Πολιτική

Πώς ελπίζει η ΝΔ να φτάσει στο 33%

Πώς ελπίζει η ΝΔ να φτάσει στο 33%

Πηγή Φωτογραφίας: ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΥΠΟ ΤΟΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ ΚΥΡΙΑΚΟ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ (ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ/ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ/EUROKINISSI)

Η Πειραιώς θα εκπέμπει συγκεκριμένα μηνύματα σε αυτά τα τελευταία 24ωρα του γαλάζιου ντεμαράζ.

Είτε με μηνύματα συσπείρωσης που απευθύνουν προς τη δεξαμενή των παραδοσιακών ψηφοφόρων της κεντροδεξιάς παράταξης, είτε μέσα από τον θετικό λόγο που έχει ως σημείο αναφοράς τον πολυδιάστατο εκσυγχρονισμό και τη σύγκλιση της Ελλάδας με την Ευρώπη, προκειμένου να προσελκύσουν τους αυτοπροσδιοριζόμενους και ως κεντρώους, ο πρωθυπουργός και ο κομματικός μηχανισμός της Νέας Δημοκρατίας πατούν τέρμα το γκάζι στην προεκλογική εκστρατεία.

Η επίτευξη του στόχου του 33% στις ευρωεκλογές της 9ης Ιουνίου είναι απαραίτητη για την επίτευξη της μεγαλύτερης δυνατής υποστήριξης από την εκλογική βάση του κυβερνώντος κόμματος. Σε ένα περιβάλλον όπου υπάρχουν ανησυχίες για χαμηλή συμμετοχή στις ευρωεκλογές, η κινητοποίηση των ψηφοφόρων της οδού Πειραιώς θα είναι κρίσιμη για την επίτευξη των στόχων του κόμματος. Αυτή η κινητοποίηση θα ενισχύσει την “σταθερότητα” και την “συνέχεια” της μεταρρυθμιστικής πολιτικής που ξεκίνησε με τις εθνικές εκλογές του 2023 και αναμένεται να ολοκληρωθεί το 2027, σύμφωνα με τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Σταθερός ευρωπαϊκός προσανατολισμός

Επτά ημέρες πριν από τις ευρωεκλογές, ο πρωθυπουργός επισημαίνει ότι η Νέα Δημοκρατία είναι συνδεδεμένη με την ευρωπαϊκή πορεία της χώρας και κατηγορεί τα κόμματα της αντιπολίτευσης ότι δεν αναφέρονται στις μεγάλες προκλήσεις που αντιμετωπίζει η Ευρώπη τα επόμενα πέντε χρόνια. Επίσης, συνεχίζει να υποστηρίζει ότι η εθνική πορεία που ξεκίνησε το 2023 δεν πρέπει να αμφισβητηθεί. Ακόμη, απευθύνεται με μεγαλύτερη ένταση στη βάση της Νέας Δημοκρατίας, προσπαθώντας να αποτρέψει την αποχή και τη χαλαρότητα.

Τα σήματα στο προσκλητήριο συμμετοχής που εκπέμπουν οι “γαλάζιοι” διαδραματίζουν τον ρόλο τους σε ένα ειδικό κοινό, όπως η νέα γενιά, οι γυναίκες και τα νέα ζευγάρια, προωθώντας την οικονομική ενίσχυση και την καταπολέμηση της ανεργίας. Επιπλέον, οι επικοινωνιακές στρατηγικές που χρησιμοποιούν αντιμετωπίζουν θέματα όπως η στέγη και το δημογραφικό πρόβλημα.

“Αναζητούμε πόρους για να επεκτείνουμε το πρόγραμμα “Σπίτι μου”. Μελετάμε πλαφόν στις ημέρες μίσθωσης για το Airbnb. Έρχεται νέα μείωση των εργοδοτικών εισφορών, όταν το επιτρέψουν τα δημοσιονομικά μεγέθη. Τη στιγμή που ο ΣΥΡΙΖΑ επιμένει στην τοξικότητα, τον λαϊκισμό και τα… λεφτόδεντρα που μας οδήγησαν στη χρεοκοπία, εμείς μιλάμε με τη γλώσσα της αλήθειας στους πολίτες”, αναφέρουν έμπειρα κομματικά στελέχη.

Στο στόχαστρο αποχή και αναποφάσιστοι

Η Νέα Δημοκρατία έχει το μεγαλύτερο στοίχημα να κερδίσει, δηλαδή την υποστήριξη του παραδοσιακού και κεντρώου κοινού που της έδωσε το 41% στις εθνικές εκλογές του 2023. Με την ανησυχία για τα ποσοστά αποχής και την άδεια κάλπη λόγω εσωτερικών πολιτικών εξελίξεων, η Νέα Δημοκρατία πρέπει να προσπαθήσει να πείσει όσο το δυνατόν περισσότερους από αυτό το κοινό να ψηφίσουν υπέρ της.

“Οι πολίτες πρέπει να αντιληφθούν ότι οι ευρωεκλογές θα καθορίσουν τις εξελίξεις σε Βρυξέλλες και Στρασβούργο την επόμενη πενταετία. Αυτό αφορά και την πατρίδα μας”, επισημαίνουν κυβερνητικά στελέχη.

Τα γαλάζια βλέμματα, πέρα από την αποχή, επικεντρώνονται επίσης στην ομάδα των αναποφάσιστων. Εδώ, εκτός από την επικοινωνία για τις αλλαγές που έχουν γίνει τα τελευταία χρόνια, έχει και η ανάδειξη των διαχωριστικών γραμμών μεταξύ της Νέας Δημοκρατίας, του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ έναν ξεχωριστό ρόλο που θα συνεχίσει μέχρι το 1990.

Την επόμενη Κυριακή θα συγκρουστούν δύο διαφορετικές φιλοσοφίες, με τη μία πλευρά να υποστηρίζει μια μεταρρυθμιστική ατζέντα και τη δημοσιονομική ισορροπία, ενώ η αντίπαλη πλευρά φέρνει την επιστροφή στις χειρότερες ημέρες του παρελθόντος. Η συμμετοχή στις εκλογές είναι κρίσιμη για να αποτραπεί ο λαϊκισμός και να επιτευχθεί η ανάκαμψη της οικονομίας μέσω της περιορισμού της ανεργίας, της προσέλκυσης επενδύσεων και της βελτίωσης της παραγωγικότητας. Οι γαλάζιοι αξιωματούχοι υπογραμμίζουν ότι οι πραγματικές λύσεις δεν είναι η απλή διανομή χρημάτων, αλλά η υιοθέτηση συγκεκριμένων μέτρων, που θα τονώσουν την επιχειρηματικότητα και την ανάπτυξη.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments