάπτυξης -πλην Αττικής.

Το erga.gov.gr είναι ένας μηχανισμός παρακολούθησης των έργων σε τοπικό, περιφερειακό και εθνικό επίπεδο, με στόχο την ορθολογική κατανομή πόρων, τη μείωση των περιφερειακών ανισοτήτων και την ισόρροπη περιφερειακή οικονομική και κοινωνική ανάπτυξη.

Mέσα από την πλατφόρμα, οι πολίτες έχουν την δυνατότητα να επιλέξουν την περιφέρεια και τον δήμο που τους ενδιαφέρει, την κατηγορία του έργου και τον φορέα υλοποίησης.

Επιπλέον, μπορούν να «κλικάρουν» μία από τις επιλογές:

Oλοκληρωμένο Σε εξέλιξη Υπό σχεδιασμό

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments