Πολιτική

Μητσοτάκης: Οι υποσχέσεις Κασσελάκη μας οδηγούν σε καθεστώς επιτήρησης

Μητσοτάκης: Οι υποσχέσεις Κασσελάκη μας οδηγούν σε καθεστώς επιτήρησης

Πηγή Φωτογραφίας: ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ ΚΥΡΙΑΚΟΥ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΣΤΗΝ ΕΚΠΟΜΠΗ "ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΕΛΛΑΔΑ" ΤΟΥ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΟΥ ΣΤΑΘΜΟΥ ΑΝΤ1 (ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ/ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ/EUROKINISSI)

"Αυτά που λέει ο κ. Κασσελάκης είναι 45 δις ευρώ στην τετραετία, χωρίς να συνυπολογίσω τον 13ο και 14ο μισθό συν το 5% που θέλει να δώσει στην Υγεία", σημειώνει ο πρωθυπουργός.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης σε συνέντευξή του μίλησε για την τραγωδία των Τεμπών, τις Ευρωεκλογές αλλά και θέματα της καθημερινότητας, όπως το στεγαστικό και η ακρίβεια.

Μιλώντας στην εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα» του ΑΝΤ1, ο Κυριάκος Μητσοτάκης είπε ότι «Οι εκλογές ειναι κρίσιμες, γιατί θα καθορίσουν πόσο δυνατή θα είναι η φωνή μας στην Ευρώπη τα επόμενα πέντε χρόνια. Επειδή θα παρθούν πολύ σημαντικές αποφάσεις σε ένα γεωπολιτικό περιβάλλον πολύ πιο δύσκολο από το 2019, έχει σημασία να έχουμε δυνατή φωνή. Έχουμε αποδέιξει ότι μπορούμε να διαπραγματευτούμε στην Ευρώπη και όσο πιο δυνατοί είμαστε θα μπορούμε να διεκδικήσουμε καλύτερα, αφού οι αποφάσεις εν πολλοίς καθορίζουν την καθημερινότητα μας».

«Σε μια κάλπη που δυστυχώς δεν συμπίπτει με εθνικές η αυτοδιοικητικές εκλογές, θα πρέπει να κάνουμε πρόσθετη προσπάθεια να κινητοποιήσουμε κόσμο για να πάει να ψηφίσει», είπε ο κ. Μητσοτάκης. Προσέθεσε ότι «ακριβώς επειδή είναι εθνική κάλπη και η αντιπολίτευση έχει μετατρέψει τις εκλογές σε άτυπο δημοψήφισμα κατά της κυβέρνησης, το πόσο πιο δυνατή θα είναι η ΝΔ θα σημάνει το πόσο πιο δυνατή θα ειναι για να προχωρήσει στις μεταρρυθμίσεις και να μην την αμφισβητήσει κανένας. Δεν είναι άτυπη η ψήφος διαμαρτυρίας στις Ευρωεκλογές».

Ο Πρωθυπουργός επεσήμανε ότι «δεν θα αναγκαζόμουν να μετατρέψω τις ευρωεκλογές σε εθνική πολιτική αντιπαράθεση, αν η αντιπολίτευση δεν το έκανε πρώτη. Οι Ευρωεκλογές ειναι και μια ευκαιρία να αναμετρηθούμε με όσα έχουμε κάνει αυτόν τον έναν χρόνο της κυβέρνησης. Ο κόσμος μας θέτει το θέμα της ακρίβειας. Είναι ευκαιρία να δούμε που έχουμε αδυναμίες, δεν θα κρύψουμε τίποτα κάτω από το χαλί».

Σκληρή κριτική στον Κασσελάκη

«Αυτά που λέει ο κ. Κασσελάκης είναι 45 δις ευρώ στην τετραετία, χωρίς να συνυπολογίσω τον 13ο και 14ο μισθό συν το 5% που θέλει να δώσει στην Υγεία. Αν υλοποιούσαμε έστω ένα μέρος αυτών, η χώρα θα έμπαινε αυτομάτως σε καθεστώς επιτήρησης», είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ακόμη, ζήτησε «να μας πει η αντιπολίτευση συγκεκριμένα ποιο από τα επιδόματα πρέπει να κοπεί για να δοθούν τα μέτρα που προτείνει. Εμείς δώσαμε πολλά επιδόματα και στήριξη στην εποχή του κορονοϊού και κρατήσαμε επιχειρήσεις και θέσεις εργασίας. Υπάρχουν δημοσιονομικοί κανόνες ευρωπαϊκοί από τους οποίους όποιος ξεφεύγει μπαίνει σε επιτήρηση. Αν θέλει η αντιπολίτευση να γυρίσουμε εκεί από όπου φύγαμε…. Και εμείς θέλουμε να είμαστε ευχάριστοι και να προχωρούσαμε σε μείωση του ΦΠΑ, αλλά…».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments