Ελλάδα

Εισαγγελέας για τη γαστρεντερίτιδα στη Μαγνησία – Δειγματοληψίες και διανομή νερού

Εισαγγελέας για τη γαστρεντερίτιδα στη Μαγνησία – Δειγματοληψίες και διανομή νερού

Πηγή Φωτογραφίας: PEXELS.COM

Πάνω από 100 περιστατικά στα χωριά του Στεφανοβικείου και του Ριζομύλου - 11 ασθενείς παραμένουν στο νοσοκομείο του Βόλου. Οργισμένοι με τη δημοτική Αρχή εμφανίζονται οι κάτοικοι

Τα μαζικά κρούσματα γαστρεντερίτιδας λόγω μόλυνσης του πόσιμου νερού που παρουσιάστηκαν τις τελευταίες ημέρες σε χωριά του δήμου Ρήγα Φεραίου, στη Μαγνησία, έφεραν παρέμβαση εισαγγελέα προκειμένου να δοθούν εξηγήσεις από τους υπευθύνους της δημοτικής Αρχής. Τα κρούσματα άρχισαν εμφανίζονται στις 27 Μαΐου και μέχρι σήμερα έχουν παρουσιάσει συμπτώματα πάνω από 100 άνθρωποι, όλων των ηλικιών, με επίκεντρο τον Ριζόμυλο και το Στεφανοβίκειο. Μέχρι και το μεσημέρι της Δευτέρας είχαν προσέλθει στο νοσοκομείο του Βόλου συνολικά 34 ασθενείς (20 παιδιά και 14 ενήλικες ). Χρειάστηκε να νοσηλευτούν 12 παιδιά και 5 ενήλικες.

Παραμένουν στο νοσοκομείο 8 παιδιά (το ένα σε πιο σοβαρή κατάσταση) και 3 ενήλικες (ένας εκ των οποίων στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας, λόγω κρανιοεγκεφαλικής κάκωσης που υπέστη επειδή έπεσε λόγω αισθήματος αδυναμίας εξαιτίας της γαστρεντερίτιδας). Σύμφωνα με τους αρμόδιους, από τις 8 το πρωί της Δευτέρας δεν έχει αναφερθεί νέο περιστατικό γαστρεντερίτιδας στις παραπάνω περιοχές. Κατέληξε ηλικιωμένη από τον Αλμυρό Το απόγευμα της Κυριακής 2 Ιουνίου εισήχθη στο νοσοκομείο του Βόλου, 91χρονη ασθενής με σηπτικό σοκ και συμπτώματα γαστρεντερίτιδας η οποία κατέληξε τα ξημερώματα της Δευτέρας. Από πλευράς των αρμοδίων, δεν διευκρινίζεται αν η ασθενής είχε προσβληθεί από τον ίδιο λοιμογόνο παράγοντα που έχει προκαλέσει τα πολλαπλά κρούσματα, αν και προερχόταν από την περιοχή του Αλμυρού.

Στο νερό στρέφεται η επιδημιολογική έρευνα Σημειώνεται ότι έπειτα από έλεγχο της Διεύθυνσης Υγείας της Π.Ε. Μαγνησίας, διαπιστώθηκε μικροβιακή επιβάρυνση στο νερό της περιοχής, με αποτέλεσμα ο ΕΟΔΥ να το κρίνει ακατάλληλο προς πόση και ανθρώπινη χρήση. Kλιμάκια του ΕΟΔΥ από τη Λάρισα και την Αθήνα λαμβάνουν νέα δείγματα από τις γεωτρήσεις, τη δεξαμενή και το δίκτυο ύδρευσης. Εντός της ημέρας αναμένονταν και τα αποτελέσματα από τις δειγματοληψίες που έγιναν κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου. Ως πρώτο μέτρο αντιμετώπισης της επικίνδυνης για τη δημόσια υγεία κατάστασης, έχουν αρχίσει διανομές εμφιαλωμένου νερού στους κατοίκους και ενώ το τοπικό Κέντρο Υγείας συνεχίζει να δέχεται πολίτες με συμπτώματα γαστρεντερίτιδας. Οι κάτοικοι εμφανίζονται οργισμένοι με τη δημοτική Αρχή που δεν τους ενημέρωσε έγκαιρα και μέχρι στιγμής φαίνεται να έχει αρκεστεί σε μία τυπική ανακοίνωση για το θέμα στα social media.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments