Πολιτική

Επιστολική ψήφος: Πρώτο μετεκλογικό debate κυβέρνησης – αντιπολίτευσης

Επιστολική ψήφος: Πρώτο μετεκλογικό debate κυβέρνησης – αντιπολίτευσης

Πηγή Φωτογραφίας: ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΤΑΞΗΣ ΚΑΙ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ (ΒΑΣΙΛΗΣ ΡΕΜΠΑΠΗΣ/EUROKINISSI

Στάση αναμονής τηρούν ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ.

Το πρώτο μετεκλογικό «debate» μεταξύ κυβέρνησης και αντιπολίτευσης θα αφορά την εφαρμογή του μέτρου της επιστολικής ψήφου και στις εθνικές εκλογές, καθώς ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης ξεκαθάρισε χθες πως θα αποτελέσει νομοθετική προτεραιότητα την οποία επιθυμεί να ολοκληρώσει πριν από το τέλος του έτους. Υπενθυμίζεται πως η τροπολογία που επέκτεινε την επιστολική ψήφο και στις εθνικές εκλογές είχε οδηγήσει στην καταψήφιση του νομοσχεδίου από ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ.

Ο ΣΥΡΙΖΑ εκφράζει αμφιβολίες σχετικά με την πρωτοβουλία της κυβέρνησης για την επιστολική ψήφο στις εθνικές εκλογές. Πηγές του Κουμουνδούρου αναφέρουν ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα σχολιάσει το θέμα αν δεν υπάρξει νομοθετική πρωτοβουλία, κατηγορώντας την πλειοψηφία για την απώλεια αξιοπιστίας της όταν εισήγαγε τη ρύθμιση χωρίς διαβούλευση στις αρχές του έτους. Επιπλέον, αναφέρουν ότι πρέπει να παρακολουθήσουν πώς θα εξελιχθεί η διαδικασία στις κάλπες στις 9 Ιουνίου.

Στο θέμα αναφέρθηκε και ο Θανάσης Γλαβίνας κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών: «Με βάση τις εμπειρίες, με βάση τα αποτελέσματα, με βάση τις συνθήκες υπό τις οποίες θα πραγματοποιηθεί η επιστολική ψήφος σε αυτές τις ευρωπαϊκές εκλογές, θα κρίνουμε και εμείς. Αναλόγως θα συμβάλουμε με προτάσεις στο αν πράγματι, με ποιες προϋποθέσεις και με μια συμβατή με το Σύνταγμα νομοθετική ρύθμιση θα μπορέσει να εφαρμοστεί η επιστολική ψήφος και στις εθνικές εκλογές».

Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ επεσήμανε ότι υπάρχουν ζητήματα που μπορεί να τεθούν σχετικά με το γεγονός ότι κάποιος μπορεί να ψηφίσει πολύ νωρίς, 40 και 45 ημέρες πριν από τις εκλογές. Σύμφωνα με την τρέχουσα αριθμητική κατάσταση στη Βουλή, η Νέα Δημοκρατία θα πρέπει να αποκτήσει 42 ψήφους για να φτάσει τις 200 θετικές ψήφους και να εγκριθεί η ρύθμιση για τις επόμενες εκλογές. Έτσι, χρειάζεται τη συνδρομή τουλάχιστον ενός από τα κόμματα ΣΥΡΙΖΑ ή ΠΑΣΟΚ, καθώς και ενός ή δύο ακόμη κομμάτων.

Από χθες βρίσκεται στη Ρόδο ο Στέφανος Κασσελάκης. Σε συνέντευξη που παραχώρησε στη δημόσια τηλεόραση, κατηγόρησε για ακόμα μια φορά τον πρωθυπουργό για αλαζονεία σχετικά με τα Τέμπη, δηλώνοντας ότι “θα πάρει την απάντησή του στις 9 Ιουνίου”. Αναφερόμενος στον Αλέξη Τσίπρα, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ επεσήμανε ότι “ξέρω πως πολύς κόσμος απογοητεύτηκε από τον ΣΥΡΙΖΑ το 2015. Και εγώ, που ήμουν στο εξωτερικό εκείνη τη χρονιά, ήμουν απογοητευμένος”.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments