EDITOR'S PICK

Ικαρία: Τα superfoods που τρώνε οι κάτοικοι της και ζουν για πάντα

Ικαρία: Τα superfoods που τρώνε οι κάτοικοι της και ζουν για πάντα

Πηγή Φωτογραφίας: PEXELS.COM

Στο όμορφο νησί αυτό του Ανατολικού Αιγαίου, οι άνθρωποι ζουν συχνά μέχρι τα 100, αμέριμνοι, στα πανηγύρια, απολαμβάνοντας μία σειρά από εξαιρετικές τροφές που βοηθούν στη μακροζωία

Η Ικαρία έγινε γνωστή για τη μακροζωία των κατοίκων της, πέρα από τις ομορφιές της.

Στο όμορφο νησί αυτό του Ανατολικού Αιγαίου, οι άνθρωποι ζουν συχνά μέχρι τα 100, αμέριμνοι, στα πανηγύρια, απολαμβάνοντας μία σειρά από εξαιρετικές τροφές που βοηθούν στη μακροζωία. Η Diane Kochilas αναλύει στο CNBC ποιο είναι αυτό το superfood που ξεχωρίζει και αξίζει να εντάξει κανείς στη διατροφή του.

Για την ίδια στην κορυφή της λίστας των παραδοσιακών συστατικών βρίσκεται το μέλι. Το ωμό, παχύρρευστο, νόστιμο μέλι που παράγουν οι ντόπιοι μελισσοκόμοι στην Ικαρία. Το μέλι έχει αντιβακτηριακές ιδιότητες, περιέχει άφθονα αντιοξειδωτικά και βοηθά το σώμα να ρυθμίσει τα επίπεδα σακχάρου. Στην Ικαρία, θεωρείται ένα από τα μυστικά συστατικά του νησιού για μακροζωία και πολλοί Ικαριώτες ξεκινούν την ημέρα τους με μια κουταλιά.

Καταναλώνεται ως λαϊκό φάρμακο για τον βήχα και τον πονόλαιμο. Ένας φίλος της συγγραφέως του άρθρου της είχε πει ότι στα 90 του ο συνδυασμός μελιού, φασκόμηλου ή τσαγιού του βουνού, τζίντζερ και σκόρδου ήταν η «πενικιλίνη» της γενιάς του. Οι γηραιότεροι του νησιού υποστηρίζουν ότι είναι το Viagra της φύσης. Είναι επίσης ένα βασικό συστατικό στην κουζίνα, με την εξαιρετική, σύνθετη και υπέροχα γλυκιά γεύση του.

Στη συνέχεια, για όσους φυσικά δεν το προτιμούν σκέτο, η Diane Kochilas προτείνει μία σειρά από τρόπους με τους οποίους μπορείτε να το απολαύσετε στην καθημερινότητά σας και συγκεκριμένα:

Μέλι με γιαούρτι και βρώμη

Στο τσάι ή σε άλλα ροφήματα

Σαν άλειμμα σε διάφορα σνακ

Ντρέσινγκς και βινεγκρέτ με μέλι

Τυρί με μέλι

Μέλι στη μαρινάδα

Μέλι στη σούπα, σε μαγειρευτά κατσαρόλας

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments