Πολιτική

Αρχηγοί στη μάχη της ατάκας και των μηνυμάτων

Αρχηγοί στη μάχη της ατάκας και των μηνυμάτων

Πηγή Φωτογραφίας: [364687] ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ ΚΥΡΙΑΚΟΥ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΜΕ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ΣΤΕΦΑΝΟ ΚΑΣΣΕΛΑΚΗ (ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ/EUROKINISSI)

Οι πολιτικοί αρχηγοί επιδίδονται σε συνθήματα νέας αλλά και παλαιάς κοπής.

«Ομάδα που κερδίζει, δεν την αλλάζεις», λένε στο ποδόσφαιρο, μόνο που οι αρχηγοί των κομμάτων φαίνεται να την έχουν μετατρέψει σε «ατάκα που εντυπωσιάζει, την λες και την ξαναλές μέχρι να κερδίσεις» – ό,τι προσδοκά ο καθένας – στις ευρωεκλογές.

Σε κάθε εκλογική μάχη, μια έξυπνη ατάκα μπορεί να κερδίσει τον θαυμασμό στις προεκλογικές συγκεντρώσεις και στα κοινωνικά δίκτυα, αρκεί να μην επαναλαμβάνεται υπερβολικά. Το σημαντικό είναι να είναι πραγματικά έξυπνη, να έχει μια λογική βάση και να μην βασίζεται μόνο στον προσωρινό εντυπωσιασμό του κοινού.

Σε αυτές τις ευρωεκλογές, ο πρωθυπουργός και οι αρχηγοί των κομμάτων της αντιπολίτευσης επιμένουν να μεταφέρουν τα ίδια μηνύματα στους πολίτες. Τα βιντεάκια του Στέφανου Κασσελάκη έρχονται να διακόψουν τη μονοτονία, αλλά δεν είναι σίγουρο αν θα έχουν τα επιθυμητά αποτελέσματα για τον ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές της επόμενης Κυριακής.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης απειλεί με πολιτική αστάθεια αν η Νέα Δημοκρατία χάσει δυνάμεις στις ευρωεκλογές και κατηγορεί τον ΣΥΡΙΖΑ για λαϊκισμό και τοξικότητα. Επίσης, υποστηρίζει ότι θα επιστρέψουμε στα μνημόνια αν πιστέψουμε στα “λεφτόδεντρα” του Στέφανου Κασσελάκη.

Από την άλλη, ο Στέφανος Κασσελάκης επιμένει ότι πρέπει να ανατρέψουμε την αλαζονεία του Μητσοτάκη και κατηγορεί τον ότι είναι κλεισμένος στον γυάλινο πύργο του Μαξίμου ΑΕ. Επίσης, υποστηρίζει ότι έχει άμεση επαφή με τους πολίτες και δηλώνει αισιόδοξος ότι θα γίνει ο επόμενος πρωθυπουργός.

Ο Νίκος Ανδρουλάκης, που πρώτα πήρε τη χαρά της ανόδου του ΠΑΣΟΚ στη δεύτερη θέση των δημοσκοπήσεων και, στη συνέχεια, την κρυάδα της επιστροφής στην τρίτη, συνεχίζει να δηλώνει ότι η παράταξή του, τη βραδιά της 9ης Ιουνίου, θα είναι με τους νικητές, κατηγορεί και εκείνος τον Κυριάκο Μητσοτάκη για «αλαζονεία του 41%», καθώς και για διαφθορά – υπάρχει και το προσωπικό θέμα της παρακολούθησής του από την ΕΥΠ – ενώ διαμηνύει πως μόνο το κόμμα του μπορεί να γίνει η σοβαρή και αξιόπιστη αντιπολίτευση απέναντι στη Νέα Δημοκρατία, σε αντίθεση με την «αντιπολίτευση lifestyle» και την πολιτική «του TikTok» του Στέφανου Κασσελάκη. Και παράλληλα, «ρίχνει» και εκείνος θεμέλια διακυβέρνησης στις επόμενες εθνικές εκλογές.

Ο Δημήτρης Κουτσούμπας επιμένει στην ιδέα ότι όλα τα κόμματα πρέπει να συγκεντρωθούν μαζί, αναφέροντας ότι η αντιπολίτευση των κομμάτων της “αμαρτωλής σοσιαλδημοκρατίας” είναι δώρο στον Μητσοτάκη. Υποστηρίζει ότι, ακόμη και αν διαφωνεί με την Ευρωπαϊκή Ένωση, το ΚΚΕ πρέπει να συμμετέχει στις ευρωεκλογές για να αντιτάσσεται στις πολιτικές των Βρυξελλών και να υπερασπίζεται τα δικαιώματα των πολιτών.

Όλοι συμφωνούν ότι οι ευρωεκλογές είναι σημαντικές όχι μόνο για την Ελλάδα αλλά και για το μέλλον της Ευρώπης και βέβαια, το δικό τους.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments