Οικονομία

Χατζηδάκης: Τα μέτρα Κασσελάκη για την ακρίβεια κοστίζουν 5,8 δισ. ευρώ [vid]

Χατζηδάκης: Τα μέτρα Κασσελάκη για την ακρίβεια κοστίζουν 5,8 δισ. ευρώ [vid]

Πηγή Φωτογραφίας: Eurokinissi (Αρχείου)//«Είναι ειδικός στις πολιτικές σαπουνόφουσκες»

«Είναι ειδικός στις πολιτικές σαπουνόφουσκες»

Ο Κωστής Χατζηδάκης σχολίασε τα μέτρα κατά της ακρίβειας που ανακοίνωσε ο Στέφανος Κασσελάκης, αναφέροντας ότι οι προτάσεις του αρχηγού του ΣΥΡΙΖΑ κοστίζουν 5,8 δισεκατομμύρια ευρώ.

Ο υπουργός Οικονομικών μίλησε στην ΕΡΤ και δήλωσε πως «μόνο τα μέτρα για την ακρίβεια την πρώτη χρονιά, που λέει, κοστίζουν 5,8 δισεκατομμύρια. Με τις προτάσεις του κ. Κασσελάκη, που παριστάνει τον ειδικό για την οικονομία, αλλά είναι προφανώς ειδικός στις πολιτικές σαπουνόφουσκες, θα οδηγηθούμε σε γιγαντιαία ελλείμματα και φυσικά πριν οδηγηθούμε σε γιγαντιαία ελλείμματα, επειδή από εδώ έχει ξαναπεράσει η κρίση και τα μνημόνια, η χώρα θα μπει σε μια πολύ μεγάλη δίνη, την οποία, βεβαίως, οι έλληνες πολίτες καταλαβαίνουν πολύ καλά, γιατί έχουν τα διδάγματα της περασμένης δεκαετίας».

Επίσης, στο αίτημα της αντιπολίτευσης να μειωθεί ο ΦΠΑ, είπε πως «στην Ελλάδα δεν είναι η πρώτη φορά που υπάρχουν αιτήματα για μείωση του ΦΠΑ και παλαιότερα δεν είχαν περάσει. Δεν είχαν ή και αν πέρασαν, ήταν προσωρινά, και μετά ξαναγυρίσαμε εκεί που ήμασταν. Το έχει πει μεταξύ των άλλων και ο κ. Τσίπρας, όταν ήταν πρωθυπουργός, αρνούμενος τότε πάλι μια τέτοια σχετική πρόταση. Όλα αυτά είναι καταγεγραμμένα. Επίσης, τώρα δημοσιεύτηκαν τα στοιχεία του πληθωρισμού του Μαΐου. Ήμουν στη συζήτηση που έγινε στη Βουλή. Μιλούσαν για την Ισπανία. Δείτε τι έκανε η Ισπανία, που μείωσε το ΦΠΑ. Η Ισπανία αυτή την ώρα, τον τελευταίο μήνα, έχει υψηλότερο πληθωρισμό απ’ ό,τι έχει η Ελλάδα. Επομένως και εκεί, αν θέλετε, έχουμε μια πρόσθετη ένδειξη ότι αυτό το πράγμα δεν λειτουργεί. Και βεβαίως εμείς εδώ πέρα έχουμε και συγκεκριμένα χαρακτηριστικά στην οικονομία μας και στον προϋπολογισμό μας».

Μεταξύ άλλων, αναφορικά με τον τραπεζικό κλάδο, ο κ. Χατζηδάκης είπε: «Έχουμε αφήσει πίσω μας την κρίση της περασμένης δεκαετίας οριστικά. Κάναμε επιτυχημένα την αποεπένδυση. Δεν έχουμε φτάσει ακόμα στο μέσο όρο της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Πάντως, οι τράπεζες εκτός από επιτόκια ταμιευτηρίου, έχουν κι άλλα προϊόντα που έχουν υψηλότερα επιτόκια, υψηλότερες αποδόσεις για τους αποταμιευτές. Και είμαστε κι εμείς από δίπλα με τα έντοκα γραμμάτια του δημοσίου και δίνουμε επιτόκια 3,5 – 4% και μάλιστα από τις εκλογές του τελευταίου Ιουνίου και μετά, με νόμο που περάσαμε, αφορολόγητα».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments