Πολιτική

Η οικονομία στον πυρήνα της αντιπαράθεσης ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ

Η οικονομία στον πυρήνα της αντιπαράθεσης ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ

Πηγή Φωτογραφίας: ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΠΡΟ ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ ΔΙΑΤΑΞΕΩΣ ΣΤΗΝ ΒΟΥΛΗ ΣΕ ΕΠΙΠΕΔΟ ΑΡΧΗΓΩΝ ΚΟΜΜΑΤΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΚΡΙΒΕΙΑ (ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ/EUROKINISSI)

Πού εστιάζουν Κυριάκος Μητσοτάκης και Στέφανος Κασσελάκης την τελευταία εβδομάδα πριν ανοίξουν οι κάλπες.

Σε ένα πράγμα συμφωνούν ο Κυριάκος Μητσοτάκης και ο Στέφανος Κασσελάκης: Ξορκίζουν και οι δύο την αποχή στις κάλπες της επόμενης Κυριακής. Ο πρωθυπουργός από την Παιανία χθες δήλωσε πως «δεν είναι τώρα η ευκαιρία αυτές οι ευρωεκλογές ούτε για την έκφραση οποιασδήποτε επιμέρους δυσαρέσκειας ούτε για οποιοδήποτε παράπονο. Τώρα χρειαζόμαστε πρώτα και πάνω από όλα τη συσπείρωση των φίλων της Νέας Δημοκρατίας». Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ στο δελτίο ειδήσεων του Star τόνισε ότι «ο κόσμος πρέπει να ψηφίσει, πρέπει να πάρει τη ζωή στα χέρια του».

Ο στρατηγικός σχεδιασμός των επιτελείων γνωρίζει ότι μία εβδομάδα πριν από τις εκλογές, η μέγιστη συσπείρωση μπορεί να επιτευχθεί μόνο μέσω της αντιπαράθεσης σχετικά με την οικονομία. Η Νέα Δημοκρατία αναδεικνύει τις παρεμβάσεις που έχουν γίνει πρόσφατα για την αύξηση της αγοραστικής δύναμης των πολιτών, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ προσπαθεί να πείσει ότι τα προγράμματα που παρουσίασε για την καταπολέμηση της ακρίβειας και τη νέα φορολογία είναι κοστολογημένα και εφαρμόσιμα. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, μιλώντας στον ANT1, συνεχίζει να αναλύει τις προτάσεις νόμων που έχει καταθέσει η αξιωματική αντιπολίτευση στη Βουλή, αναφέροντας ότι το κόστος του προγράμματος της αντιπολίτευσης, που παρουσίασε ο κ. Κασσελάκης, είναι 45 δισ. ευρώ για την τετραετία, χωρίς να συμπεριλαμβάνονται ο 13ος και 14ος μισθός και το 5% που προτείνεται για την υγεία.

Από τη Ρόδο, ο Στέφανος Κασσελάκης υποστήριξε ότι η ακρίβεια είναι επιλογή του πρωθυπουργού. «Δεν υπάρχει πλαφόν στο ηλεκτρικό ρεύμα, στο κέρδος ένα 5% θα μπορούσε να το κάνει αύριο αν ήθελε. Επιλέγει τις τράπεζες και τα υπερκέρδη τους αντί να δώσει μια ανάσα στον απλό κόσμο με μείωση στον ΦΠΑ. Δεν βάζει καν πρόστιμα στις εταιρείες για την αισχροκέρδεια, ούτε έναν “Τειρεσία” δεν κάνει».

“Τόση πολλή κοροϊδία, σε τόσο πολλούς, και για τόσο πολύ χρονικό διάστημα, δεν έχει ξανασυμβεί στον τόπο μας», αναφέρει ο Στέφανος Κασσελάκης σε ανάρτηση του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, με αφορμή αναφορά του Άκη Σκέρτσου σε συνέντευξη του.

«Υπουργός Επικρατείας! Βρήκε γιατί το ίδιο απορρυπαντικό έχει φτηνότερα στη Γερμανία από ό,τι στην Ελλάδα: Έχει υποδεέστερη σύνθεση! Η ίδια μάρκα. Η ίδια συσκευασία. Τα ίδια γραμμάρια. Όμως, μέσα στο κουτί που πωλείται στη Γερμανία οι κόκκοι είναι υποδεέστεροι! Γιατί είναι γνωστό ότι εμείς εδώ στην Ελλάδα αγοράζουμε μόνο κόκκους που έχουν τα πτυχία τους, το πιάνο τους, τα γαλλικά τους», αναφέρει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία.

Ο κ. Κασσελάκης αναφέρεται επιπλέον και στο ελληνικό κρητικό λάδι, λέγοντας ότι «εμείς το εξάγουμε» και πως όμως «οι Έλληνες το πληρώνουμε 18,14 ευρώ το λίτρο», ενώ «οι Γάλλοι με τον διπλάσιο μισθό το πληρώνουν 13,5 ευρώ το λίτρο».

“Τόση πολλή κοροϊδία, σε τόσο πολλούς, και για τόσο πολύ χρονικό διάστημα, δεν έχει ξανασυμβεί στον τόπο μας. Νομίζω ότι είναι ώρα να απαντήσουμε με δύο λέξεις: έχουμε αξιοπρέπεια», αναφέρει καταληκτικά ο κ. Κασσελάκης.

Η Κουμουνδούρου επικεντρώνεται και σε ένα δεύτερο θέμα, προσπαθώντας να αποδείξει ότι η κυβέρνηση είναι υπόλογη. Αυτό το θέμα είναι το δυστύχημα στα Τέμπη. Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, μιλώντας για το “μπάζωμα”, αναφέρει ότι έχουν παρουσιάσει ένα κατηγορητήριο που θα αποτελέσει μέρος ενός αιτήματος για τη σύσταση μιας προανακριτικής επιτροπής. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, αναφερόμενος στο ίδιο θέμα, καλεί την αξιωματική αντιπολίτευση να καταθέσει κατηγορητήριο και υπόσχεται ότι θα συζητηθεί αμέσως στη Βουλή. Τονίζει ότι η κυβέρνηση έχει διευκολύνει τη Δικαιοσύνη στο έργο της.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments