Πολιτική

Μητσοτάκης: Σχεδιάζουμε νέο πρόγραμμα «Σπίτι Μου» με 2 δισ. ευρώ [vid]

Μητσοτάκης: Σχεδιάζουμε νέο πρόγραμμα «Σπίτι Μου» με 2 δισ. ευρώ [vid]

Πηγή Φωτογραφίας: [369958] ΔΙΑΚΑΝΑΛΙΚΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ ΚΥΡΙΑΚΟΥ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ (ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ/ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ/EUROKINISSI)

Στο πρόγραμμα «Σπίτι Μου», το οποίο όπως είπε ήταν μια πολύ μεγάλη επιτυχία, αναφέρθηκε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στη διακαναλική συνέντευξη ενόψει των ευρωεκλογών, απαντώντας σε σχετική ερώτηση.

Στο πρόγραμμα «Σπίτι Μου», το οποίο όπως είπε ήταν μια πολύ μεγάλη επιτυχία, αναφέρθηκε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στη διακαναλική συνέντευξη ενόψει των ευρωεκλογών, απαντώντας σε σχετική ερώτηση.

«Η κυβέρνηση έχει πρόθεση να υλοποιήσει ένα νέο πρόγραμμα «Σπίτι Μου» με πολύ μεγαλύτερους πόρους, ύψους δυο δισεκατομμυρίων ευρώ. Για να το κάνουμε αυτό πρέπει να ολοκληρώσουμε μια διαπραγμάτευση με την Κομισιόν. Θέλουμε να διευρύνουμε την περίμετρο, να πάμε σε ζευγάρια από 40 έως 50 έτη που είχαν αποκλειστεί από το προηγούμενο πρόγραμμα», ανέφερε σχετικά.

«Δεν είμαι έτοιμος να εξαγγείλω κάτι οριστικό γιατί βρίσκεται σε εξέλιξη η διαπραγμάτευση, είμαι όμως συγκρατημένα αισιόδοξος ότι θα πετύχουμε το στόχο μας και θα μπορέσουμε να κάνουμε ένα νέο πρόγραμμα με πολύ περισσότερους οφελούμενους», είπε ακόμη.

Για την ακροδεξιά και τα κόμματα πιο δεξιά από τη ΝΔ

«Με πάτε πολύ μακριά – ας σταθούμε στο 2024, κόμματα στα δεξιά της ΝΔ υπήρχαν και το 2023, εκτιμώ ότι και τώρα θα έχουν μια αισθητή παρουσία, το πόσο αισθητή θα το δείξουν οι πολίτες με την ψήφο τους» σημείωσε ο πρωθυπουργός. «Η χώρα μας έχει ελέγξει το μεταναστευτικό με αποτέλεσμα να μην είναι αντικείμενο στον ελληνικό διάλογο. Είναι ένα παράδειγμα που προσαρμόστηκε η Ευρώπη στις ελληνικές θέσεις. Κοινός τόπος με τα κόμματα δεξιά της ΝΔ δεν υπάρχει δεν μπορούμε να συνομιλήσουμε με κόμματα που εργαλειοποιούν τη θρησκεία με απροκάλυπτο τρόπο, ούτε με πατριδοκάπηλους» ξεκαθάρισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Για την ανεργία

«Η ανεργία έχει πέσει στο 10%, ταυτόχρονα οι μισθοί αυξάνονται, είναι επιτυχία της οικονομικής μας πολιτικής, επενδύσεις γίνονται, υπάρχει και η άλλη όψη ότι υπάρχουν ελλείψεις στην αγορά εργασίας, έχουμε ωστόσο μεγαλύτερη δυνατότητα συμμετοχής γυναικών στην αγορά εργασίας, συνταξιούχους που εργάζονται, αλλά και διακρατικές συμφωνίες για εξεύρεση εργαζόμενων όταν δεν βρίσκουμε στην Ελλάδα. Θα συνεχίσουμε να προσεγγίζουμε για να γίνουμε Ευρώπη και σε αυτά τα θέματα».

Για τον ΦΠΑ

«Για το ΦΠΑ έχω απαντήσει ότι δεν το αντέχει ο προυπολογισμός. Όποιος εισηγείται τον μηδενισμό του να μας πει ποιους φόρους θα επιβάλλει, ποια επιδόματα θα κόψει. Η επιστολή προς την πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής αναγνωρίζει μια πραγματικότητα για τις πολυεθνικές και θέλουμε τώρα να την θέσουμε προ των ευθυνών της. Μου κάνει εντύπωση γιατί δεν μπορέσαμε να συγκροτήσουμε εθνικό μέτωπο, η Αριστερά που μιλούσε πάντα για τα ολιγοπώλια, διαφωνεί και αυτό με κάνει να πιστεύω ότι δεν φοράνε όλοι την φανέλα της Εθνικής Ελλάδος».

Για τον εθνικό χαρακτήρα των ευρωεκλογών

«Δεν μετατρέπουμε εμείς τις ευρωεκλογές σε δημοψήφισμα κατά της κυβέρνησης. Η αντιπολίτευση λέει στείλτε μήνυμα στην κυβέρνηση αποδοκιμασίας. Τι θέλετε να κάνουμε; Να παίξουμε το παιχνίδι της αντιπολίτευσης; Θα σηκώσουμε το γάντι. Εμείς θέλουμε ισχυρή εντολή. Το πληρώσαμε ακριβά, δεν θα επιτρέψουμε ούτε στο 2012, ούτε στο 2015. Η αξιωματική αντιπολίτευση συνεχίζει τον ανέξοδο λαϊκισμό. Θέλω να μην υπάρχει αμφιβολία ότι η Ελλάδα παραμένει κυρίαρχη ευρωπαϊκή δύναμη και είμαι σίγουρος ότι οι πολίτες θα μας δώσουν την ισχυρή αυτή εντολή».

Για τον πήχη των ευρωεκλογών

«Το 2019 πήραμε 33% και μετά πήραμε 40%. Πιστεύουμε ότι μπορούμε να προσεγγίσουμε τον πήχη, γιατί όχι και να τον υπερβούμε. Κυρίαρχος είναι ο ελληνικός λαός, αυτός αποφασίζει. Για τον κ. Κασσελάκη δεν θέλω να πω πολλά, θα έθετα ένα ερώτημα: γιατί δεν έχει καταθέσει το πόθεν έσχες του; Το τι κάνει στην ιδιωτική του ζωή δεν νομίζω ότι ενδιαφέρει τους πολίτες, το πώς όμως ένας αρχηγός έχει δημιουργήσει την περιουσία του ενδιαφέρει τους πολίτες. Οι ευρωεκλογές είναι μια ευκαιρία να συγκρίνουμε ευρωπαϊκές πολιτικές, από τον κ. Κασσελάκη δεν έχω ακούσει τίποτα. Ο κ. Κασσελάκης ανήκει στην αριστερή πτέρυγα του ευρωκοινοβουλίου, με την οποία δεν θέλει κανείς να συνεργαστεί».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments