Πολιτική

ΣΥΡΙΖΑ: Προβληματισμός για τις χαμηλές δημοσκοπικές επιδόσεις

ΣΥΡΙΖΑ: Προβληματισμός για τις χαμηλές δημοσκοπικές επιδόσεις

Πηγή Φωτογραφίας: [369572] ΠΕΡΙΟΔΕΙΑ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ΣΤΕΦΑΝΟΥ ΚΑΣΣΕΛΑΚΗ ΣΤΗΝ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ (ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ/EUROKINISSI)

Προσπάθεια αυτονόμησης του Στέφανου Κασσελάκη από την ευρύτερη κεντροαριστερά.

Οι χαμηλές πτήσεις στις δημοσκοπήσεις εννιά ημέρες πριν τις κάλπες, η αυτονόμηση του ΣΥΡΙΖΑ από την Κεντροαριστερά και η αποφασιστικότητα του προέδρου να φτιάξει το «κόμμα Κασσελάκη» προμηνύουν μια συγκρουσιακή επόμενη ημέρα στην Κουμουνδούρου.

Ο Στέφανος Κασσελάκης στην τελική ευθεία προς τις κάλπες κάνει πλέον σαφές στο εκλογικό σώμα στο οποίο απευθύνεται ποιόν ΣΥΡΙΖΑ το καλεί να στηρίξουν στις 9 Ιουνίου.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ στις ευρωεκλογές καλεί τους ψηφοφόρους να εγκρίνουν το σχέδιό του για ένα κόμμα που δεν θα εμπλακεί στα σενάρια της μεγάλης Κεντροαριστεράς, αλλά ένα κόμμα που θα διεκδικήσει την αυτονομία του, ώστε στις επόμενες εθνικές εκλογές να κερδίσει τη ΝΔ.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, πριν από τις εκλογές, δείχνει την αποφασιστικότητά του για αλλαγές στο κόμμα. Δηλώνει ότι το ΣΥΡΙΖΑ δεν ανήκει στην παραδοσιακή Κεντροαριστερά και θα προχωρήσει αυτόνομα. Επίσης, αναφέρει ότι τα μέλη του κόμματος θα αποφασίσουν για τη δομή του.

Σύμφωνα με πληροφορίες από στενό συνεργάτη του κ. Κασσελάκη, η επόμενη φάση για το εσωκομματικό σκηνικό του ΣΥΡΙΖΑ θα ξεκινήσει στις 10 Ιουνίου. Ο κ. Κασσελάκης έχει ήδη ετοιμάσει τον οδικό χάρτη για το καταστατικό Συνέδριο, το οποίο αναμένεται να αποτελέσει το μανιφέστο για το λεγόμενο “κόμμα Κασσελάκη”.

Παλαιά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ δεν δείχνουν πρόθυμα να αγνοήσουν τα δημοσκοπικά ποσοστά στις κάλπες, αν επιβεβαιωθούν.

Το ποσοστό του 16% που συγκεντρώνει το κόμμα στις δημοσκοπήσεις δεν αποτελεί καλό οιωνό για τον νέο πρόεδρο, καθώς αποτελεί ένα ιστορικά χαμηλό ποσοστό για τα τελευταία 11-12 χρόνια.

Το ποσοστό του 16,8% στις εθνικές εκλογές του Μαΐου του 2012 ήταν η αρχική εκκίνηση του ΣΥΡΙΖΑ προς την εξουσία. Ωστόσο, ένα μήνα αργότερα, στις επαναληπτικές εκλογές, το ΣΥΡΙΖΑ εκτοξεύτηκε στο 27%, προσελκύοντας 1,6 εκατομμύρια ψηφοφόρους.

Ο ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές αυτές αντιμετωπίζει τον αριθμό των 900.000 ψηφοφόρων που ψήφισαν με ποσοστό 17,8% τον Αλέξη Τσίπρα. Αυτό το ποσοστό αποτέλεσε λόγο για τον Τσίπρα να παραιτηθεί. Μετά τις διασπάσεις και με τις μετρήσεις να ξεκινούν από το 9%, η ανησυχία παραμένει στην Κουμουνδούρου. Πολλά στελέχη επιμένουν ότι ένα ποσοστό περίπου 15% σε ευρωεκλογές δεν είναι ικανοποιητικό για την ηγεσία, καθώς οι ψήφοι σε αυτές τις εκλογές είναι πιο χαλαρές και αποτελούν ευκαιρία για τους ψηφοφόρους να στείλουν μήνυμα στην κυβέρνηση.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments