Πολιτική

Άδωνις Γεωργιάδης: Πετύχαμε ρεκόρ δεκαετίας στις χειρουργικές επεμβάσεις φέτος

Άδωνις Γεωργιάδης: Πετύχαμε ρεκόρ δεκαετίας στις χειρουργικές επεμβάσεις φέτος

Πηγή Φωτογραφίας: (ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ/EUROKINISSI)//Στη θεαματική αύξηση των χειρουργικών επεμβάσεων στα δημόσια νοσοκομεία και τη μείωση του χρόνου αναμονής στα ιατρεία του ΕΣΥ αναφέρθηκε, σε σημερινή του παρέμβαση, ο Άδωνις Γεωργιάδης.

Με το τριάζ μειώνουμε το χρόνο αναμονής στο ΕΣΥ

Στη θεαματική αύξηση των χειρουργικών επεμβάσεων στα δημόσια νοσοκομεία και τη μείωση του χρόνου αναμονής στα ιατρεία του ΕΣΥ αναφέρθηκε, σε σημερινή του παρέμβαση, ο Άδωνις Γεωργιάδης.

Ιδιαίτερα, μιλώντας σήμερα το πρωί στο ραδιοφωνικό σταθμό Παραπολιτικά, ο υπουργός Υγείας τόνισε πως «φέτος σημειώσαμε ρεκόρ δεκαετίας χειρουργικών επεμβάσεων φέτος, κατά το πρώτο τετράμηνο από την αρχή του έτους. Καταφέραμε να προχωρήσουμε στις περισσότερες χειρουργικές επεμβάσεις. Στην Πορτογαλία, ο νέος υπουργός Υγείας της κυβέρνησης τονίζει πως βρίσκει πολύ μεγάλες τις αναμονές στα χειρουργεία. Μιλάμε για 266.000 αναμονές στην Πορτογαλία. Στην Ελλάδα, όπου έχουμε τον ίδιο πληθυσμό με την Πορτογαλία, έχουμε κατά περίπου ένα τρίτο λιγότερες αναμονές για χειρουργεία. Μιλάμε για περίπου 100.000 αναμονές. Το ΕΣΥ έχει πολλά προβλήματα, αλλά «σκιζόμαστε» να τα λύσουμε. Έχουμε προκηρύξει χιλιάδες θέσεις ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού. Μιλάμε για τη μεγαλύτερη προκήρυξη θέσεων μόνιμου ιατρικού προσωπικού στην ιστορία του ΕΣΥ. Είναι δυνατόν να λέει κάποιος ότι δεν προσπαθούμε και δεν προχωράμε;».

«Επιπλέον», συνέχισε ο υπουργός Υγείας, «ο στόχος μου είναι όταν πάρουμε την έγκριση για το ταμείο ανάκαμψης για τα απογευματινά χειρουργεία, να κάνουμε άλλα 50.00 δωρεάν απογευματινά χειρουργεία.  Με αυτόν τον τρόπο, θα φτάσουμε στο μισό τις αναμονές».

«Επίσης, θέλω να εισάγω το τριάζ, την πρώτη επιστημονική – ιατρική αξιολόγηση στα δημόσια νοσοκομεία. Το είδα στο Ισραήλ και το ζήλεψα. Αυτό λειτουργεί με βάση την τεχνητή νοημοσύνη. Αυτό μπορεί να μας βοηθήσει να μειώσουμε αποφασιστικά το χρόνο αναμονής. Θέλω να μειώσω αποφασιστικά το χρόνο αναμονής στα επείγοντα και το τριάζ επιτρέπει να δουλεύουμε αποτελεσματικότερα», συμπλήρωσε ο Άδωνις Γεωργιάδης.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments