Τεχνολογία

Κίνα: Προσεδάφισε διαστημόπλοιο στη σκοτεινή πλευρά της Σελήνης για 2η φορά

Κίνα: Προσεδάφισε διαστημόπλοιο στη σκοτεινή πλευρά της Σελήνης για 2η φορά

Πηγή Φωτογραφίας: Pixabay//Το Chang'e-6 θα επιδιώξει να συλλέξει 2 κιλά σεληνιακού υλικού σε διάστημα δύο ημερών και να το φέρει πίσω στη Γη.

Το Chang'e-6 θα επιδιώξει να συλλέξει 2 κιλά σεληνιακού υλικού σε διάστημα δύο ημερών και να το φέρει πίσω στη Γη.

Το Chang’e-6 θα επιδιώξει να συλλέξει 2 κιλά σεληνιακού υλικού σε διάστημα δύο ημερών και να το φέρει πίσω στη Γη.

Ένα μη επανδρωμένο κινεζικό διαστημόπλοιο στην μακρινή και σκοτεινή πλευρά της Σελήνης προσεδαφίστηκε σήμερα Κυριακή, ξεπερνώντας ένα βασικό εμπόδιο στην αποστολή-ορόσημο για την ανάκτηση των πρώτων παγκοσμίως δειγμάτων πετρωμάτων και εδάφους από το σκοτεινό σεληνιακό ημισφαίριο.

Η προσεδάφιση ενισχύει τη διαστημική ισχύ της Κίνας, εν μέσω μια παγκόσμιας στροφής προς το φεγγάρι, όπου χώρες, συμπεριλαμβανομένων των ΗΠΑ, ελπίζουν να εκμεταλλευτούν τα ορυκτά για να συντηρήσουν μακροχρόνιες αποστολές αστροναυτών και σεληνιακές βάσεις μέσα στην επόμενη δεκαετία.

Το σκάφος Chang’e-6, εξοπλισμένο με μια σειρά εργαλείων και τον δικό του εκτοξευτή, προσγειώθηκε σε έναν γιγαντιαίο κρατήρα που ονομάζεται Λεκάνη του Νότιου Πόλου-Aitken στη πλευρά του φεγγαριού που κοιτάει προς το διάστημα στις 6:23 π.μ. ώρα Πεκίνου, όπως ανακοίνωσε η Εθνική Διαστημική Υπηρεσία της Κίνας.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments