Πολιτική

Εμφύλιος στα δεξιά της ΝΔ

Εμφύλιος στα δεξιά της ΝΔ

Πηγή Φωτογραφίας: [362406] ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΣΤΗΝ ΟΛΟΜΕΛΕΙΑ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ / 3η ΗΜΕΡΑ (ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI)

Διαφορετικά κόμματα απευθύνονται στο ίδιο εκλογικό ακροατήριο.

Πόσα κόμματα μπορούν να συμπεριληφθούν στο τρίπτυχο “Πατρίδα – Θρησκεία – Οικογένεια” κατά τις ευρωεκλογές της 9ης Ιουνίου; Η απάντηση φαίνεται να είναι τέσσερα, καθώς το πέμπτο κόμμα, οι Σπαρτιάτες, αποκλείστηκε από την εκλογική διαδικασία από τη Δικαιοσύνη. Η Ελληνική Λύση και η Νίκη είναι τα δύο κόμματα με τη μεγαλύτερη παρουσία στο κοινοβούλιο, ενώ ο Λαϊκός Ορθόδοξος Συναγερμός και η Φωνή Λογικής είναι εξωκοινοβουλευτικά κόμματα που έχουν εκλογική – κοινωνική  αναγνωρισιμότητα. Όλα αυτά τα κόμματα απευθύνονται στους ίδιους ψηφοφόρους, εκείνους που κατοικούν στην ακροδεξιά πολιτική σκηνή, και χρησιμοποιούν παρόμοια συνθήματα για να τους προσελκύσουν. Επίσης, ανταγωνίζονται μεταξύ τους και προσπαθούν να αποθαρρύνουν τους ψηφοφόρους τους από την επιλογή άλλων κομμάτων.

Η διαμάχη μεταξύ των κομμάτων του Κυρ. Βελόπουλου και του Δημ. Νατσιού έχει ξεκινήσει εδώ και καιρό, ακόμη και πριν από τις πρόσφατες εθνικές εκλογές, και συνεχίζεται μέσα στη Βουλή. Ο πρόεδρος της Ελλ. Λύσης θεωρεί το κόμμα του κ. Νατσιού ως ένα υποκομματίδιο που δημιούργησε η Ν.Δ. για να ανακόψει το κόμμα του. Σε απάντηση, ο πρόεδρος της Νίκης κάλεσε τον κ. Βελόπουλο να αποκαλύψει τα στοιχεία που θα αποδείκνυαν αυτήν την καταγγελία, προσθέτοντας με ειρωνικό τρόπο ότι αυτά τα στοιχεία είναι τόσο αξιόπιστα όσο τα χειρόγραφα του Ιησού που εμπορευόταν από το τηλεκατάστημά του.

Από την Ελλ. Λύση υποστηρίζουν ότι υπήρξαν εκκλησιαστικοί κύκλοι που στήριξαν τη Νίκη, με το κόμμα του κ. Νατσιού να αναφέρει ότι δεν ξέρει αν να ευχηθεί στον κ. Βελόπουλο “Ο Ιησούς ή ο Δίας μαζί σου”. Στα διαλείμματα των εμφύλιων συγκρούσεών τους, επικεντρώνονται στη Ν.Δ. και στον πρωθυπουργό ως υπέρμαχοι της προστασίας της Ελλάδας από τους πρόσφυγες – μετανάστες, χρησιμοποιώντας όρους όπως “λαθρομετανάστες” και “εισβολείς”.

Και κάπου εδώ είναι που εισβάλλουν οι Καμπούρης – Λατινοπούλου: Για «λαθραίους εισβολείς» μιλάει ο πρώτος (που διαφοροποιώντας ελαφρώς το βασικό σύνθημα κάνει λόγο για «Ελλάδα – Ορθοδοξία – Οικογένεια»). Αναφορές σε «ισλαμοποίηση» της Ελλάδας κάνει η δεύτερη.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments