Πολιτική

ΠΑΣΟΚ: Ο Ανδρουλάκης ποντάρει σε αδιευκρίνιστη ψήφο και γκρίζα ζώνη

ΠΑΣΟΚ: Ο Ανδρουλάκης ποντάρει σε αδιευκρίνιστη ψήφο και γκρίζα ζώνη

Πηγή Φωτογραφίας: [368458] ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΣΤΗΝ ΟΛΟΜΕΛΕΙΑ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟΥ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΕΘΝΙΚΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ (ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI)

Στην τελική ευθεία του προεκλογικού αγώνα μπαίνει ο Νίκος Ανδρουλάκης, με τα (συγκρατημένα) χαμόγελα στη Χαριλάου Τρικούπη να έχουν επιστρέψει. Η εικόνα των δημοσκοπήσεων, «τώρα που μετράει», όπως λένε, δείχνει να έχει αλλάξει, το κόμμα έχει ξεκολλήσει και μάλιστα υπό προϋποθέσεις καταγράφεται στη δεύτερη θέση. Κι αυτό, συμπληρώνουν, τη στιγμή που είναι γνωστή η υποκαταγραφή […]

Στην τελική ευθεία του προεκλογικού αγώνα μπαίνει ο Νίκος Ανδρουλάκης, με τα (συγκρατημένα) χαμόγελα στη Χαριλάου Τρικούπη να έχουν επιστρέψει. Η εικόνα των δημοσκοπήσεων, «τώρα που μετράει», όπως λένε, δείχνει να έχει αλλάξει, το κόμμα έχει ξεκολλήσει και μάλιστα υπό προϋποθέσεις καταγράφεται στη δεύτερη θέση. Κι αυτό, συμπληρώνουν, τη στιγμή που είναι γνωστή η υποκαταγραφή του ΠΑΣΟΚ στις δημοσκοπήσεις.

Στην πρόσφατη μέτρηση της Pro Rata, η εκλογική επιρροή του ΠΑΣΟΚ εκτιμάται στο 13%, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ βρίσκεται στο 12%, καταλαμβάνοντας τη δεύτερη θέση. Από την άλλη, σύμφωνα με την Marc, ο ΣΥΡΙΖΑ βρίσκεται στη δεύτερη θέση με ποσοστό 16,5%, ενώ το ΠΑΣΟΚ βρίσκεται στην τρίτη θέση με ποσοστό 13,6%.

Στη δημοσκόπηση της GPO, οι αριθμοί είναι σαφείς: ο ΣΥΡΙΖΑ έχει ποσοστό 16,2% και το ΠΑΣΟΚ 13,2%. Ωστόσο, παρατηρείται ότι το ΠΑΣΟΚ φαίνεται να έχει μεγαλύτερη υποστήριξη από τον ΣΥΡΙΖΑ στην αδιευκρίνιστη ψήφο, γεγονός που δίνει ελπίδες στην ηγετική ομάδα του ΠΑΣΟΚ. Επιπλέον, σημαντικό είναι το γεγονός ότι το ΠΑΣΟΚ κερδίζει πόντους σε όλες τις μετρήσεις, μετά από μια περίοδο συνεχών απωλειών. Ταυτόχρονα, ο Νίκος Ανδρουλάκης παραμένει σχετικά δημοφιλής, καθώς, ενώ ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι πρώτος με 43,5% θετικές απόψεις, ο Ανδρουλάκης βρίσκεται μαζί με τον Δημήτρη Κουτσούμπα στη δεύτερη θέση με 34,9%.

Καταφέρνοντας να μπει στο photo finish, ο Νίκος Ανδρουλάκης εστιάζει στην αδιευκρίνιστη ψήφο και τη γκρίζα ζώνη. Σύμφωνα με τον ίδιο, οι εκλογές είναι κρίσιμες για τρεις λόγους.

Ο πρώτος λόγος είναι ότι στην χώρα μας υπάρχει πια ένα παράδοξο. Έχουμε ένα πολύ ισχυρό κόμμα, που κυβερνά. Η αντιπολίτευση έχει πολύ χαμηλότερα ποσοστά. Το πρώτο κόμμα έχει 121 έδρες διαφορά από το δεύτερο, με αποτέλεσμα να κλιμακώνεται η αλαζονεία, η διαφθορά, η ατιμωρησία και σε όλα η απάντηση της κυβέρνησης να είναι “μας ψήφισε 41%”.

Το δεύτερο ζήτημα είναι ότι πρέπει μετά τις ευρωπαϊκές εκλογές να υπάρχει μια ισχυρή, αξιόπιστη αντιπολίτευση, η οποία να είναι και η επόμενη κυβέρνηση που θα μπορεί να αντιμετωπίσει με επιτυχία τη Νέα Δημοκρατία.

Και ο τρίτος, εξίσου πολύ σημαντικός, λόγος είναι ο συσχετισμός στην Ευρώπη.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments