Αθλητισμός

Champions League: Πρωταθλήτρια Ευρώπης για 15η φορά η Ρεάλ Μαδρίτης

Champions League: Πρωταθλήτρια Ευρώπης για 15η φορά η Ρεάλ Μαδρίτης

Πηγή Φωτογραφίας: instagram real madrid//Η Ντόρτμουντ ήταν καλύτερη από το ξεκίνημα του τελικού του Champions League στο Γουέμπλεϊ αλλά δεν μπορούσε με τίποτα να σκοράρει, με αποτέλεσμα η Ρεάλ Μαδρίτης να την… τιμωρήσει με τους Καρβαχάλ – Βινίσιους και να πάρει την κούπα για 15η φορά στην ιστορία της επικρατώντας με 2-0.

Καρβαχάλ και Βινίσιους τα γκολ

Η Ντόρτμουντ ήταν καλύτερη από το ξεκίνημα του τελικού του Champions League στο Γουέμπλεϊ αλλά δεν μπορούσε με τίποτα να σκοράρει, με αποτέλεσμα η Ρεάλ Μαδρίτης να την… τιμωρήσει με τους Καρβαχάλ – Βινίσιους και να πάρει την κούπα για 15η φορά στην ιστορία της επικρατώντας με 2-0.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Real Madrid C.F. (@realmadrid)

Με τους πάντες να θεωρούν φαβορί τους Ισπανούς, οι Γερμανοί μπήκαν καλά στο παιχνίδι και μετά το αναγνωριστικό πρώτο 15λεπτο ανέβασαν ρυθμό και μέσα σε δύο λεπτά είχαν δύο μεγάλες φάσεις για να προηγηθούν. Ο Αντεγέμι, όμως, δεν κατάφερε να σκοράρει στο 21′ στο τετ α τετ με τον Κουρτουά μετά την τρομερή πάσα του Χούμελς ενώ στο 23′ ο Φίλκρουγκ έστειλε τη μπάλα στο δοκάρι μετά την κάθετη του Μάατσεν.

Λίγα λεπτά μετά μάλιστα, στο 28′, η Ντόρτμουντ είχε και τρίτη μεγάλη ευκαιρία αλλά ο Κουρτουά απέκρουσε το σουτ του Αντεγέμι εντός περιοχής και στην επαναφορά ο Φίλκρουγκ δεν κατάφερε να σκοράρει.

Το γεγονός ότι οι ευκαιρίες δεν έφεραν κάποιο γκολ ήταν, φυσικά, κακό για τη Μπορούσια αλλά η απόδοσή της ήταν πάρα πολύ καλή και αυτό της έδινε αυτοπεποίθηση, με τους Μαδριλένους, από την άλλη πλευρά, να έχουν κολλήσει και να μην μπορούν να κάνουν το παιχνίδι τους, με συνέπεια να μην απειλήσουν σε κανένα σημείο του πρώτου ημιχρόνου.

Αυτό το έκαναν στο ξεκίνημα του δεύτερου και συγκεκριμένα στο 49′ με την εκτέλεση φάουλ του Κρόος που απέκρουσε εντυπωσιακά ο Κόμπελ, για να συνεχιστεί το παιχνίδι με τη Ντόρτμουντ να ξαναβγαίνει μπροστά και να έχει νέα μεγάλη φάση στο 63′ με την κεφαλιά-ψαράκι του Φίλκρουγκ που απέκρουσε ο Κουρτουά.

Ντόρτμουντ: Κόμπελ, Ρίερσον, Χούμελς, Σλότερμπεκ, Μάατσεν, Τζαν (81′ Μάλεν), Ζάμπιτσερ, Σάντσο (87′ Μπιτόι-Γκίτενς), Μπραντ (81′ Αλέ), Αντεγέμι (72′ Ρόις), Φίλκρουγκ.

Ρεάλ Μαδρίτης: Κουρτουά, Καρβαχάλ, Ρίντιγκερ, Νάτσο, Μεντί, Βαλβέρδε, Καμαβινγκά, Κρόος (86′ Μόντριτς), Μπέλιγχαμ (85′ Χοσέλου), Ροντρίγκο (90′ Μιλιτάο), Βινίσιους (90′ Βάθκεθ).

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments