Οδηγός

ΔΥΠΑ: Επίδομα 1.000 ευρώ για 250.000 ανέργους – Ποιους αφορά

ΔΥΠΑ: Επίδομα 1.000 ευρώ για 250.000 ανέργους – Ποιους αφορά

Πηγή Φωτογραφίας: Pixabay//Η Δημόσια Υπηρεσία Απασχόλησης – ΔΥΠΑ στο πλαίσιο της υλοποίησης των έργων του Ταμείου Ανάκαμψης έχει θέσει ως στόχο την κατάρτιση 500.000 ατόμων μέχρι το 2025.

Η Δημόσια Υπηρεσία Απασχόλησης – ΔΥΠΑ στο πλαίσιο της υλοποίησης των έργων του Ταμείου Ανάκαμψης έχει θέσει ως στόχο την κατάρτιση 500.000 ατόμων μέχρι το 2025.

Αυξάνονται οι ωφελούμενοι στα “Προγράμματα αναβάθμισης δεξιοτήτων και επανακατάρτισης σε κλάδους υψηλής ζήτησης με έμφαση στις ψηφιακές και πράσινες δεξιότητες και υλοποίηση των δράσεων δημοσιότητας από την Επιτελική Δομή ΕΣΠΑ ΥΠΕΚΥΠ» σύμφωνα με τροποποίηση της ΔΥΠΑ που πήρε ΦΕΚ.

Η Δημόσια Υπηρεσία Απασχόλησης – ΔΥΠΑ στο πλαίσιο της υλοποίησης των έργων του Ταμείου Ανάκαμψης έχει θέσει ως στόχο την κατάρτιση 500.000 ατόμων μέχρι το 2025.

Για την συγκεκριμένη δράση που αναφέρεται στο ΦΕΚ και αφορά την κατάρτιση ανέργων, η αύξηση του προϋπολογισμού προκαλεί και αύξηση των δικαιούχων. Ο αριθμός των δικαιούχων θα εξειδικεύεται σε κάθε επόμενη δράση. Ήδη έχουν καταρτιστεί 120.000 άνεργοι.

ΔΥΠΑ: Κατάρτιση για 250.000 ωφελούμενους

Στο πλαίσιο αυτό προβλέπεται να καταρτισθούν έως 250.000 ωφελούμενοι, μέσω του Μητρώου Κ.Ε.Δι.Βι.Μ των ΑΕΙ και του Μητρώου αδειοδοτημένων Κ.Δ.Β.Μ. Ο συνολικός προϋπολογισμός του έργου δεν θα υπερβεί το ποσό των 503.830.000,00€, μη συμπεριλαμβανομένου του ΦΠΑ (όπου απαιτείται).

Η Δημόσια Υπηρεσία Απασχόλησης θα συνεργαστεί με τα Κ.Ε.Δι.Βι.Μ των Ελληνικών Δημοσίων ΑΕΙ, καθώς και με τα αδειοδοτημένα Κ.Δ.Β.Μ. που πληρούν συγκεκριμένα κριτήρια διασφάλισης ποιότητας, για την παροχή προγραμμάτων κατάρτισης σε ανέργους εγγεγραμμένους στα Μητρώα ανέργων της Δ.ΥΠ.Α, στο πλαίσιο της εθνικής προσπάθειας αναβάθμισης των δεξιοτήτων του Ανθρώπινου Δυναμικού, κυρίως σε ψηφιακές και «πράσινες» δεξιότητες, με στόχο τόσο την αποτελεσματική διασύνδεσή τους με την αγορά εργασίας και τη βελτίωση της απασχολησιμότητάς τους, όσο και τη διατήρηση των μελλοντικών θέσεων εργασίας.

Αντικείμενο αποτελεί η παροχή υπηρεσιών θεωρητικής κατάρτισης – οι οποίες θα οδηγούν σε πιστοποίηση των γνώσεων και δεξιοτήτων που θα αποκτηθούν στο πλαίσιο της κατάρτισης – και θα απευθύνονται σε ωφελούμενους, εγγεγραμμένους στο Μητρώο ανέργων της Δ.ΥΠ.Α, ηλικίας άνω των 18 ετών. Ειδικότερα οι υπηρεσίες που παρέχονται στο πλαίσιο του παρόντος έργου περιλαμβάνουν:

  • Προγράμματα θεωρητικής κατάρτισης των ανέργων -ωφελουμένων διάρκειας 50 – 200 ωρών που οδηγούν σε απόκτηση ψηφιακών «πράσινων» γνώσεων και δεξιοτήτων, όπως θα περιγράφονται στην εκάστοτε πρόσκληση.
  • Πιστοποίηση των γνώσεων και δεξιοτήτων που θα αποκτηθούν στο πλαίσιο των προγραμμάτων κατάρτισης.

Ποιοι θα πάρουν επίδομα 1000 ευρώ

Ο κάθε καταρτιζόμενος θα παρακολουθήσει πρόγραμμα θεωρητικής κατάρτισης σε ψηφιακές ή πράσινες δεξιότητες, συνολικής διάρκειας έως 200 ώρες.

Η υλοποίηση των προγραμμάτων θα πραγματοποιηθεί με δια ζώσης εκπαίδευση σε ποσοστό τουλάχιστον 35% του συνόλου των ωρών κάθε προγράμματος και με τη μέθοδο της εξ αποστάσεως εκπαίδευσης (τηλεκατάρτιση), η οποία θα περιλαμβάνει τουλάχιστον 35% σύγχρονη εξ αποστάσεως εκπαίδευση και έως 30% ασύγχρονη εξ αποστάσεως εκπαίδευση.

Μετά την ολοκλήρωση της κατάρτισης, οι ωφελούμενοι θα συμμετάσχουν σε εξετάσεις πιστοποίησης γνώσεων και δεξιοτήτων από ανεξάρτητους φορείς και όσοι επιτύχουν θα λάβουν το σύνολο του εκπαιδευτικού επιδόματος που ανέρχεται σε έως 1.000 ευρώ (5 ευρώ ανά ώρα κατάρτισης)

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments