Πολιτική

Καθαρό μετεκλογικό πεδίο επιδιώκει η κυβέρνηση

Καθαρό μετεκλογικό πεδίο επιδιώκει η κυβέρνηση

Πηγή Φωτογραφίας: 365904] ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΣΤΗΝ ΟΛΟΜΕΛΕΙΑ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ ΤΟΥ Ν/Σ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ "ΚΥΡΩΣΗ ΤΟΥ ΚΡΑΤΙΚΟΥ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΕΤΟΥΣ 2024" / 5η ΗΜΕΡΑ (ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ/EUROKINISSI)

Να επιβεβαιωθεί το βράδυ της 9ης Ιουνίου ότι η Νέα Δημοκρατία παραμένει η κυρίαρχη πολιτική δύναμη θέλουν από την κυβέρνηση

Να επιβεβαιωθεί το βράδυ της 9ης Ιουνίου πως η Νέα Δημοκρατία παραμένει η κυρίαρχη πολιτική δύναμη θέλουν από την κυβέρνηση, προκειμένου να τρέξουν μια σειρά αλλαγών την επόμενη τριετία. Δεδομένο πως οι ευρωεκλογές είναι η τελευταία αναμέτρηση μέχρι το 2027 στο γαλάζιο στρατόπεδο θέλουν να πετύχουν την καλύτερη δυνατή επίδοση προκειμένου να υπάρχει καθαρός δρόμος μπροστά.

Με μια σειρά δημόσιων εμφανίσεων, ο Κυριάκος Μητσοτάκης καλεί τους πολίτες να απορρίψουν τον λαϊκισμό και την τοξικότητα και να υποστηρίξουν τις μεταρρυθμίσεις. Επισημαίνει τη σημασία της ενότητας των παραδοσιακών ψηφοφόρων του κόμματός του, προκειμένου να αποφευχθεί η υψηλή αποχή στις εκλογές της 9ης Ιουνίου. Επίσης, υπογραμμίζει τη σημασία του οριστικού τέλους των λεφτόδεντρων του 2015 και της αποφυγής νέων περιπετειών για τη χώρα.

Στην κυβέρνηση αναγνωρίζουν πως η ακρίβεια αποτελεί το νούμερο ένα πρόβλημα των νοικοκυριών και το επόμενο διάστημα εκεί θα δοθεί και η κρισιμότερη μάχη. Το ενδεχόμενο συνολικής μείωσης του ΦΠΑ δεν συζητείται, παρά το ασφυκτικό pressing της αντιπολίτευσης (σημείωση: άνοιξε παράθυρο για παράταση του μέτρου του μειωμένου Φ.Π.Α. στον καφέ).

Από εκεί και πέρα, η προσοχή στρέφεται στον τομέα της στέγασης, με στόχο την αναζήτηση επιπλέον πόρων για τη διεύρυνση του προγράμματος “Σπίτι Μου” και τη λήψη συγκεκριμένων μέτρων σχετικά με το Airbnb. Συγκεκριμένα, θα εξεταστούν περιορισμοί σε περιοχές με υψηλές αυξήσεις ενοικίων, όσον αφορά τον τρόπο και τις ημέρες μίσθωσης των κατοικιών.

Επιπλέον, από το Μαξίμου επιδιώκεται η έναρξη συζήτησης για σημαντικά θέματα, με την προϋπόθεση της επίτευξης συναίνεσης. Παραδείγματος χάριν, η κυβέρνηση επιθυμεί να εισαγάγει ρύθμιση για την επιστολική ψήφο στις εθνικές εκλογές μέσα στο δεύτερο εξάμηνο του έτους, απαιτώντας τη συγκέντρωση 200 ψήφων. Επιπλέον, το 2025 θα συζητηθεί η Συνταγματική Αναθεώρηση, που θα επηρεάσει, μεταξύ άλλων, το άρθρο 16 σχετικά με τα πανεπιστήμια.

Υπενθυμίζεται ότι σε πρόσφατη συνέντευξή του, ο πρωθυπουργός είχε αναφερθεί σε ένα θέμα που αφορά τον τρόπο εκλογής των ευρωβουλευτών. Συγκεκριμένα, είχε προτείνει την εξέταση ενός μεικτού συστήματος, όπου κάποιοι ευρωβουλευτές θα εκλέγονται από μία ενιαία λίστα που θα καθορίζεται από την ηγεσία του κόμματος, ενώ οι υπόλοιποι θα εκλέγονται με σταυρό. Όσον αφορά τις εθνικές εκλογές, ο Κυριάκος Μητσοτάκης διευκρίνισε ότι δεν προβλέπονται αλλαγές στο bonus, το οποίο δίνεται στο πρώτο κόμμα βάσει του ισχύοντος εκλογικού νόμου.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments