Οικονομία

Fitch: Αμετάβλητη αξιολόγηση στο «ΒΒΒ-» με σταθερές προοπτικές

Fitch: Αμετάβλητη αξιολόγηση στο «ΒΒΒ-» με σταθερές προοπτικές

Πηγή Φωτογραφίας: Διαδίκτυο//Αμετάβλητη άφησε την αξιολόγηση της ελληνικής οικονομίας η Fitch Ratings, κρατώντας το ελληνικό αξιόχρεο σταθερό στο «ΒΒΒ-», με «σταθερό» outlook. Θυμίζουμε πως ο αμερικανικός οίκος αξιολόγησης μας είχε δώσει την… πολυπόθητη επενδυτική βαθμίδα τον περασμένο Δεκέμβριο.

Αναγνώρισε εκ νέου την πρόοδο της ελληνικής οικονομίας

Αμετάβλητη άφησε την αξιολόγηση της ελληνικής οικονομίας η Fitch Ratings, κρατώντας το ελληνικό αξιόχρεο σταθερό στο «ΒΒΒ-», με «σταθερό» outlook. Θυμίζουμε πως ο αμερικανικός οίκος αξιολόγησης μας είχε δώσει την… πολυπόθητη επενδυτική βαθμίδα τον περασμένο Δεκέμβριο.

Έτσι, περίπου έξι μήνες μετά θα ήταν δύσκολο για τον οίκο να προχωρήσει σε νέα θετική αναθεώρηση, δεδομένου πως είναι συνήθης πρακτική των διεθνών οίκων να μεσολαβεί ένα διάστημα τουλάχιστον ενός έτους πριν την επόμενη αναβάθμιση. Αν και η Fitch, στην νέα αξιολόγηση της, αναγνωρίζει εκ νέου στην πρόοδο που έχει κάνει η οικονομία.

Σε κάθε περίπτωση η διατήρηση της βαθμολογίας στα ίδια επίπεδα δεν είναι αρνητική εξέλιξη, αλλά απλά ουδέτερη. Ειδικά σε ένα διάστημα που η ευρωπαϊκή οικονομία πιέζεται συνολικά από τις συνεχιζόμενες γεωπολιτικές αναταράξεις, τον επίμονο πληθωρισμό και τα υψηλά επιτόκια της ΕΚΤ.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments